سایت سنگنوردی دزدک

سایت سنگنوردی دزدک از سایت های سنگنوردی مازندران است. این سایت در منطقه چلندر، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان نوشهر در استان مازندران ایران قرار دارد. این روستا در 20کیلومتری نوشهر واقع شده و زیبایی‌های طبیعتی بسیاری دارد. از شمال به دریا و از جنوب به کوه‌های پوشیده از درخت خاتمه می‌یابد. چلندر به دلیل وجود جنگل‌های انبوه، آب و هوایی مطبوع و دل‌فریب دارد.

همانطور که در پست‌های قبلی در خصوص معرفی سایت های سنگنوردی ایران نحوه دسترسی و کروکی مسیرها را ارایه کردیم. در این پست نیز در ادامه مطلب سعی داریم تا تمامی اطلاعات مربوط به این منطقه سنگنوردی را به همراه نحوه دسترسی و موقعیت جغرافیایی ارایه کنیم. آی ادونچر را به دوستانتان معرفی کنید و برای آشنایی با سایر ورزش‌های طبیعی و سایت‌های مناطق مختلف کشور اینجا کلیک نمایید.
مسیرهای گشایش شده در سایت سنگنوردی دزدک کوتاه و بلند اسپرتی است. تا سال 1395 تعداد مسیرهای گشایش شده در این سایت طبیعی ورزشی 13مسیر بوده است. تمامی مسیرها رول بولت هیلتی کوبیده شده و کارگاه‌ها به روش آمریکایی و دارای دوبولت و حلقه می‌باشد.

سایت سنگنوردی

دزدک

نزدیک‌ترین آبادی

دزدک

فاصله تا مرکز شهر

نوشهر: 20دقیقه

فاصه اولین مرکز درمانی

بیمارستان نوشهر: 22دقیقه

دزدک کجاست؟

همانطور که پیش‌تر اشاره شد، دزدک در دهستانی به‌نام چِهل‌دَر (چَلَندَر) قرار دارد. دهستانی “جلگه‌اي-ساحلي” که در ضلع شرقي نوشهر واقع است. روستای دزدک به دلیل وجود پناهگاه‌های صخره‌ای در گذشته دور، به دژ معروف بود. مدتی نیز نام دژک را یدک می‌کشید، تا اینکه در نهایت بانام دزدک ثبت شد. اکنون نیز در جغرافیای سیاسی ایران این ناحیه را با همین نام می‌شناسند.
سایت سنگنوردی دزدک در میان بومیان بانام صخره “اِسپي‌‌كِر” معروف است که در برگردان فارسی به معناي “سنگ سفيد” می‌باشد. صخره‌اي كه پاي آن هنوز هم رد دخل و تصرف‌هاي غير آشكاری از تمدن‌های کهن ديده مي‌شود.

این مکان، در عصر پهلوی، براي فعاليت‌هاي سنگنوردي شناسايي شد و ظاهرا برخی اقدامات نیز برای بهره‌برداری از آن صورت گرفت. اما در بهبوهه انقلاب نادیده گرفته شد. تا اینکه در سال 1392 “كارگروه سنگنوردي و صعودهاي ورزشي البرز نوشهر” اقدامات شناسایی مناطق سنگنوردی این شهرستان را آغاز کرد. 

در پاسخ به اینکه دزدک کجاست؟ و چگونه می‌توان به این منطقه سفر کرد؟ باید گفت: بهترین مسیر دسترسی به این منطقه از جاده ساحلی نوشهر به نور است. از نوشهر تا منطقه سنگنوردی دزدک حدود 20 کیلومتر راه است.

دزدک تنها سایت سنگنوردی مازندران و نوشهر نبوده و این منطقه به دلیل اکولوژی مناسب سایت‌های مختلفی را در خود جای داده است.برای آشنایی با دیگر مناطق سنگنوردی مازندران و ایران اینجا کلیک کنید.

درباره سایت سنگنوردی دزدک

این سایت یکی از زیباترین مناطق سنگنوردی ایران است. ارتفاعی در حدود 100 متر و پهنایی برابر با 60 متر دارد. دزدک در عصر پهلوی، براي فعاليت‌هاي سنگنوردي شناسايي شد و ظاهرا برخی اقدامات نیز برای بهره‌برداری از آن صورت گرفت. اما در بهبوهه انقلاب نادیده گرفته شد. تا اینکه در سال 1392 “كارگروه سنگنوردي و صعودهاي ورزشي البرز نوشهر” اقدامات شناسایی مناطق سنگنوردی را آغاز کردند.
این اقدامات در جهت ارتقای سطح سنگ‌نوردی و بالطبع دیواره‌نوردی شهرستان صورت گرفت.
کارگروه متشکل بود از آقایان: عباس علی‌نژاد – کوروش نگهبان – علی طاهری – امیر احسانی آملی – فریدون علایی – حمید خالقی – مهیار میر طیبی
 
بهار1392 کارگروه ذکر شده در بازدیدی از صخره‌های دژ مانند دزدک، این ناحیه را برای تبدیل شدن به یک منطقه سنگنوردی در مازندران تایید کردند. با تایید این کارگروه، پاكسازي صخره آغاز و گیاهان هرز و سنگ‌های پر مخاطره از دیواره حذف شد.

پاییز 1392، یک مسير 55 متری با نام البرز در شمال غربي دیواره ایجاد شد. برای گشایش مسیر البرز، 29 عدد رول بولت انبساطي سايز 10 ميليمتري (به طول‌هاي 6 و 10 سانتيمتر) استفاده کردند. 3ميخ، سه كارگاه زنجير نیز استفاده شد. درجه سختي این دیواره 5.11 است و تمامی رول‌ها به صورت دستی کوبیده شد.

گشايش مسير دوم در رخ شمال شرقي ديواره و با نام پیچک شکل گرفت. اين مسير نیز با استفاده از مته دستي اسپيد و به‌کارگیری 20 رول بولت و 4 ميخ گشایش شد. مسیر پیجک 62 متر طول دارد و درجه سختي صعودش را 5.10 تعیین کردند. مسیر پیچک دارای پنج كارگاه با حلقه فرود مي‌باشد.

هر دو مسير یاد شده آماده بوده و به شكل طبيعي صعود می‌شود. علاقمندان می‌توانند مسیرها را با ابزارهایی چون کیل، ترایکم و هگزان نیز به صورت ابزارگذاری صعود کنند. بعدها همنوردان ديگری از ساري همچون علي حكي برای گشایش مسیر بر روی این دیواره اقدام کردند. وی مسیری را در رخ میانی سایت ایجاد کرده و در حال گشایش است.

با سپاس از باشگاه کوهنوردی و صعودهای ورزشی البرز نوشهر که در ارایه اطلاعات با ما همراه بودند. گروه آی ادونچر سعی دارد تمامی سایت‌های سنگنوردی ایران را در این مجموعه معرفی و اطلاعات مورد نیاز را به علاقمندان ارایه نماید. با سپاس از اینکه ما را در این راه یاری می‌رسانید و برای ارایه اطلاعات مستند و به‌روز همراهمان هستید.

کروکی مسیرهای سنگنوردی دزدک

همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم، این سایت سنگنوردی از سال 1392 رسما شناسایی و برای گشایش مسیرهای مختلف آماده شد. تا سال 1395، 13مسیر در این منطقه گشایش شد و مورد استفاده سنگنوردان و دیواره‌نوردان کشور قرار دارد. از آن سال تا کنون نیز مربیان و سنگنوردان بسیاری مسیرهای جدید اسپورتی و دیواره را در دیواره دزدک گشایش کردند.

هم اکنون (سال1402) که این مقاله نوشته می‌شود، تعداد 30مسیر سنگنوردی اسپورت کوتاه و بلند، بولدر و دیواره بر روی دیواره دزدک گشایش شده است. گشایش کنندگان این مسیرها آقایان: حکی، لشکری، جعفرزاده، مقدمی، شیخ‌الاسلامی، نوذری، فرخ‌زاده، بابایی، خزایی، خان‌زاده، دلیری، صالحی بودند. تیم پشتیبانی را نیز آقایان: نوذری، مقیمی، رودباری، درویش، دلفان و … تشکیل دادند. در ادامه کروکی مسیرها را که توسط هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی مازندران تهیه و گردآوری شده است تقدیم حضورتان می‌کنیم. با قدردانی از آقای هادی مستانی و هیات مازندران که در ارایه مطالب و کروکی‌های بروز یاری‌مان کردند.

دانلود فایل باکیفیت عکس

1: ام‌بی‌اس3درجه سختی: 5.13D

تعداد میانی: 6 بولت

طول مسیر: 7 متر

سال و تیم گشایش کننده:

؟

توضیحات: این مسیر غربی‌ترین مسیر موجود در سایت بوده و کارگاه آماده و زنجیر است.

2: کوییکدرجه سختی: 5.12A

تعداد میانی: 6 بولت

طول مسیر: 7 متر

سال و تیم گشایش کننده:

؟

توضیحات: کارگاه آماده و زنجیر می‌باشد.

3: نیکاندرجه سختی: 5.12D

تعداد میانی: 19بولت

طول مسیر:  28متر

سال و تیم گشایش کننده:

؟

توضیحات: این مسیر دارای دو طول صعود می‌باشد و در میانه مسیر بخشی به صورت تراورس صعود می‌شود که دارای دو کارگاه است. طول اول 9متر بوده و درجه سختی صعود آن 5.10A می‌باشد که به یک کارگاه معلق می‌رسد و سپس مسیر تراورس آغاز شده و به کارگاهی نیمه راحت ختم می‌شود. طول دوم نیز دارای حدود 19متر بوده که به کارگاه معلق ختم می‌شود. کارگاه‌ها ایمن می‌باشد.

4: آموزشیدرجه سختی: 5.9

تعداد میانی: 9بولت

طول مسیر:  12متر

سال و تیم گشایش کننده:

؟

توضیحات:کارگاه آماده و زنجیر

5: ام‌بی‌اس2درجه سختی: 5.12D

تعداد میانی: 8بولت

طول مسیر:  7متر

سال و تیم گشایش کننده:

؟

توضیحات:کارگاه آماده و زنجیر است

6:ام‌بی‌اس1درجه سختی: 5.11D

تعداد میانی: 6بولت

طول مسیر:  7متر

سال و تیم گشایش کننده:

؟

توضیحات:کارگاه آماده و زنجیر

7: البرزدرجه سختی: 5.10D

تعداد میانی: 29بولت

طول مسیر:  56متر

سال و تیم گشایش کننده:

؟

توضیحات:این مسیر دوطوله می‌باشد و می‌توان آن را به صورت ترد و ابزارگذاری نیز صعود کرد.

8: کندواندرجه سختی: 5.13C

تعداد میانی: 8بولت

طول مسیر:  8متر

سال و تیم گشایش کننده:

؟

توضیحات:کارگاه آماده و زنجیر است.

9: ناهیددرجه سختی: 5.12A

تعداد میانی: 14بولت

طول مسیر:  17متر

سال و تیم گشایش کننده:

؟

توضیحات:کارگاه آماده وزنجیر می‌باشد.

10: بهرامدرجه سختی: 5.10B

تعداد میانی: 7بولت

طول مسیر:  10متر

سال و تیم گشایش کننده:

؟

توضیحات:این مسیر را می‌توان به صورت ابزارگذاری و ترد نیز صعود کرد. کارگاه آماده و زنجیر است.

11: مهماندرجه سختی: 5.10C

تعداد میانی: 9بولت

طول مسیر: 10متر

سال و تیم گشایش کننده:

؟

توضیحات: کارگاه آماده و زنجیر

12: شفقدرجه سختی: 5.11C

تعداد میانی: 11بولت

طول مسیر: 20متر

سال و تیم گشایش کننده: پاییز 1395

حمیدرضا شفقی - فرشید جعفرزاده - ماهیار مقیمی - محسن سام دلیری - حسن رودباری

توضیحات: این مسیر در کلاس دیواره نوردی با حضور مدرس آقای حمیدرضا شفقی و توسط کارآموزان گشاش شد. کارگاه فرود در انتهای مسیر به روش فرانسه ایجاد شده است.

13: یو‌اف‌سیدرجه سختی: 5.12B

تعداد میانی: 7بولت

طول مسیر: 8متر

سال و تیم گشایش کننده: ؟

توضیحات: کارگاه آماده و زنجیر

14: انجیردرجه سختی: 5.11B

تعداد میانی: 11بولت

طول مسیر: 20متر

سال و تیم گشایش کننده: ؟

توضیحات: کارگاه آماده و زنجیر

15: قرقره1درجه سختی: 5.10C

تعداد میانی: ندارد

طول مسیر: 17متر

سال و تیم گشایش کننده: ؟

توضیحات: کارگاه آماده و زنجیر - این مسیر به صورت تاپ روپ و قرقره صعود می‌شود.

دانلود فایل باکیفیت عکس

16: قرقره2درجه سختی: 5.10A

تعداد میانی: ندارد

طول مسیر: 17متر

سال و تیم گشایش کننده:

؟

توضیحات: کارگاه آماده و زنجیر

این مسیر به صورت تاپ روپ و قرقره صعود می‌شود.

17: استارتدرجه سختی: 5.10A

تعداد میانی: 11بولت

طول مسیر: 17متر

سال و تیم گشایش کننده: ؟

توضیحات: -

18: سجابدرجه سختی: 5.10C

تعداد میانی: 5بولت

طول مسیر: 7متر

سال و تیم گشایش کننده: ؟

توضیحات: این مسیر آخرین مسیر موجود در فیس میانی دیواره است. کارگاه آماده و زنجیر

19: هانی‌موندرجه سختی: 5.10B

تعداد میانی: 7بولت

طول مسیر: 12متر

سال و تیم گشایش کننده: 1394

فرشید جعفرزاده - وحید مقامی

توضیحات: این مسیر در رخ شرقی - غرب دزدک واقع شده است.

20: دیامونددرجه سختی: ؟

تعداد میانی: 7بولت

طول مسیر: 9متر

سال و تیم گشایش کننده:

؟

توضیحات: کارگاه آماده و زنجیر می‌باشد.

21: ام‌بی‌اس4درجه سختی: ؟

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: ؟

سال و تیم گشایش کننده: ؟

توضیحات: این مسیر ناتمام است.

22: کلاهکدرجه سختی: 5.12C

تعداد میانی: 10بولت

طول مسیر: 13متر

سال و تیم گشایش کننده: 1393

فرشید جعفرزاده - وحید مقامی

توضیحات: کارگاه آماده و زنجیر- این مسیر را می‌توان برای تمرین صعودهای مصنوعی استفاده کرد و دارای کلاهکی بسیار بزرگ می‌باشد.

23: دنادرجه سختی: 5.11C

تعداد میانی: 20بولت

طول مسیر: 52متر

سال و تیم گشایش کننده: 1395

فرشید جعفرزاده - وحید مقامی - محسن سام دلیری - حسن خزایی

توضیحات: همزمان با گشایش این مسیر مهندس امجد سماواتی به دیار باقی شتافت. وی طراح و تولیدکننده لوازم فنی کوهنوردی و سنگنوردی شرکت دنا بود. از آنجایی که تجهیزات مورد استفاده در گشایش مسیر از این کارخانه تامین شد برای بزرگداشت یاد شادروان مهندس امجد سماواتی مسیر را به‌ نام دنا ثبت کردند.

برای صعود این دیواره یک حلقه طناب 50 متری و یک ست 12تایی کوییک دراو لازم است.

اولین کارگاه معلق بوده و به روش فرانسوی ایجاده شده است. این کارگاه در ارتفاع 17متری قرار دارد.درجه صعود طول اول 5.11Cاست و با سه متر صعود به کارگاه دوم و سکوی شاهین می‌رسید. می‌توانید صعود را ادامه اده و به پایان مسیر برسید.کارگاه طول دوم نیز در وضعیت معلق قرار دارد.

24: پیچکدرجه سختی: 5.10A

تعداد میانی: 20بولت

طول مسیر: 62متر

سال و تیم گشایش کننده: 1392

فرشید جعفرزاده - وحید مقامی - محسن سام دلیری

توضیحات: برای صعود این مسیر یک حلقه طناب 50متری و یک ست 10تایی کوییک دراو لازم است. اولین طول مسیر که سخت‌ترین بخش صعود است با 20 متر صعود به کاگاه ختم می‌شود. کارگاه اول نیمه راحت و دوبولت با صفحه حلقه‌دار است.

طول دوم بعد از پنج متر به یک سکوی بزرگ می‌رسد که نامش را سکوی شاهید گذاشته‌اند. کارگاه دوم در سمت چپ نمایان بوده و دارای دوبولت و صفحه‌دار است. سمت راست نیز یک کارگاه فرانسوی دیگر دیده می‌شود که کارگاه مسیر دنا است. ادامه مسیر سمت چت با کمی انحراف به کارگاه سوم ختم می‌شود. این کارگاه بر روی سنگ بزرگی نصب شده که در سنگ زیرین هیچ ریشه‌ای ندارد و باید جوانب احتیاط را رعایت کرد.

25: فیشردرجه سختی: 5.11A

تعداد میانی: 12بولت

طول مسیر: 17متر

سال و تیم گشایش کننده: ؟

توضیحات: کارگاه آماده و زنجیر

26: دولفردرجه سختی: 5.10A

تعداد میانی: 23 بولت

طول مسیر: 56 متر

سال و تیم گشایش کننده: 1393 تا 1395

فرشید جعفرزاده - وحید مقدمی

توضیحات: شرقی‌ترین مسیر موجود در سایت می‌باشد. برای صعود به این دیواره یک حلقه طناب 50 متری و یک ست کوییک 12تایی نیاز است. کارگاه اول معلق بوده و به روش آمریکایی نصب شده است(بولت و حلقه فرود دارد). طول دوم از سمت راست و با کرده‌ای دارای شیب منفی آغاز می‌شود. کارگاه دوم بر روی یک سکو می‌باشد و به روش فرانسوی نصب شده است.

طول سوم متفاوت بوده و به سمت چپ منحرف می‌شود تا از ریزش سنگ‌های سست در آن ناحیه جلوگیری شود. این طول بلندترین طول صعود یکپارچه است و بیشترین درجه سختی صعود نیز مربوط به همین قسمت می‌باشد.

این مسیر را می‌توان به صورت ابزارگذاری و ترد نیز صعود کرد.

27: بولدر1درجه سختی: -

تعداد میانی:  ندارد

طول مسیر: 6 متر

سال و تیم گشایش کننده: ؟

توضیحات: صعود این مسیر نیازمند بولدرپد می‌باشد.

28: بولدر2درجه سختی: -

تعداد میانی:  ندارد

طول مسیر: 5 متر

سال و تیم گشایش کننده: ؟

توضیحات: صعود این مسیر نیازمند بولدرپد می‌باشد.

29: بولدر3درجه سختی: -

تعداد میانی:  ندارد

طول مسیر: 5متر

سال و تیم گشایش کننده: ؟

توضیحات: صعود این مسیر نیازمند بولدرپد می‌باشد.

30: تردرجه سختی: ؟

تعداد میانی: ندارد

طول مسیر: 15 متر

سال و تیم گشایش کننده: ؟

توضیحات: این مسیر به صورت ترد و با ابزارگذاری صعود می‌شود.

از تمامی اساتید، گشایش‌کنندگان و علاقمندانی که به تازگی مسیرها را صعود کرده‌اندتقاضا داریم: آخرین تغییرات صورت گرفته را به ما اطلاع دهید تا به‌روزترین اطلاعات، در اختیار همگان قرار گیرد.

کروکی مسیر ورزش‌های طبیعی را در آی ادونچر پیدا کنید.

اطلاعات منتشر شده در تارنمای ما با حفظ حسن نیت و بر اساس آخرین شرایط موجود در مناطق، تهیه شده است. اما، باید این نکته را در نظر داشت که سایت‌های ورزشی موجود در طبیعت، به فراخور گذر زمان و موثر از شرایط جوی و مداخلات انسانی، همواره در معرض تغییرات خواهند بود. کاربران مجاز نیستند محتوای موجود در سایت را با مقاصد تجاری و حتی غیر تجاری بدون ذکرنام تارنمای آی‌ادونچر بازنشر بدهند. هر گونه کپی برداری از محتوای وب سایت پیگرد قانونی خواهد داشت. تارنمای ما هیچگونه مسئولیتی در برابر تبعات ناشی از هر گونه استفاده از مضامین این وب سایت، توسط اشخاص را بر عهده ندارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *