سایت سنگنوردی اندرخ

سایت سنگنوردی اندرخ در نزدیکی روستای خوش آب و هوای زو اندرخ قرار دارد. این روستا در 33 کیلومتری شمال شرقی مشهد و در ناحیه تبادکان واقع شده است. اندرخ در نزدیکی سد کارده بوده و به دلیل وجود رودخانه دایمی به همراه کوه و صخره‌هایی بلند، هوای مطبوعی دارد و مورد توجه گردشگران و علاقمندان به طبیعت است.

فاصله زمانی روستا تا مرکز شهر مشهد، یک ساعت است. وجود چشمه آب گوارا، درختان تنومند در روستا و آفتابگیر بودن منطقه، علاقمندان بسیاری را به ویژه در فصل پاییز به این ناحیه می‌کشاند. دهانه دره کمی آزاد بوده و مانع از جریان سیلاب‌های مخرب و مرگبار شده است. گونه‌های گیاهی مختلفی چون پونه نیز در کنار آب، برای دوست‌داران گیاهان دارویی خوشایند است.

در برخی از روزهای سال این ناحیه به دلیل نزدیکی با سد کارده پذیرای پرندگان مهاجر نیز هست. در ابتدای پاییز پرندگان آبزی مهاجر از آفریقا تا آسیا را می‌توان در این‌جا مشاهده کرد. پرندگانی همچون لک‌لک، مرغان‌آبزی مهاجر، سنگ‌شکن، چکاوک، شانه‌به‌سر و سبزه‌قبا که بومی این ناحیه است. در میانه این دره زیبا و خوش آب و هوا یک غار کوچک نیز وجود دارد. این غار عموما توسط چوپانان برای نگهداری گوسفندان در فصل زمستان مورد استفاده است.

سایت سنگنوردی

اندرخ

نزدیک‌ترین آبادی

روستای زواندرخ

فاصله تا مرکز شهر

مشهد: 53دقیقه

فاصه اولین مرکز درمانی

بیمارستان طالقانی: 47دقیقه

سایت سنگنوردی اندرخ کجاست؟

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که اندرخ کجاست؟ برای رسیدن به اندرخ کافی است وارد جاده مشهد کلات شوید. بعد از شهرک صنعتی کلات به ورودی روستای پاژ محل زادگاه فردوسی بزرگ خواهید رسید. از ورودی روستا وارد شده و تا معین آباد مسیر را ادامه دهید. به دوراهی معین آباد می‌رسید و از آنجا مسیر سمت راست شما را به جاده امامزاده می‌رساند. درست روبه‌روی جاده امام‌زاده بی‌بی صنوبر، یک جاده خاکی شما را به اندرخ می‌رساند.

البته مسیر دیگری نیز از پشت آرامگاه فردوسی وجود دارد و می‌توانید از جاده موسوم به جاده آرد رضوی خود را به معین‌آباد برسانید. اگر از این جاده راهی اندرخ هستید قطعا با سازه کهن میل اخنگان نیز برخورد خواهید کرد و می‌توانید از این میل تاریخی دیدن کنید. بهترین راه رسیدن به اندرخ استفاده از گوگل مپ است زیرا که محل دقیق سایت سنگنوردی اندرخ بر روی نقشه ثبت شده است. در نقشه زیر می‌توانید راه‌های ارتباطی به اندرخ را به راحتی ببینید.

ماجراجویی در طبیعت
ورودی سایت سنگنوردی اندرخ

مسیرهای بلند اندرخ

سایت سنگنوردی اندرخ دارای دیواره‌های بلند و کوتاه اسپورتی است. وجود همین دیواره‌ها این منطقه را به مکانی مناسب برای یک سایت سنگنوردی مشهد تبدیل کرده است. این منطقه با وجود این سایت ورزشی بیش از پیش برای سنگنوردی مورد توجه قرار گرفت. به همین دلیل همه ساله برنامه‌های تمرینی مختلف در اینجا برگزار می‌شود.

از کلاس‌های آموزشی سنگنوردی، غارنوردی و دره‌نوردی گرفته تا تمرینات اسلک‌لاین مبتدی تا پیشرفته در این سایت انجام می‌شود. بسیاری از سنگنوردان خراسان مسیرهای مختلفی را بر روی دیواره‌های اندرخ ایجاد کرده‌اند. اساتید و مربیان سنگنوردی هچون زنده‌نامان عبدالله عبدالله‌زاده؛ عباس جعفری(متخلص به عباث) و حاج حامدگلکار و آقایان: رضا خادم – رضا خوشدل – علی کاووسی – جواد کریم‌پور – ابوالفضل رضایی – علیرضا آخوندی – رضا رضایی و …

دیواره عروج در اندرخ

یکی از قدیمی ترین، بلندترین و معروف ترین دیواره‌های منطقه اندرخ دیواره عروج می‌باشد. این دیواره مورد توجه بسیاری از سنگنوردان منطقه بوده و در سالهای گذشته صعودهای انفرادی متعددی توسط افراد مختلف همچون آقایان کاووسی و خوشدل بر روی آن صورت گرفته است. این دیواره پس از سال 93 و وقوع ضایعه دردناک فوت مجتبی گوهری معروفیت بیشتری پیدا کرد. این مربی ارزشمند و با اخلاق گروه کوهنوردی پویا در روز جمعه ۱۳۹۳/۱۲/۲۲ پس از سقوط از این دیواره جان سپرد.

دیواره پیشکسوتان یکی دیگر از دیواره‌های بلند موجود در این منطقه است، این مسیر با 4 طول طناب یکی از مسیرهای زیبا در این سایت می‌باشد. دیواره‌های نگار، خانواده، شکاف گربه‌رو سمت چپ عروج، مسیر شکاف و آوا از دیگر دیواره‌های بلند این سایت است. در قسمت شماره‌ها نیز مسیرهای بلند وجود دارد. از جمله آن‌ها می‌توان به مسیر گوهر دوستی، شکاف بالای غار و … اشاره کرد.

مسیرهای اسپورتی اندرخ

در خصوص مسیرهای اسپورتی موجود در سایت سنگ‌نوردی اندرخ، باید این موضوع را بدانید که در چندین زون قرار گرفته‌اند. زون اصلی که در واقع همان زون غار می‌باشد دارای بیش از ده مسیر است. این مسیرهای اسپورتی شامل مسیرهایی با درجه 5.10A تا 5.12B/C می‌باشد.

زون مسابقات، آفتاب و دیگر زون‌ها نیز در این سایت دارای مسیرهای مختلف طبیعی و مصنوعی است که در ادامه معرفی می‌شود. آی ادونچر سعی دارد در صفحه سنگنوردی خود، تمامی مناطق سنگنوردی ایران و سایت های سنگنوردی موجود در سراسر کشور را معرفی نماید. ما را به دوستانتان معرفی کنید و برای آشنایی بیشتر با دیگر سایت های سنگنوردی خراسان رضوی و سایت های سنگنوردی ایران اینجا وارد شوید.

کروکی مسیرهای سنگنوردی اندرخ

همانطور که پیش‌تر اشاره شد. منطقه سنگنوردی اندرخ دارای شش زون سنگنوردی اسپورت است. اسامی آن‌ها به ترتیب موقعیت قرارگیری از مسیر اصلی ورودی شامل: زون آفتاب، زون 2مسابقات، زون یک مسابقات، زون روبه‌روی مسابقات، زون اصلی یا همان زون غار  و زون زاویه می‌باشد. این زون‌ها در مجموع 29 مسیر سنگنوردی اسپورت را در خود جای داده است.

در ادامه کروکی مسیرهای زون‌های سنگنوردی اندرخ را ارایه می‌کنیم. برای کروکی مسیرهای دیواره‌های این منطقه سنگنوردی نیز در آینده پست مرتبطی را منتشر خواهیم کرد.

کروکی مسیرهای زون آفتاب - اندرخ

این زون نخستین زون از محل ورودی اصلی به اندرخ است که در سال‌های اخیر توسط آقای علیرضا خادم گشایش شده است. به دلیل قرارگیری این زون در ناحیه آفتاب‌خور به این نام نهاده شد. در این زون تعداد چهار مسیر با درجه سختی صعود 5.11 و 5.10 طراحی و گشایش شده است. در کارگاه‌های مسیرهای موجود از بولت تک حلقه و پی حلقه‌دار استفاده شده است.

نام مسیر: 1درجه سختی: 5.11CD

تعداد میانی: 5بولت

طول مسیر: 10متر

گشایش‌کننده: رضاخادم

توضیحات: کارگاه آماده و بولت تک حلقه و پی حلقه‌دار است. این کارگاه با مسیر 2 مشترک می‌باشد.

نام مسیر: 2درجه سختی: 5.11B

تعداد میانی: 5بولت

طول مسیر: 10متر

گشایش‌کننده: رضاخادم

توضیحات: کارگاه آماده و بولت تک حلقه و پی حلقه‌دار است. این کارگاه با مسیر 2 مشترک می‌باشد. آخرین بولت فاقد صفحه می‌باشد.

نام مسیر: 3درجه سختی: 5.10B

تعداد میانی: 3بولت - 2 پی

طول مسیر: 12متر

گشایش کننده:رضاخادم

توضیحات: کارگاه آماده و صفحه بولت حلقه‌دار و پی حلقه‌دار می‌باشد.

نام مسیر: 4درجه سختی: 5.10A

تعداد میانی: 3 پی

طول مسیر: 10متر

گشایش کننده:رضاخادم

توضیحات: کارگاه آماده و صفحه بولت حلقه‌دار و پی حلقه‌دار می‌باشد.

کروکی مسیرهای زون 2 مسابقات - اندرخ

زون دو مسابقات همان‌طور که از نامش پیدا است برای مسابقات طراحی شد. این زون دارای دو مسیر بوده که یکی از آن‌ها با استفاده از میانی پی و دیگری با استفاده از بولت طراحی و گشایش شده است. مسیر جدید، توسط آقایان جواد کریم‌پور و علی کاووسی برای دوره آزمون مربیگری درجه سه فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی کشور در سال 1401 گشایش شد. این مسیر بولت‌کوبی شده و کارگاه آماده و زنجیر می‌باشد.

نام مسیر: 1درجه سختی: ؟

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: ؟

گشایش‌کننده: ؟

توضیحات: کارگاه آماده و دو پی حلقه‌دار است.

نام مسیر: 2درجه سختی: 5.11C

تعداد میانی:

طول مسیر: ؟

سال و تیم گشایش‌کننده: 1401

علی کاووسی - جواد کریم‌پور

توضیحات: کارگاه آماده و زنجیر می‌باشد.

کروکی مسیرهای زون یک مسابقات

زون یک مسابقات اندرخ، در مختصات جغرافیایی 36°36’21.4:N:59°40’41.3″ & E قرار دارد. همانطور که از نامش پیداست این زون در گذشته و برای برگزاری مسابقات طراحی شده است. در این زون تعداد 8مسیر تا کنون(پاییز1401) طراحی و گشایش شده است.

یکی از مسیرهای این زون به روش مصنوعی صعود می‌شود و ناتمام باقی مانده است. به دلیل اینکه تمامی میانی‌های کوبیده شده پی بوده و فاقد کارگاه ایمن می‌باشد، کدوکی مسیر آن ارایه نشد. امید است به زودی این مسیر ایمن شده و قابلیت صعود را پیدا کند. در این زون، سه مسیر جدید نیز طراحی و در حال گشایش می‌باشد.

1: بی‌نامدرجه سختی: 5.10D

تعداد میانی: ندارد

طول مسیر: ؟ متر

گشایش‌کننده: استاد رضا خادم

توضیحات: از مسیرهای قدیمی گشایش یافته در اندرخ است. این مسیر به صورت قرقره صعود می‌شود و فاقد میانی است.

کارگاه آماده بوده و دارای بولت و یک حلقه فرود است می‌باشد.

2: بی‌نامدرجه سختی: 5.11CD

تعداد میانی: ندارد

طول مسیر: ؟ متر

گشایش‌کننده: استادشادروان محسن ملک‌جعفریان

توضیحات: از مسیرهای قدیمی گشایش یافته در اندرخ است. این مسیر به صورت قرقره صعود می‌شود و فاقد میانی است.

کارگاه مسیر دارای بولت می‌باشد.

3: مسیر مسابقهدرجه سختی: 5.11CD

تعداد میانی: 4بولت

طول مسیر: ؟ متر

سال گشایش: 1380

گشایش‌کننده: ؟

توضیحات: کارگاه آماده و دارای بولت و حلقه فرود می‌باشد.

4: بی‌نامدرجه سختی: 5.11D - 5.12A

تعداد میانی: 5 بولت

طول مسیر: ؟ متر

سال گشایش: ؟

گشایش‌کننده: استاد رضا خادم

توضیحات: کارگاه آماده و دارای دوبولت و حلقه فرود می‌باشد.

5: مهتابدرجه سختی: 5.11B

تعداد میانی: ۹

طول مسیر: 15 متر

تاریخ گشایش: 1400 - گشایش‌کنندگان: ابوالفضل رضایی - احمد صفانگار

ناظر: جواد کریم‌پور

توضیحات: این مسیر تا میانی ۶ دو خط سیر صعود دارد (راست و چپ میانی‌ها) که از نظردرجه سختی با یکدیگر متفاوتند وخط سیر سمت چپ ، سختی بیشتری دارد.
در این مسیر سایش طناب وجود ندارد. کوییک‌ دارای تسمه 17سانتی‌متر پیشنهاد می‌شود.

کراکس اصلی (باحرکت تعادلی) در میانی های 3 الی 6 واقع شدند. مسیرتعادلی - کراکس فرعی (با حرکت بلند و قدرتی) مابین میانی 6 الی 9 واقع شده است.

شرایط پاندولی: مسیر ترکیبی از شیب‌های مختلف است و نیاز به پاندولی و حمایت دقیق دارد. در مسیر (میانی6تا9) پاندولی با جهش مناسب به سمت عقب باشد تا خطر برخورد با خط افقی میان مسیر (بین میانی5و6) به حداقل برسد.
در مسیر (میانی 1تا6) نیاز به جهش به سمت عقب در پاندولی بسیار کمتر است.

6: سادنادرجه سختی: 5.11BC

تعداد میانی: ۹

طول مسیر: 22 متر

تاریخ گشایش: 1400 - گشایش‌کنندگان: ابوالفضل رضایی - احمد صفانگار

ناظر: جواد کریم‌پور

توضیحات: در هنگام صعود به علت حفره ها وشرایط محیطی از نبود حیواناتی چون مارها مطمئن شوید. این مسیر به علت وجود درختچه ای میان مسیر،در فصل‌های پرآب (پاییز، زمستان و اوایل بهار) آب جریان دارد.

لذابهترین فصل صعود، تابستان و در خنکای بعد از ظهر می‌باشد. مسیر از زاویه‌های مختلفی تشکیل شده و باید در کوییک‌ریزی و حمایت توجه ویژه داشت.

کارگاه، زنجیر می باشد که پیشنهاد می‌شود فقط به عنوان کارگاه فرود توسط صعودکننده، استفاده‌ شود. در غیر این صورت سایش طناب وجود دارد.

حمایت و پاندولی: شیب خفته (میانی 1تا7) احتمال آسیب:پیچش مچ پا وانتقال ضربه به سطح خفته - حمایت به صورت غیر پویا و بدون اضافه طناب. پاندولی در این قسمت بدون پرش بیش از حد به عقب و کاملا با کف پا - در مثبت 90درجه (میانی 7تا9): حمایت به صورت پویا با کمی اضافه طناب - پاندولی با پرش کوتاه به عقب

7: بی‌نامدرجه سختی: 5.12C

تعداد میانی: 8بولت

طول مسیر: ؟ متر

سال گشایش: ؟

گشایش‌کننده: ؟

توضیحات: کارگاه آماده و دارای بولت-شگل می‌باشد.

کروکی مسیرهای زون اصلی (غار) - اندرخ

زون اصلی یا همان زون غار در حال حاضر (1401 خورشیدی) دارای 14مسیر سنگنوردی صعود طبیعی و صعود مصنوعی است.  این زون درست از لبه و دهانه غار شروع می‌شود و در سمت چپ غار امتداد می‌یابد. سه مسیر با صعود مصنوعی دارد و 11 مسیر نیز با صعود طبیعی طراحی و گشایش شده است. یکی از این مسیرها به تازگی، توسط اساتید گرانقدر آقایان علی کاووسی و جواد کریم‌پور برای برگزار دوره مربیگری درجه سه فدراسیون، آماده‌سازی و ریبولت شد.

مسیر شماره 3 در تصویر و تک مسیر سمت راست دهانه غار که با شماره یک نمایش داده شده، توسط آقای علی کاووسی طراحی و گشایش شد. مابقی مسیرها در طول تاریخ سنگنوردی خراسان‌رضوی و توسط پیشکسوتان و مربیان مختلفی طراحی و گشایش شدند. بسیاری از این مسیرها توسط آقای جواد کریم‌پور ریبولت شده و تعدادی نیز همچنان با میانی پی مشاهده می‌شود.

همانطور که اشاره شد، در زون غار در مجموع، 14 مسیر اسپورتی وجود دارد. ارتفاع آن‌ها از 11 تا 25 متر می‌باشد. اسامی مسیرها با شماره مشخص می‌شوند تا در پایان به مسیرهای دوقلو و مینیاتور ختم می‌شود. مسیر دوقلوها توسط آقای رضا خادم و مسیر مینیاتور نیز که پیش از این با میانی پی گشایش شده بود، توسط آقای ابوالفضل رضایی ریبولت شد و ادامه این مسیر نیز توسط وی طراحی و گشایش شد.

نام مسیر: 1درجه سختی: ؟

تعداد میانی: ندارد

طول مسیر: ؟

گشایش‌کننده: علی کاووسی

توضیحات: تنها مسیر سمت راست دهانه غار است. در این مسیر هیچ‌گونه میانی دیده نمی‌شود. این مسیر به صورت قرقره صعود می‌شود. کارگاه آماده و زنجیر است.

نام مسیر: 2درجه سختی: A2

تعداد میانی: 8 بولت

طول مسیر: ؟

گشایش‌کننده: نام گشایش کننده مشخص نیست. این مسیر در سال 1401 توسط علی کاووسی و جواد کریم‌پور برای برگزاری آزمون مربیگری درجه سه سنگنوردی فدراسیون، ریبولت شد.

توضیحات: نخستین مسیر سمت چپ دهانه غار است و تا میانی چهارم با مسیر کناری (مسیر شماره 2 مصنوعی) میانی‌های مشترک دارد. 

کارگاه آماده و زنجیر است.

نام مسیر: 3درجه سختی: 5.12A

تعداد میانی: 5

طول مسیر: ؟

توضیحات: این مسیر تا میانی 4 با مسیر یک مشترک است و پس از آن با یک بولت مسیرش جدا می‌شود. کارگاه آماده و دو بولت و صفحه تک حلقه است.

نام مسیر: 4درجه سختی: A2

تعداد میانی: 4 بولت

طول مسیر: ؟

توضیحات: این مسیر توسط علی کاووسی گشایش شده است.

نام مسیر: 5درجه سختی: 5.12A

تعداد میانی: 5 پی

طول مسیر: ؟

توضیحات: از مسیرهای قدیمی موجود در زون غار است که دارای شیب منفی بوده و کارگاه این مسیر تک پی به همراه شگل می‌باشد.

نام مسیر: 6درجه سختی: 5.11A

تعداد میانی: 6 بولت

طول مسیر: 11متر

توضیحات: ابتدای مسیر بولدر بوده و در ادامه مسیر به یک حفره می‌رسد. کارگاه آماده و دارای دو بولت با صفحه تک حلقه است.

پیشنهاد می‌شود این مسیر به صورت سرطناب صعود شود. در قسمت کلاهک حفره کمی سایش طناب را به همراه دارد.

نام مسیر: 7درجه سختی: 5.10D

تعداد میانی: 7 بولت

طول مسیر: 18متر

توضیحات: این مسیر در بخش‌هایی دارای گیره‌های کوچکی است و مسیر صعود همان مسیر بولت‌ها می‌باشد. برای سهولت در صعود گاهی نیز از سمت چپ بولت‌ها صعود می‌شود.

کارگاه آماده و دو بولت دارای صفحه تک حلقه می‌باشد.

نام مسیر: 8درجه سختی: 5.11A

تعداد میانی: 11 بولت

طول مسیر: 22متر

توضیحات: کارگاه تک بولت دارای صفحه تک حلقه می‌باشد.

نام مسیر: 9درجه سختی: 5.10B

تعداد میانی: 8 بولت

طول مسیر: 22متر

توضیحات: کارگاه آماده، یک بولت با صفحه تک حلقه و یک پی دارای حلقه می‌باشد. این مسیر از مسیرهای قدیمی این زون می‌باشد که ریبولت شده است.

این مسیر عموما توسط مربیان برای آموزش استفاده می‌شود. در انتهای مسیر شکافی وجود دارد و پس از کارگاه نیز مسیر ادامه یافته که با نام مسیر گوهردوستی شناخته می‌شود و دارای سه طول صعود است.

مسیر گوهردوستی توسط آقایان علی کاووسی و علی مهدی‌زاده گشایش شده است که اطلاعات آن‌ را در بخش مسیرهای بلند می‌توانید مطالعه کنید.

نام مسیر: 10درجه سختی: 5.11B

تعداد میانی: 8بولت

طول مسیر: 20متر

توضیحات: در انتهای این مسیر شیب منفی وجود دارد. با استفاده از چند گیره کوچک و تکنیک تعویض پا صعود می‌شود. پاندولی مسیر ایمن بوده و در صورت پاندولی باید خارج از حفره فرود آمد.

کارگاه آماده و زنجیر می‌باشد.

نام مسیر: 11درجه سختی: ؟

تعداد میانی: 4 پی

طول مسیر: 18متر

توضیحات: این مسیر از مسیرهای قدیمی است که تمام میانی‌ها با پی دست‌ساز ایجادشده است. کارگاه دو پی بدون حلقه می‌باشد.

نام‌مسیر: 12 (دوقلوها)درجه سختی: 5.10D

تعداد میانی: 8 بولت

طول مسیر: 20 متر

گشایش کننده: رضا خادم

توضیحات:کارگاه آماده، دوبولت با صفحه تک حلقه می‌باشد. این مسیر از مسیرهای قدیمی این زون می‌باشد که توسط جواد کریم‌پور ریبولت شده است.

پاندولی در این مسیر به دلیل خفتگی و داشتن برآمدگی‌های کوچک در میانه راه، خطرناک است و امکان شکستگی از ناحیه پا وجود دارد.

نام‌مسیر: 13 (دوقلوها)درجه سختی: 5.10B

تعداد میانی: 7 پی

طول مسیر: 20متر

گشایش کننده: رضا خادم

توضیحات: در انتهای این مسیر می‌توان به سمت راست متمایل شد و از کارگاهی مشترک با مسیر کناری‌اش بهره گرفت.

نام‌مسیر: 14 (مینیاتور)درجه سختی: 5.11A

تعداد میانی: 11بولت

طول مسیر: 23متر

گشایش کننده: قسمت اول مسیر مشخص نیست و این قسمت توسط جواد کریم‌پور ریبولت شده است. قسمت دوم از کارگاه قدمی پی تا کارگاه جدید توسط ابوالفضل رضایی گشایش شده است.

توضیحات: کارگاه آماده و دوبولت دارای صفحه تک حلقه می‌باشد.

از تمامی اساتید، گشایش‌کنندگان و علاقمندانی که به تازگی مسیرها را صعود کرده‌اندتقاضا داریم: آخرین تغییرات صورت گرفته را به ما اطلاع دهید تا به‌روزترین اطلاعات، در اختیار همگان قرار گیرد.

کروکی مسیر ورزش‌های طبیعی را در آی ادونچر پیدا کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *