پردیس سنگنوردی آفتاب

پردیس سنگنوردی آفتاب که قدیمی‌ترها آن را بانام سایت سنگنوردی آبچور می‌شناسند در 13کیلومتری شهر بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی قرار دارد. این منطقه سنگنوردی طبیعی که در نزدیکی روستای آبچور واقع شده است گاهی اوقات نیز به همین نام نهاده می‌شود اما به تازگی نام پردیس آفتاب را به خود گرفته است. پردیس سنگنوردی آفتاب، در سال 1401پذیرای فستیوال سنگنوردی بود و چندین مسیر در این فستیوال گشایش یافت.

برای آشنایی بیشتر با سایت سنگنوردی آفتاب ابتدا در خصوص مناطق سنگنوردی بجنورد سخن می‌گوییم و منطقه آبچور رامعرفی خواهیم کرد. در ادامه به معرفی سایت سنگنوردی آبچور و مسیرهای گشایش یافته در این سایت ورزشی طبیعی خواهیم پرداخت. از همکاری و همراهی آقای مهدی صفری سرپرست هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی خراسان شمالی که اطلاعات این مجموعه را در اختیارمان قراردادند قدردانی می‌کنیم.

سایت سنگنوردی

آفتاب-آبچور

نزدیک‌ترین آبادی

برج: 7.4کیلومتر(10دقیقه)

فاصله تا مرکز شهر

بجنورد:13.1کیلومتر (20دقیقه)

فاصه اولین مرکز درمانی

بیمارستان امام‌علی بجنورد: 13.8کیلومتر (20دقیقه)

مناطق سنگنوردی بجنورد

خراسان شمالی به دلیل وجود رشته کوه‌های کپه داغ و آلاداغ همواره مورد توجه کوهنوردان و سنگنوردان بسیاری از مناطق مختلف کشور بوده است. ذخیره‌گاه زیست کره کپه داغ یکی از ذخیره‌گاه‌های زیست کره ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو بوده که در رشته کوه کپه داغ قرار دارد. 70درصد رشته کوه کپه داغ در خراسان شمالی قرار دارد و 20درصد آن نیز در کشور ترکمنستان قرار گرفته است. عمده‌ترین رویشگاه این ناحیه درخت اُرس بوده که نزدیک به 3هزار سال قدمت دارد. شکل ظاهری کپه‌داغ مشابه با چین‌خوردگی‌های زاگرس است.

ارتفاعات آلاداغ، در واقع امتداد رشته کوه البرز را شامل می‌شود. این رشته کوه به همراه ارتفاعات بینالود مجموعه رشته کوه آلاداغ-بینالود را تشکیل می‌دهد. بلندترین قله آلاداغ، شاه‌جهان است که بیش از سه هزار متر ارتفاع دارد و در شهرستان اسفراین قرارگرفته است. وجود این ارتفاعات و چین‌خوردگی‌ها در خراسان شمالی باعث شده تا شاهد تعدد سایت های سنگنوردی در خراسان شمالی باشیم. شاید بتوان گفت یکی از مهم‌ترین مناطق سنگنوردی ایران که مورد توجه دیواره‌نوردان است، سایت سنگنوردی سالوک می‌باشد. در این منطقه دیواره‌های چندطوله برای صعود سنگنوردان گشایش یافته و می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این سایت و دیواره سنگنوردی اینجا کلیک کنید.

سایت سنگنوردی پلنگ دره به عنوان یکی دیگر از سایت های سنگنوردی بجنورد شناخته شده است. این منطقه سنگنوردی نیز همواره مورد توجه سنگنوردان بوده و تعداد بسیاری مسیر سنگنوردی نیز در آن گشایش شده است. متاسفانه اطلاعات مکتوبی از این ناحیه در دست نیست و در حال جمع‌آوری اطلاعات از این منطقه هستیم.

سایت سنگنوردی آبچور یا همان پردیس سنگنوردی آفتاب، از دیگر مناطق سنگنوردی بجنورد که به تازگی تعدادی مسیر تمرینی و آموزشی در آن گشایش شده است. این سایت در نزدیکی مرکز استان خراسان شمالی واقع شده و به دلیل دسترسی آسان مورد توجه علاقمندان به این رشته ورزشی می‌باشد. در ادامه به صورت مفصل این منطقه ورزشی طبیعی را به شما معرفی می‌کنیم. برای آشنایی با دیگر سایت های سنگنوردی ایران اینجا کلیک کنید.

آبچور کجاست؟

روستای آبچور، در دهستان آلاداغ از توابع بخش مرکزی شهرستان بجنورد در استان خراسان شمالی، قرار دارد. این روستا حدود 500نفر جمعیت دارد و از مناطق بکر گردشگری خراسان شمالی به حساب می‌آید. روستایی زیبا و پرآب که با وجود چشمه‌ها و آبشارهای متعدد، آب و هوایی مطبوع و دلپذیر دارد.

روستای آبچور در حدود ۱۲ کیلومتری شرق بجنورد قرار گرفته و برای رسیدن به مجموعه آبشارهای آبچور، باید از میانه روستا عبور کنید. پس از پیمودن روستا در انتهای مسیر به جاده‌ای خاکی خواهید رسید که رودخانه در امتداد مسیر سمت راست آن قرار دارد. تا محلی که به عنوان پارکینگ در نظر گرفته شده می‌توانید با خودرو تردد کنید و از آن به بعد مسیر پیاده‌روی آغاز می‌شود. بسیاری از گردشگران و علاقمندان به طبیعت در فصول بهار و تابستان به این ناحیه سفر می‌کنند.
وجه تسمیه نام آب‌چور یا آبچور از زبان کردی گرفته شده است. کردهای شمال خراسان که به عنوان اقوام کرمانج‌ شناخه می‌شوند، از واژه آبچور برای آبشار و یا جایی که دارای آب زیاد است استفاده می‌کنند. دلیل نام‌گذاری این منطقه با این اسم نیز وجود چشمه‌ها و آبشارهای متعددی در بالادست و پایین‌دست روستا می‌باشد.
 برای اقامت در این ناحیه می‌توانید با خیال آسوده کمپ بزنید و یا از اقامتگاه بومگردی شیلان استفاده کنید. این اقامتگاه با ارایه خدمات اقامتی مطلوب جای مناسبی برای گذراندن تعطیلات آخر هفته با خانواده و دوستانتان خواهد بود. سایت سنگنوردی آفتاب در فاصله کمی نسبت به روستا قرار گرفته و از جایگاه ویژه‌ای در میان سنگنوردان منطقه برخوردار است. هرچند که تعداد مسیرهای گشایش یافته در منطقه سنگنوردی آفتاب بسیار کم است اما به تازگی توجه سنگنوردان و علاقمندان به این رشته ورزشی را برای تمرینات و آموزش به خود جلب کرده است.
 

درباره پردیس سنگنوردی آفتاب

 پردیس سنگنوردی آفتاب از آبان ماه سال 1401 و با هدف ترویج ورزش سنگنوردی مورد توجه بیش از پیش هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی خراسان شمالی قرار گرفت. در این سال شاهد برگزاری نخستین همایش سنگنوردی در این منطقه بودیم و 8مسیر تازه در این منطقه سنگنوردی گشایش یافت. همایش‌های سنگنوردی همواره به عنوان نقطه عطفی برای مناطق سنگنوردی ایران محسوب می‌شود و حضور سنگنوردان مختلفی از اقصی نقاط کشور به اعتلای این ورزش و گسترش پهنه سایت‌ها و همچنین گشایش مسیرهای جدید خاتمه می‌یابد.

این منطقه سنگنوردی در حال حاضر بیش از 15مسیر سنگنوردی داشته و درجه سختی صعود به آن‌ها از 5.10 تا 5.12 است. مسیرهای سنگنوردی این سایت به گونه‌ای تعبیه شده است که از مبتدیان تا حرفه‌ها می‌توانند در این منطقه تمرینات مناسبی را داشته باشند.

پردیس سنگنوردی آفتاب دارای مسیرهای مختلف، اسپورتی و بولدر است که به صورت طبیعی صعود می‌شود. تعدادی از مسیرهای گشایش یافته نیز به صورت پاک و باروش ابزارگذاری و ترد صعود می‌شوند.

بلندترین مسیر موجود بانام مسیر ملک جعفریان است که برای بزرگداشت یکی از مربیان توانمند خراسانی زنده‌نام محسن ملک‌جعفریان گشایش یافته و دارای 22متر طول می‌باشد. این مسیر در سیر مسیرها نمایش داده نشده و طول تقریبی سایر مسیرهای گشایش یافته، در حدود 10 تا 15متر می‌باشد.

قدردانی می‌کنیم از آقایان مهدی صفری و ابوالفضل رضایی که در ارایه اطلاعات مسیرها و کروکی آن‌ها ما را یاری کردند. از تمامی شما گرامیان و همراهان نیز خواهشمندیم در صورت حضور در منطقه و تغییرات احتمالی و یا گشایش مسیرهای جدید در این ناحیه، به ما اطلاع دهید تا بتوانیم به‌روزترین اطلاعات را در اختیار علاقمندان قرار دهیم.

کروکی مسیرهای پردیس سنگنوردی آفتاب

1: افدرادرجه سختی: 5.10C

تعداد میانی: ندارد

طول مسیر: 15متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: این مسیر به صورت ابزارگذاری و ترد صعود می‌شود.

 

2: کمان ابرودرجه سختی: 5.11C

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: 15متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: -

 

3: ایلیادرجه سختی: 5.11A

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: 12متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: -

 

4: براکهدرجه سختی: 5.12A

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: 12متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: -

 

5: ژنرالدرجه سختی: 5.12

تعداد میانی: ندارد

طول مسیر: 5متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: این مسیر بولدر بوده و برای صعود به بولدر پد نیاز است.

 

6: محمددرجه سختی: 5.10B

تعداد میانی: ندارد

طول مسیر: 13متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: این مسیر ترد بوده و به شیوه ابزارگذاری صعود می‌شود.

 

7: زندگیدرجه سختی: 5.11A

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: 13متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: -

 

8: چهاردهدرجه سختی: 5.10C

تعداد میانی: 9 بولت

طول مسیر: 12متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: -

 

9: پردیسدرجه سختی: 5.10A

تعداد میانی: 11بولت

طول مسیر: 13متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: -

 

10: آغازدرجه سختی: 5.10B

تعداد میانی: 8بولت

طول مسیر: 12متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: -

 

11: همتدرجه سختی: 5.11C

تعداد میانی: 9بولت

طول مسیر: 12متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: -

 

12: طرقهدرجه سختی: 5.10D

تعداد میانی: ندارد

طول مسیر: 10متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: این مسیر به صورت پاک گشایش شده و به صورت ترد و با ابزارگذاری صعود می‌شود.

 

13: پرستودرجه سختی: 5.11B

تعداد میانی: 8بولت

طول مسیر: 10متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: -

 

14: تنورهدرجه سختی: 5.10C

تعداد میانی: 9بولت

طول مسیر: 13متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: -

 

15: کوهساردرجه سختی: 5.10B

تعداد میانی: ندارد

طول مسیر: 6متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: این مسیر بولدر بوده و برای صعود نیازمند بولدرپد می‌باشد.

 

تمرین در پردیس سنگنوردی آفتاب
16: ملک جعفریاندرجه سختی: 5.11BC

تعداد میانی: 8بولت

طول مسیر: 22متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

بهار 1401

ابوالفضل رضایی

توضیحات:این مسیر در سیر مسیرها نمایش داده نشده. نام مسیر برای بزرگداشت مربی ارزنده زنده‌یاد محسن ملک جعفریان به این نام نهاده شد.

کارگاه آماده و زنجیر می‌باشد.

از تمامی اساتید، گشایش‌کنندگان و علاقمندانی که به تازگی مسیرها را صعود کرده‌اندتقاضا داریم: آخرین تغییرات صورت گرفته را به ما اطلاع دهید تا به‌روزترین اطلاعات، در اختیار همگان قرار گیرد.

کروکی مسیر ورزش‌های طبیعی را در آی ادونچر پیدا کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *