سایت سنگنوردی گلجیک
سایت سنگنوردی گلجیک، یکی از بزرگترین قطبهای سنگنوردی و ورزشی استان زنجان به حساب میآید. این منطقه سنگنوردی، در بخش مرکزی شهرستان زنجان و در نزدیکی روستایی بانام گلجیک قرار دارد. تاکنون بیش از 2۰ مسیر مختلف، توسط کوهنوردان و سنگنوردان استان در این ناحیه گشایش شده است. دیواره سنگنوردی گلجیک همه ساله شاهد برگزاری کلاسهای آموزشی و تمرینات سنگنوردی بسیاری از سنگنوردان و دیوارهنوردان زنجان و علاقمندانی از سایر نقاط کشور میباشد.
دیواره گلجیک تنها منطقه سنگنوردی در این استان نیست و میتوان به سایت سنگنوردی مجموعه به عنوان یکی دیگر از مناطق سنگنوردی زنجان اشاره کرد. برای آشنایی با دیگر سایت های سنگنوردی زنجان و مناطق سنگنوردی ایران اینجا کلیک کنید. در ادامه به صورت مختصر، برخی از مناطق سنگنوردی زنجان را معرفی میکنیم و سپس با معرفی قله تکه قیه سی به معرفی منطقه گلجیک میپردازیم. در انتهای این مطلب نیز معرفی سایت سنگنوردی گلجیک و کروکی مسیرهای این منطقه را با هم مرور میکنیم.
مناطق سنگنوردی زنجان
بسیاری از سنگنوردان و دیوارهنوردان کشور، زنجان را مهد سنگنوردی ایران میدانند. این ناحیه به دلیل وجود سایتهای طبیعی سنگنوردی و قدمت فعالیت ورزشکاران و مربیان سنگنورد، از جایگاه ویژهای در این رشته ورزشی برخوردار است. مناطق سنگنوردی زنجان متنوع و گسترده است. از سایت های سنگنوردی زنجان میتوان به قره قیه سی، تکه قیه سی، سایت سنگنوردی مجموعه، دیواره آزاد و گلجیک اشاره کرد. مسیرهای سنگنوردی کوه سنبله نیز که در شمال شرقی زنجان قراردارد و یکی دیگر از مناطق سنگنوردی در زنجان است.
دیواره سنگنوردی ترکانده در شهرستان سلطانیه زنجان، منطقه سنگنوردی گورچین خانا و صخرههای بهار و آفتاب در نزدیکی سایت سنگنوردی مجموعه در شمال شهرستان زنجان از دیگر مناطق طبیعی سنگنوردی این استان است. اما در ميان مناطق سنگنوردي متعدد این استان، دیواره گلجيك جایگاه ویژها دارد. این منطقه، تنها منطقه سنگنوردی زنجان است که دارای مسیرهایی با ارتفاع 200متری میباشد. هرچند که در اطراف قله «تكه قيه سي» نیز میتوان از مسير «ياد» به عنوان یکی از زیباترین مسیرهای موجود سنگنوردی استان یاد کرد. این مسیر بر روی ديواره شمالي گلجيك و توسط كوهنوردان زنجاني گشايش يافته است.
سعی داریم تا در گروه آی ادونچر با معرفی مناطق سنگنوردی ایران و دیگر سایت های سنگنوردی زنجان شما را در دسترسی و تمرین مستمر این رشته ورزشی همراهی و یاری نماییم. پیشاپیش ازینکه همراهمان هستید از شما سپاسگزاریم. در حال تکمیل اطلاعات مسیرهای این منطقه سنگنودی هستیم و برای تکمیل اطلاعات و ارایه کروکیهای بهروز، به همراهی و مساعدت شما نیازمندیم. ارایه تمامی مطالبی که از سوی شما به ما منتقل میشود، از جمله کروکی مسیرها و اطلاعات منطقه، به جهت حفظ امانتداری و ادب، باذکر نام شما خواهد بود.
بخشی از اطلاعات ارایه شده در این مقاله برگرفته از مطالب منتشر شده هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان زنجان و بخشی نیز برگرفته از یادداشتهای شخصی جناب آقای فرشاداسماعیلزاده میباشد.
گلجیک کجاست؟
گلجیک، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان زنجان در استان زنجان میباشد. این روستا در دهستان زنجانرودبالا قرار گرفته و با وجود یک غار زیبای آهکی، به شهرت رسیده است. در نزدیکی این روستا قلهای نیز وجود دارد که آن را بانام قله تکه قیه سی میشناسند. این قله حدود 2850متر ارتفاع دارد و به لحاظ موقعیت قرارگیری در غرب شهر زنجان واقع شده است.
نزدیکترین روستا به این قله، آقبلاغ زنجان است و روستای گلجیک نیز در مجاورت آن میباشد. جبهه شمالی تکه قیه سی را صخرهای بلند به ارتفاع 126متر تشکیل میدهد که برای دیوارهنوردی بسیار مناسب و جذاب است. برخی از محلیها این کوه را تکه گایاسی میخوانند. این واژه برگرفته از زبان ترکی بوده و از دو کلمه تکه و قیه یا قایا گرفته شده است. تکه به معنای بز و قیه یا قایا-گایا به معنای کوه صخرهای است و در واقع نام این قله به معنای بزکوهی میباشد. این منطقه احتمالا در سالهای کهن سکونتگاه بزهای کوهی بوده و به همین دلیل به این نام نهاده شده است.
در استان زنجان شش غار آهکی شناسایی شده است که یکی از آنها غار گلجیک میباشد. وجود این غار باعث شهرت بیش از پیش این ناحیه شد و همه ساله گردشگران و علاقمندان غارنوردی و سنگنوردی را به این منطقه میکشاند. این غار در ۳۵ کیلومتری جنوب غربی شهرستان زنجام قرار دارد. غار گلجیک در ارتفاعات مشرف به روستاهای گلجیک، آقبلاغ زنجان و ابدال است.
این غار در حال حاضر فاقد راه دسترسی بوده و باید پیاده تا دهانه غار را طی نمود. غاری شکل گرفته بر اثر فرسایش سنگهای آهکی که حدود 50متر ارتفاع میباشد. بر اساس شواهد بدست آمده این غار در برههای از زمان، سکونتگاه انسانهای ماقبل از تاریخ بوده است. این شواهد سکونتگاهی شامل ادوات، تیغههای سنگی و استخوان حیوانات شکاری است که نشان از انسانهای دوران آشولین تا برودوستین متعلق به 16تا30هزارسال پیش از میلاد را به همراه دارد.
درباره سایت سنگنوردی گلجیک
سایت سنگنوردی زنجان تنها منطقه سنگنوردی این استان است که دارای دیوارهای به طول 200متر میباشد. این سایت سنگنوردی در کوه گلجیک یا همان گلجوک قرار دارد. گلجیک در ميان روستاهاي گلجیك، حاجي كندي و ابدال واقع شده و دسترسی به این کوه از تمامی این روستاها امکانپذیر است. سایت سنگنوردی گلجیک در نزدیکی غار باستانی قرار دارد. در حال حاضر حدود 20مسیر سنگنوردی بلند و کوتاه داشته و از مسيرهاي مورد توجه در این سایت سنگنوردی طبیعی، ميتوان به مسیرهای داتيك، خون، طراحان، برف و ياد اشاره داشت.
بهار 1391 همايشي به همت انجمن كوهنوردان زنجان در این منطقه برگزار شد. در این همایش سنگنوردان زنجاني مسيرهايی همچون ناصر، همطناب، اتحاد و همايش 91 را گشایش کردند. مسیر ناصر به یاد مرحوم ناصرفلامی گشایش یافت.
در همین سال فرشاد اسماعیلزاده و اکبرمحمدی بر روی برج مقابل غار مسیری را با نام آذرخش گشایش کردند. این مسیر 90متر طول داشته و به صورت طبیعی صعود میشود. درجه سختی صعود این مسیر 5.12AB است.
کروکی مسیرهای سایت سنگنوردی گلجیک
اطلاعات در حال تکمیل شدن است و به محض تکمیلی منتشر خواهیم کرد تا تمامی شما عزیزان بتوانید بهرهوری لازم را از آن داشته باشید. با سپاس از آقای ولیالله مرادخانی رییس سابق هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان زنجان که برای تکمیل اطلاعات این مجموعه یاریمان کردند.
تعداد میانی: ؟
طول مسیر: ؟
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
توضیحات: -
تعداد میانی: ؟
طول مسیر: ؟
سال و تیم گشایش کنندگان:
1391
؟
توضیحات: این مسیر با نام و یاد جاویدنام ناصر غلامی در همایش سال 1391 گشایش یافت.
تعداد میانی: ؟
طول مسیر: ؟
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
توضیحات: -
تعداد میانی: ؟
طول مسیر: ؟
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
توضیحات: -
تعداد میانی: ؟
طول مسیر: 90متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1391
؟
توضیحات: این مسیر دارای سه طول صعود بوده و کارگاهها آماده و زنجیر میباشد. طول اول با درجه سختی 5.10A طول دوم دارای سختی صعود 5.10CD و آخرین طول که سختترین بخش مسیر است دارای درجه صعود 5.11A میباشد.
تعداد میانی: ؟
طول مسیر: ؟
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
توضیحات: -
تعداد میانی: ؟
طول مسیر: 80متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
توضیحات: این مسیر دارای سه طول صعود میباشد.
تعداد میانی: ؟
طول مسیر: 90متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1391
فرشاد اسماعیلزاده - اکبرمحمدی
توضیحات: -
بدون دیدگاه