سایت سنگنوردی لهاش آمل

سایت سنگنوردی لهاش در نزدیکی روستای لهاش و بخش مرکزی شهرستان آمل در استان مازندران واقع شده است. این مجموعه ورزشی طبیعی با نام مدرسه سنگنوردی آرش نیز مشهور می‌باشد.

لهاش روستایی در دهستان چلاو می‌باشد و بر اساس آخرین سرشماری مرکز آمار ایران در سال 1385، جمعیتی برابر با 17نفر دارد. این روستای کوچک در جاده هزار واقع شده و امامزاده حسن لهاش از جاذبه‌های مذهبی این منطقه است. روستایی کوهستانی و جنگلی که در رشته کوه البرز مرکزی واقع شده است و جاذبه‌های اکوتوریستی بسیاری دارد.

سایت سنگنوردی

لهاش

نزدیک‌ترین آبادی

لهاش

فاصله تا مرکز شهر

آمل: 1ساعت و 17دقیقه

فاصه اولین مرکز درمانی

بیمارستان شمال آمل: 44دقیقه

در امتداد روستای لهاش، جنگل الیمستان قرار دارد. این جنگل یکی از زیباترین مناطق جنگلی ایران به حساب می‌آید. بسیاری از علاقمندان به طبیعت، پیمایش این جنگل را در برنامه‌های سالانه خود قرار می‌دهند. برای مطالعه سفرنامه پیمایش فیلبند به الیمستان اینجا کلیک کنید.

قله امامزاده قاسم الیمستان نیز از دیگر جاذبه‌های گردشگری و اکوتوریستی این منطقه محسوب می‌شود. صعود به این قله که حدودا 2506 متر ارتفاع دارد پیمایشی تقریبا راحت داشته و کل زمان پیمایش رفت و برگشت آن حدودا  7تا8ساعت طول می‌کشد. قله امام زاده قاسم الیمستان در مختصات جغرافیایی N ۳۶° ۰۹′ ۵۴.۰۱″ و E ۵۲° ۲۳′ ۳۷.۰۱″ قرار دارد.

مدرسه سنگنوردی آرش یا لهاش کجاست؟

برای حضور در این سایت سنگنوردی کشور باید به جاده هراز وارد شوید. قبل از تونل اول در سمت چپ جاده مسیر فرعی وجود دارد که به سمت قله الیمستان می‌رود. پس از پل، نخستین خروجی سمت راست جاده که در واقع مسیر کشتارگاه سپیدان است نمایان می‌باشد. با ورود به این جاده درست در سمت چپ مسیرهای سنگنوردی بر روی دیواره‌ها مشخص است.

مدرسه سنگنوردی آرش همان‌طور که از نامش پیداست یک مجموعه سنگنوردی طبیعی آمورزشی می‌باشد. در این سایت هفت مسیر آموزشی با درجه سختی صعود 5.10A تا 5.11CD وجود دارد که از 8 تا 24متر ارتفاع دارد.

درباره سایت سنگنوردی لهاش

این سایت ورزشی طبیعی، با همت خانواده شادالله قبادی مدیر باشگاه کوهنوردی آرش بابل در دهه 80 قرن 14خورشیدی ایجاد شد. همانطور که پیش‌تر اشاره شد این مجموعه یکی از سایت های سنگنوردی مازندران محسوب می‌شود که با نام مدرسه سنگنوردی آرش نیز مشهور است. این سایت به عنوان یک سایت طبیعی آموزشی در حال بهره‌برداری است و سالانه تعداد زیادی از سنگنوردان را به خود جذب می‌کند.

تمامی مسیرهای موجود در سایت سنگنوردی لهاش در 15 اسفندماه 1393 ریبولت و استانداردسازی شد. تیم حاضر در این برنامه متشکل از آقایان: علی اکبری، شادالله قبادی، البرز مولانا، مهدی آقاجانی، محمدرضاحقیقت بود. آقایان افشین اسماعیل پور، محسن آرام نژاد، علیرضا اکبرزاده و بهداد نویایی نیز در این برنامه حضور داشتند.

سایت آموزشی لهاش در فاصله 35 کیلومتری جاده هراز از آمل به سمت تهران، در ابتدای جاده روستایی لهاش و الیمستان و در نقطه شروع یال غربی و پرشیب منتهی به قله امام‌زاده قاسم و در سمت شمال و چسبیده به کشتارگاه صنعتی آمل طیور قرار دارد. این سایت به علت نزدیک بودن به شهر آمل و عبور جاده فرعی لهاش و الیمستان دقیقا در مجاورت آن، با آب و هوایی خوب، برای تمام فصول مورد استفاده است. دسترسی راحت از بالا، برای سنگنوردان مبتدی و برگزاری کلاس‌های آموزشی بسیار حایز اهمیت می‌باشد. در این سایت دیواره‌های کوتاه حداکثر تا 25 متر وجود دارد.

در همین فضای کوچک لهاش، حدود 12 مسیر از 10 تا 24متری و با درجات سختی مختلف از حدود بیست سال گذشته تاکنون گشایش شده است. آقایان جمال سلیمانی، حسین ناطقی و عطا عبدی در سال 1399 به علت اهمیت مبحث آموزش و علاقه روزافزون کوهنوردان به رشته سنگنوردی طبیعت و پوسیدگی برخی از بولت‌ها و کارگاه‌های مسیرهای موجود، شش مسیر را ریبولت و ایمن‌سازی کردند.
 مسیرهای گشایش شده در لهاش، همگی دارای بولت اسپید بوده و از گشایش آن‌ها حدود 15 تا 20 سال می‌گذشت. بنابراین ایمن‌سازی مسیرها توسط مربیان یاد شده و با هماهنگی کمیته سنگنوردی استان مازندران و شهرستان آمل و پس از هماهنگی و کسب اجازه از گشایندگان اولیه مسیرها آقای عبدالله قبادی انجام شد.

در این سال شش مسیر به صورت کامل ریبولت و یک مسیر ابزارخور(ترد) نیز با درجه سختی 5/10a گشایش شد. کارگاه مسیرهای سنگنوردی موجود در لهاش در سال 1397تعویض شده بود و نیازی به تعویض کارگاه نبود. 60 بولت هیلتی از نوع Hst و Hsa و یک کارگاه زنجیر مورد استفاده قرار گرفت.

کروکی مسیرهای سایت سنگنوردی لهاش

همانطور که پیش‌تر اشاره شد این مجموعه دارای هفت مسیر کوتاه و بلند اسپرت است که در این بخش کروکی و اطلاعات مربوط به هریک را ارایه می‌کنیم. قدردانی می‌کنیم از آقایان جمال سلیمانی و یونس عبدی که در تکمیل و ارایه اطلاعات، کروکی‌ها و عکس سیر مسیرها، یاریمان کردند.

1: آرشدرجه سختی: 5.11CD

تعداد میانی: 4بولت

طول مسیر: 8متر

سال گشایش: 1383-1382

گشایش کننده: شادالله قبادی

توضیحات: این مسیر در سال‌های 1393 و 1399 ریبولت و استانداردسازی شد و کارگاه آماده و زنجیر می‌باشد.

2: دلارادرجه سختی: 5.10A

تعداد میانی: 11 بولت

طول مسیر: 23متر

سال گشایش:1383-1382

گشایش کننده:شادالله قبادی

توضیحات: این مسیر در سال‌های 1393 و 1399 ریبولت و استانداردسازی شد. کارگاه آماده و زنجیر می‌باشد.

3: بیژندرجه سختی: 5.10B

تعداد میانی: 11بولت

طول مسیر: 24متر

گشایش کننده: شادالله قبادی

توضیحات: کارگاه آماده و زنجیر می‌باشد. این مسیر در سال 1399 ریبولت و ایمن‌سازی شد.

4: TRADEدرجه سختی: 5.10A

تعداد میانی: ندارد

طول مسیر: 23متر

گشایش کننده:شادالله قبادی

توضیحات: این مسیر کاملا پاک بوده و با ابزار صعود می‌شود. کارگاه مسیر در سال 1399 ایمن‌سازی و تعویض شد. کارگاه آماده و زنجیر می‌باشد.

5: باقردرجه سختی: 5.10C

تعداد میانی: 11بولت

طول مسیر: 24متر

گشایش کننده: شادالله قبادی

توضیحات: این مسیر نیز در سال‌های 1393 و 1399 ریبولت شد و کارگاه آماده و زنجیر می‌باشد.

6: بهاردرجه سختی: 5.10D

تعداد میانی: 11بولت

طول مسیر: 23متر

گشایش کننده: شادالله قبادی

توضیحات: این مسیر نیز در سال‌های 1393 و 1399ریبولت شد و کارگاه آماده و زنجیر می‌باشد.

7: اسکندردرجه سختی: 5.10A

تعداد میانی: 7بولت

طول مسیر: 12متر

گشایش کننده: شادالله قبادی

توضیحات: این مسیر نیز در سال‌های 1393 و 1399 ریبولت شد و کارگاه آماده و زنجیر می‌باشد.

سایت های سنگنوردی مازندران

منطقه لهاش یکی از سایت های سنگنوردی در ایران است که بیشتر برای آموزش و تمرین سنگنوردان آماتور مورد توجه و استفاده می‌باشد. برای آشنایی با دیگر نقاطه سنگنوردی کشور می‌توانید اینجا کلیک کنید. اما این مجموعه تنها سایت استان مازندران نیست. این استان به واسطه موقعیت جغرافیایی و قرارگیری در ناحیه کوهستانی البرز مرکزی مناطق سنگنوردی بسیاری را در خود جای داده است.

البته مازندران همچنین مناطق مناسبی برای پیمایش‌های جنگلی و دره‌پیمایی نیز دارد. ما در آی‌ادونچر به تعدادی از این مناطق پرداخته‌ایم که می‌توانید در بخش‌های مربوط به خود مطالعه فرمایید. از معرفی دره‌های مازندران گرفته تا کوه‌ها و قله‌ها و مناقطی که می‌توان به صورت گروهی پیمایش‌های یک تا چند روزه را تجربه نمود.

از جمله این مناطق می‌توان به سایت سنگنوردی شکل شاه یا همان بند بریده اشاره کرد. منطقه سنگنوردی دزدک، مریجان، ورسک، گل اندام و دیگر مناطق در این استان واقع است. ما در آی ادونچر سعی داریم تا تمامی این مناطق را در پست‌های مجزا به شما معرفی کنیم. در این میان برای ارایه اطلاعاتی دقیق و جامع به کمک و همراهی تمامی شما علاقمندان به این رشته ورزشی نیازمندیم تا اطلاعاتی به‌روز و موثق را منتشر کنیم.

از تمامی اساتید، گشایش‌کنندگان و علاقمندانی که به تازگی مسیرها را صعود کرده‌اندتقاضا داریم: آخرین تغییرات صورت گرفته را به ما اطلاع دهید تا به‌روزترین اطلاعات، در اختیار همگان قرار گیرد.

کروکی مسیر ورزش‌های طبیعی را در آی ادونچر پیدا کنید.

3 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *