سایت سنگنوردی نروگ

سایت سنگنوردی نروگ از سایت‌های تازه تاسیس طبیعی-آموزشی ورزش سنگنوردی در نزدیکی روستای اسفشاد از توابع شهرستان قاینات واقع در خراسان جنوبی است. عمده مسیرهای گشایش یافته در این ناحیه را استاد رضاخادم از اساتید درجه دو سنگنوردی خراسان رضوی گشایش کرده است. 

سایت سنگنوردی نروگ که یکی از مناطق آموزشی از سایت های سنگنوردی ایران به حساب می‌آید درست در روبه‌روی روستای اسفشاد واقع شده است. اِسفِشاد که برخی نیز آن‌را اسب شهر می‌نامند از روستاهای دهستان قاین واقع در بخش مرکزی شهرستان قاینات است. این روستا در نزدیکی شهرک صنعتی قاین قرار دارد. برای آشنایی بیشتر با این منطقه د دیگر مناطق سنگنوری قاین با ما همراه باشید.

 

سایت سنگنوردی

نروگ

نزدیک‌ترین آبادی

اسفشاد

فاصله تا مرکز شهر

قاین: 13.9کیلومتر (14دقیقه)

فاصه اولین مرکز درمانی

بیمارستان شهدا(قاین): 14.7کیلومتر - 14دقیقه

قاین کجاست؟

قاین که در گذشته به صورت قائِن نوشته می‌شد، دومین شهر بزرگ در استان خراسان جنوبی است. این شهر مرکز شهرستان قائنات در ایران بوده که در صد کیلومتری بیرجند واقع شده است. قاین، پایتخت زعفران جهان، به دلیل دو محصول زعفران و زرشک مرغوبش زبانزد خاص و عام می‌باشد. در دنیا کمتر کسی را می‌توان یافت که شیفته این دو محصول باشد و با این دیار ناآشنا بماند. 

شهر قاین به لحاظ تاریخی نیز جایگاه ویژه‌ای دارد. این دیار در گذشته برج و بارو داشته و دارای کهن دژ، خندق و ارگ بود. این شهر به همراه فردوس که در قدیم نامش “تون” بود یکی از مهم‌ترین شهرهای ایالت قهستان به شمار می‌رفت. بر اساس یافته‌های باستان‌شناسی، این شهر یکی از زیستگاه‌های اولیه بشر بوده است. اگر به دنبال ریشه نام‌گذاری و وجه تسمیه قاین باشیم، به‌درستی مشخص نیست. اما نظریاتی در این‌باره به گوش می‌رسد.

برخی معتقدند ریشه واژه قاین برگرفته از فرهنگ لغت ترکی است و نام طایفه‌ای از ترکان و هپتالیان بوده که پیش از اسلام حکمران سرزمین قاینات بودند. برخی نیز معتقدند که این نام برگرفته از نام قابیل در تورات است که به صورت قاین (قائن) یاد شده اما تعدادی نیز واژه بسیار کهن قائن را برگرفته از نام یکی از فرزندان آدم می‌دانند.

گویا این فرد، انتقام هابیل را از قابیل گرفته‌است. در نظریه دیگری قاین را تغییر یافته کائن می‌دانند که به معنی موجود یا وجود است و جمع آن واژه همان کائنات می‌باشد. عده‌ای نیز ریشه نام قائن را در واژه قهستان می‌یابند و معتقدند این واژه تغییر یافته‌ای از نام قهستان بوده. ریشه قهستان نیز تغییری از واژه‌ کوهستان در زبان عربی است.

اقلیم آب و هوایی و وضعیت جغرافیایی قاین بر اساس آنچه در اطلاعات منتشر شده در سایت رسمی هواشناسی این شهر منتشر شده است، نیمه بیابانی و کوهپایه‌ای است. عمده پوشش گیاهی در منطقه از رسته بوته‌ای بوده و باد غالب منطقه از سمت شمال شرق می‌وزد. شهرستان قاین در حال حاضر دو مجموعه از سایت های سنگنوردی ایران را در بردارد که محل مناسبی برای حضور علاقمندان به آموزش سنگنوردی است.

مناطق سنگنوردی قاین

در خصوص مناطق سنگنوردی قاین باید این را دانست که عمده مسیرهای سنگنوردی گشایش یافته در این ناحیه آموزشی است. از جمله سایت های سنگنوردی قاین ، می‌توان به سایت سنگنوردی بزرگمهر در نزدیکی و چسبیده به شهر قاین اشاره کرد. در این ناحیه که سایت سنگنوردی قدیمی این ناحیه به حساب می‌آید مسیرهای بلند دو طوله و کوتاه اسپرتی قدیمی وجود دارد که توسط استاد رضا خوشدل گشایش یافته است.

سایت سنگنوردی نروگ نیز از دیگر مناطق سنگنوردی ایران که در شهرستان قاین واقع شده است در سال 1400 و توسط استاد رضا خادم بنا شد و چندین مسیر آموزشی در آن گشایش یافته است. اما این دو سایت سنگنوردی قاین تنها مناطق سنگنوردی خراسان جنوبی نیست و برای آشنایی بیشتر با سایت های سنگنوردی خراسان جنوبی و مناطق سنگنوردی ایران می‌توانید اینجا کلیک کنید.

درباره سایت سنگنوردی نروگ

اگر بخواهیم در خصوص سایت سنگنوردی نروگ بیشتر بدانیم ابتدا باید بفهمیم که نروگ کجاست و چگونه می‌توان به سایت سنگنوردی نروگ دست یافت؟… برای رسیدن به این سایت سنگنوردی کافی است خود را به خراسان جنوبی و شهرستان قاین برسانید. از شهر قاین مسیر و جاده شهرک صنعتی شهر را در پیش بگیرید که در ضلع شرقی شهر قرار دارد. پس از طی حدود 11 و نیم کیلومتر مسافت و کمی پس از عبور از شهرک صنعتی قاین به روستای اسفشاد خواهید رسید.

درست در روبه‌روی روستای اسفشاد، یک جاده آسفالته وجود دارد که ابتدای آن تابلویی سبز رنگ نصب شده و شما را به سمت آرامگاه امامزاده نَروگ راهنمایی خواهد کرد. مسیر آسفالته را تا انتها طی کنید تا به زیارتگاه برسید. اینجا برای اسکان نیز هیچگونه محدودیتی وجود ندارد و سنگنوردان و علاقمندان می‌توانند ضمن زیارت بارگاه امامزاده نروگ به ورزش پرداخته و از امکانات رفاهی موجود در امامزاده نیز بهره‌بگیرند.

ما در خصوص تاریخچه و معرفی روستای اسفشاد و امامزاده نروگ اطلاعاتی به دست نیاوردیم اما همچنان پیگیر هستیم تا در خصوص این منطقه اطلاعات بیشتری را در اختیارتان قرار دهیم. آنچه مسلم است وجود امکانات رفاهی مناسب برای طبیعت دوستان و ورزشکاران حاضر در این ناحیه بوده. از جمله این امکانات وجود اتاقک‌هایی جهت اسکان، آب برای شست و شو و آب شرب، سرویس‌های بهداشتی و دسترسی آسان و آسفالت به همراه وجود پارکینگ جهت پارک خودرو است. این منطقه دارای امنیت کامل بوده و می‌توانید در منطقه کمپ بزنید و از ورزش و آب و هوای طبیعت بکر ناحیه لذت ببرید.

 

در حال حاضر حدود ده مسیر کوتاه اسپورتی به همراه یک مسیر بلند دو طوله در این سایت گشایش شده است. درجه سختی صعود به این مسیرها عموما 5.10 می‌باشد. در ادامه سیر مسیرهای سنگنوردی گشایش یافته در منطقه سنگنوردی نروگ را ارایه می‌کنیم. با تقدیر از آقایان سیدابوطالب براتی  و اکبر جعفری که با حضور در منطقه این سایت سنگنوردی را به ما معرفی کرده و شرایط معرفی این مجموعه به همگان را مهیا کردند.

سیر مسیرهای سایت سنگنوردی نروگ

1: درجه سختی: ؟

تعداد میانی: 7بولت

طول مسیر: ؟

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: -

2: درجه سختی: ؟

تعداد میانی: 4بولت

طول مسیر: ؟

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: -

3: درجه سختی: ؟

تعداد میانی: 4 بولت

طول مسیر: ؟

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: -

4: درجه سختی: ؟

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: ؟

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: -

 

5: درجه سختی: ؟

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: ؟

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: -

 

6: درجه سختی: ؟

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: ؟

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: -

 

7: درجه سختی: ؟

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: ؟

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: -

 

8: درجه سختی: ؟

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: ؟

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: -

 

9: درجه سختی: ؟

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: ؟

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: -

 

از تمامی اساتید، گشایش‌کنندگان و علاقمندانی که به تازگی مسیرها را صعود کرده‌اندتقاضا داریم: آخرین تغییرات صورت گرفته را به ما اطلاع دهید تا به‌روزترین اطلاعات، در اختیار همگان قرار گیرد.

کروکی مسیر ورزش‌های طبیعی را در آی ادونچر پیدا کنید.

اطلاعات منتشر شده در تارنمای ما با حفظ حسن نیت و بر اساس آخرین شرایط موجود در مناطق، تهیه شده است. اما، باید این نکته را در نظر داشت که سایت‌های ورزشی موجود در طبیعت، به فراخور گذر زمان و موثر از شرایط جوی و مداخلات انسانی، همواره در معرض تغییرات خواهند بود. کاربران مجاز نیستند محتوای موجود در سایت را با مقاصد تجاری و حتی غیر تجاری بدون ذکرنام تارنمای آی‌ادونچر بازنشر بدهند. هر گونه کپی برداری از محتوای وب سایت پیگرد قانونی خواهد داشت. تارنمای ما هیچگونه مسئولیتی در برابر تبعات ناشی از هر گونه استفاده از مضامین این وب سایت، توسط اشخاص را بر عهده ندارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *