سایت سنگنوردی امام باد
سایت سنگنوردی امام باد قوچان در جاده باجگیران قرار دارد. دهستان باجگیران، از توابع شهرستان قوچان واقع در خراسان رضوی است. این منطقه سنگنوردی در مجاورت امامزاده عبدالرحمان(ع) قرار گرفته است. امامزاده عبدالرحمان(ع) در بین ساکنان محلی با عنوان امامزاده امام باد شناخته میشود. وجود این امامزاده موجب شده تا سالانه گردشگران و زائران بسیاری برای زیارت به این منطقه سفر کنند.
روستای دربادام، نزدیکترین آبادی به سایت سنگنوردی امام باد است. روستایی خوش آب و هوا و کوهستانی که محل مناسبی برای سفرهای خانوادگی و دوستانه به حساب میآید. دیواره امام باد در 55 کیلومتری شمال شهر قوچان واقع شده و راه دسترسی به آن کاملا آسفالته است.
امام باد کجاست؟
برای رفتن به امام باد کافی است تا امامزاده امام باد قوچان را بر روی نقشه گوگل پیدا کنید. برای رسیدن به این منطقه ابتدا باید به شهر قوچان بروید. سپس از جاده باجگیران به سمت روستای دربادام حرکت نمایید. پیش از رسیدن به روستای دربادام، سمت چپ جاده امامزاده امام باد را خواهید دید.
در مجاورت این بقعه متبرک، منطقه سنگنوردی امام باد قرار دارد. رودخانه دایمی شاهرگ در این ناحیه قرار دارد و به دلیل وجود این رودخانه، این منطقه سرسبز و زیبا ست. آب و هوای کوهستانی و سردی دارد، بنابر این بهترین زمان برای سفر به این نقطه از کشور، اواخر بهار و فصل تابستان است.
از عمدهترین پوشش گیاهی دهستان باجگیران، میتوان به درختان اُرس، گون، کاکوتی و مریم گلی اشاره کرد. از دیگر گیاهان موجود، درختچههای زرشک، درمنه، گزنه و گیاه افدرا است. حیات وحش این ناحیه از رشته کوههای هزار مسجد را حیواناتی چون قوچ اوریال، گرگ، شغال و روباه تشکیل میدهند. گربه وحشی، کبک، عقاب طلایی، پایکا، تشی، آگاما، هما و خارپشت نیز در اینجا زندگی میکند. موقعیت جغرافیایی دیواره امام باد : N 37° 27′ 44′′ – S 58° 29′ 40′′
دیواره امامباد به عنوان یک سایت آموزشی در فهرست مناطق آموزشی فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی ایران ثبت شده است. این سایت جهت برگزاری دورههای کارآموزی و پیشرفته سنگنوردی، توسط مدرسان و مربیان رسمی فدراسیون مورد استفاده است. هرچند که تعداد مسیرهای موجود در این منطقه بسیار کم است و نیازمند توجه بیشتر از سوی سنگنوردان میباشد.
در اینجا، انجام ورزش سنگنوردی در طبیعت به دلیل داشتن زیرساختهای مناسب، همچون دسترسی آسان، آب آشامیدنی(برای برخی از مواقع سال)، پارکینگ، محل کمپ و … بسیار لذتبخش است. این زیرساختها، موجب شده تا دیواره امام باد به یکی از مجموعههای مناسب از سایت های سنگنوردی ایران و خراسان رضوی تبدیل شود. برای آشنایی با دیگر مناطق سنگنوردی در ایران اینجا کلیک کنید.
درباره سایت سنگنوردی امام باد
همانطور که پیشتر نیز به آن اشاره شد، موقعیت دیواره امام باد در جوار زیارتگاه امام باد شهرستان قوچان است. حدود 1 ساعت با وسیله نقلیه از شهرستان قوچان فاصله دارد. دیواره در سال 1389شناسایی شد و از همان سال نیز توسط هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی شهرستان قوچان مورد توجه قرار گرفت. در مهرماه 1389 جانپناه خورشید که هم اکنون نیز برروی دیواره قابل مشاهده است بر روی این دیواره نصب شد. این جانپناه برای گرامیداشت، شهید مرادعلی حسیننژاد، توسط هیات کوهنوردی قوچان و با همکاری آقایان جهانگیر اکبرپور و علیرضا حسینپور احداث و نصب شد.
با نصب این جانپناه بر روی دیواره امامباد این ناحیه به عنوان نخستین مدرسه کوهنوردی شهرستان قوچان رسما معرفی شد. این سایت سنگنوردی در کناره جاده قرار دارد. دسترسی آسان به چشمه آب فصلی و وجود سرویسهای بهداشتی امکانات رفاهی مناسبی را برای سنگنوردان فراهم آورده است. این سایت، اط صبح تا بعداز ظهر کاملا آفتابگیر بوده و برای صعود در تمامی فصول سال مناسب است. این منطقه به دلیل کوهستانی بودن بسیار خوش آب و هوا است و در تابستان نیز هوای مطبوعی دارد.
سایت سنگنوردی امام باد، در میان سایت های سنگنوردی خراسان رضوی، از امکانات رفاهی بهتری برخوردار بوده و امروز به عنوان یک مجموعه آموزشی در حال بهرهبرداری است. مسیرهای موجود در این مجموعه ورزشی طبیعی، عموما توسط سنگنوردان محلی ایجاد شده است. به نظر میرسد، اساتید و علاقمندان سنگنوردی که توانایی گشایش مسیر را دارند باید به این منطقه نیز نگاهی ویژهتر داشته باشند. چرا که تعداد مسیرهای اماده موجود در این منطقه سنگنوردی بسیار اندک است.
این ناحیه پتانسیل سایر ورزشهای کوهستانی را نیز دارد. از جمله آنها میتوان به دوچرخه کوهستان، اسکای رانینگ، کوه پیمایی و برگزاری دورههای کارآموزی سنگنوردی و پیشرفته سنگنوردی اشاره کرد. بخشی از مطالبی که در پیش رو ارایه میشود برگرفته از پایاننامه مربیگری درجه سه آقای نیما بادلو است. از ایشان و آقای جواد کریمپور بابت همکاری در ارایه اطلاعات قدردانیم. بخشهایی از اطلاعات ارایه شده از برداشتهای میدانی نویسنده است.
کروکی مسیرهای دیواره امام باد قوچان
دو مسیر موجود در این منطقه از مسیرهای قدیمی به حساب میآید و دو مسیر نیز به تازگی گشایش شده است. مسیری که با شماره چهار در تصویر مشخص است، قدیمیترین و بلندترین مسیر موجود در این سایت بوده که تا بالای جانپناه ادامه مییابد. این مسیر، تندر نامیده شده و 85 متر ارتفاع دارد.
مسیرهای تازه گشایش شده با رعایت شیوهنامه بولتینگ فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی انجام شده است. مسیر آساک و غیو با هدف گسترش سایت سنگنوردی شهرستان قوچان گشایش شد. در گشایش مسیر آساک از انکرهای مکانیکی مقاوم در برابر شوک و زلزله(Hst3) شرکت هیلتی استفاده شده است.
این انکرها علاوه بر خواص مکانیکی فوق، آبکاری شده و در برابر تغییرات فصلی مقاوماند. این بولتها برای آب و هوای سرد و خشک شهرستان مناسب میباشد. کارگاه زنجیر آماده استیل لیزارد(استیل ضد زنگ) نیمه متقارن در این مسیر بهکار رفته است. جزء پایین کارگاه 12 میباشد. صفحههای استفاده شده در میانیها نیز از نوع شیراز است.
تعداد میانی: 11 بولت
طول مسیر: 26متر
سال و تیم گشایش کنندگان: 1401
نیمابادلو، حسین قاسمیزاده
توضیحات: این مسیر از دو طرف میانیها قابل صعود است. مسیر سمت چپ میانیها با درجه صعود 5.10AB صعود میشود و مسیر سمت راستی میانیها با درجه سختی 5.10D قابل صعود است.
کارگاه زنجیر و آماده میباشد.
تعداد میانی: 7بولت
طول مسیر: 23متر
سال و تیم گشایش کنندگان:؟
توضیحات: صفحه نخستین بولت مسیر باز شده است.
کارگاه آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: 11بولت
طول مسیر: 26متر
سال و تیم گشایش کنندگان: 1401
نیما بادلو، حسین قاسمیزاده
توضیحات: کارگاه آماده و زنجیر میباشد. برای میانیها از صفحه شیراز و لیزارد استفاده شده است.
تعداد میانی: 30بولت
10بولت(طول اول) - 8بولت(طول دوم) - 11بولت(طل سوم)
طول مسیر: 85متر - طول اول و دوم 25 متر - آخرین طول 35متر
سال و تیم گشایش کنندگان:؟
توضیحات: میانی و کارگاهها آماده و زنجیر میباشد. شکست مسیر بسیار است و نیازمند کوییک دراو بلند میباشد.
بدون دیدگاه