سایت سنگنوردی ورسک

سایت سنگنوردی ورسک در نزدیکی روستای ورسک از توابع شهرستان سوادکوه مازندران قرار دارد. این سایت سنگنوردی طبیعی از جمله سایت های سنگنوردی مازندران است. این مجموعه ورزشی، همه ساله سنگنوردان و گردشگران بسیاری از اقصی نقاط کشور و جهان را به خود جذب می‌کند.

این سایت به دلیل نزدیکی با پل تاریخی ورسک در منطقه‌ای توریستی و گردشگری واقع شده و ممکن است در زمان تمرین با تشویش گردشگران نیز مواجه شوید. سایت مورد نظر، دارای مسیرهای بلند و اسپرتی است که در سال 1398 توسط تعدادی از سنگنوردان ایرانی ریبولت شد.

نام وِرِسک از روستای ورسک گرفته شده‌است. این روستا در گذشته با نام عباس‌آباد معروف بود و امروزه آن‌را با نام ورسک عباس‌آباد می‌شناسند. وجود درختچه‌های اُرس (اورس) که نوعی سرو کوهی است موجب شده تا در پشت پل تاریخی ورسک جنگل انبوهی از این درختچه‌ها را شاهد باشیم. برخی معتقدند، نام ورسک، از مهندس شژووسک از مهندسان مطرح در ساخت پل گرفته شده است.

سایت سنگنوردی

ورسک

نزدیک‌ترین آبادی

ورسک

فاصله تا مرکز شهر

پل‌سفید: 28دقیقه

فاصه اولین مرکز درمانی

بیمارستان شهدای‌زیرآب: 38دقیقه

سایت سنگنوردی ورسک کجاست؟

وِرِسک با پل تاریخی‌اش معروف شد. پل ورسک از بزرگ‌ترین پل‌های راه‌آهن سراسری ایران است. این پل در ارتفاعات روستای ورسک قرار دارد که در فاصله 27 کیلومتری جنوب شهر پل سفید شهرستان سوادکوه است. این منطقه زیبای کوهستانی از توابع استان مازندران به حساب می‌آید. پل ورسک را از شاهکارهای مهندسی دوران پهلوی اول می‌دانند.
پل ورسک به دستور رضا شاه ساخته شد و در سال 1315 به بهره‌برداری رسید. این پل، راه‌آهن سراسری تهران-شمال را به هم متصل می‌کند. دهانه پل 66 متر بوده و در ارتفاع 110متری ساخته شده است. این پل مهرماه ۱۳۵۶ با شماره ثبت ۱۵۳۴ در فهرست آثار ملی قرار گرفت.
ورسک را از پل‌های استراتژیک کشورمان می‌دانند. چرچیل در دوران جنگ جهانی دوم، این پل را به پل پیروزی معروف کرد. وزارت راه نیز در سال 1323، پل ورسک را به نام پل پیروزی نامید. سایت سنگنوردی ورسک درست در مجاورت روستا است. این سایت درست از زیر پل آغاز می‌شود و امتداد آن پشت پل تاریخی ورسک قرار گرفته است.
برای حضور در این سایت ورزشی زیبا فقط کافی است خود را به روستای ورسک برسانید. درست در زیر پل تاریخی موجود در این روستا، تابلویی فلزی تحت عنوان مدرسه سنگنوردی ورسک نصب شده است.
اگر می‌خواهید در یک سفر سنگ؛ از دو منطقه سنگ و دیواره‌نوردی لذت ببرید باید بگویم جای مناسبی را انتخاب کرده‌اید. در نزدیکی ورسک، روستایی با نام امافت وجود دارد که دارای سایت سنگنوردی است. تا کنون مسیرهای متنوعی در این ناحیه نیز گشایش شده که در پستی مجزا به معرفی این ناحیه خواهیم پرداخت.
این مجموعه ورزشی طبیعی در مختصات جغرافیایی: N:35°54′07.09″‚E:52°59′ قرار 32.39″ قرار دارد. برای رفتن به این ناحیه فقط کافی است از زیر پل ورسک رد بشوید. و مسیر رودخانه را در پیش بگیرید 100 متری جلوتر در دو طرف رودخانه مسیرهای سنگنوردی با میانی‌های کوبیده شده بر دیوارها کاملا مشخص است.
اگر به صخره نوردی در دیواره‌های بلند علاقه دارید باید بیشتر پیش رفته تا به دیواره‌های بلندتر برسید. مسیرهای ابتدایی دره کوتاه و اسپرتی است و مسیرهای انتهایی دره بلندتر می‌شود.
در امتداد مسیر این رودخانه آبشاری پر آب وجود دارد. این آبشار پس از تمرین روزانه، می‌تواند خنکای یک استراحت کوتاه را برایتان فراهم آورد. بسیاری از گردشگران و مسافران برای بازدید از پل تاریخی موجود و لذت بردن از آب و هوای مطبوع به این نقطه سفر می‌کنند.
از دیگر مناطق اکوتوریستی این ناحیه می‌توان به قله خرونرو، غار اسپهبد خورشید و دره آراج اشاره کرد. اگر به نقاط یاد شده سفر داشته‌اید، سفرنامه‌هایتان را برایمان ارسال نمایید تا با نام خودتان در اینجا منتشر کنیم.
 

درباره سایت سنگنوردی ورسک

برای سنگنوردی در مازندران می‌توانید سایت‌های مختلفی را انتخاب نمایید. سایت‌های سنگنوردی آرش، ورسک، دزدک، فیروزکوه، شکل شاه و دیواره‌های علم‌کوه در این استان قرار دارد. ما در مجموعه آی ادونچر سعی داریم تمامی این سایت‌ها را معرفی و اطلاعات به‌روز را به شما ارایه نماییم. برای آشنایی با دیگر مناطق سنگنوردی در ایران و جهان اینجا کلیک نمایید.

سایت سنگنوردی ورسک دارای دو زون شمالی و جنوبی است. در زون شمالی 9مسیر و در زون جنوبی 13مسیر کوتاه اسپرتی و بلند وجود دارد. مسیرهایی که با درجه سختی‌های متنوع از 5.10A تا 5.12C می‌باشد. طول مسیرها نیز از  9 تا 70متر متنوع است. تاکنون مربیان و سنگنوردان مختلفی در این سایت مسیرهای متنوعی را گشایش کرده‌اند که اسامی آن‌ها را در پیش آورده‌ایم. محمد حسن‌پور – حبیب‌الله حبیب‌زاده – عبدالرضاکنی – علی اصغری – احمد یونسی‌ولودره – دامون رمضانی – علی حکی

تا کنون اطلاعات و کروکی مسیرهایی که علی حکی در این ناحیه گشایش کرده است منتشر نشده. بر اساس اطلاعات موجود آخرین مسیرهای گشایش شده توسط این سنگنورد خوب کشورمان از خطه اراک، در این ناحیه گشایش شده است. منتظر دریافت کروکی و سیر مسیرهای جدید در این ناحیه هستیم و به محض دریافت اطلاعات منتشر خواهیم کرد. اطلاعاتی که هم اینک در اختیار شما قرار داده‌ایم مجموعه اطلاعاتی است که توسط هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان مازندران دریافت کردیم. 

منطقه سنگنوردی ورسک را می‌توان به عنوان یکی از مناطق آموزشی دانست. در این مدرسه سنگنوردی بسیاری از مسیرها با درجه سختی 5.10 وجود دارد که گواه این ماجرا است. برای ورزش در طبیعت حتما تمامی تجهیزات لازم را به همراه داشته باشید. لوازم فنی همچون کلاه ایمنی، انواع میانی، هارنس، ابزارهای صعود، حمایت و فرود و لوازم کمک‌های اولیه از ابتدایی‌ترین لوازم مورد نیاز این ورزش است.

 

اطلاعات مسیرهای سایت سنگنوردی ورسک

زون شمالی

1: پلهدرجه سختی: 5.10A

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: 12متر

توضیحات: -

2: سنگ تشتدرجه سختی: 5.10A

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: 9متر

توضیحات: -

3: نیکاندرجه سختی: 5.10A

تعداد میانی: 7بولت

طول مسیر: 12متر

توضیحات:

4: فراز یکدرجه سختی: 5.10A

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: 14متر

توضیحات: -

5: فراز دودرجه سختی: 5.10C

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: 14متر

توضیحات: -

6: آییندرجه سختی: 5.10A

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: 14متر

توضیحات:

7: هلال احمردرجه سختی: 5.10A

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: 40 متر

توضیحات: -

8: ؟درجه سختی: 5.12C

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: 10متر

توضیحات: -

9: مهتادرجه سختی: ؟

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: ؟

توضیحات: این مسیر نیمه تمام باقی مانده است.

زون جنوبی

1: باد و مهدرجه سختی: 5.11C

تعداد میانی: 23 بولت

طول مسیر: 57 متر

توضیحات: -

2: ابزارخوردرجه سختی: 5.11A

تعداد میانی: -

طول مسیر: 50متر

توضیحات: -

3: مربیدرجه سختی: 5.11B

تعداد میانی: 11 بولت

طول مسیر: 18متر

توضیحات:

4: ؟درجه سختی: ؟

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: ؟

توضیحات: این مسیر نیمه تمام است.

5: مازندراندرجه سختی: ؟

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: ؟

توضیحات: این مسیر نیمه تمام است.

6: آشیانهدرجه سختی: 5.11C

تعداد میانی: 25 بولت

طول مسیر: 43 متر

توضیحات:

7: باراندرجه سختی: 5.11C

تعداد میانی: 23 بولت

طول مسیر: 42 متر

وضیحات:

8: خوارزمیدرجه سختی: 5.10C

تعداد میانی: 17بولت

طول مسیر: 40متر

توضیحات: پای این مسیر درختی تنومند قرار دارد که محل مناسبی را برای کمپ فراهم آورده است. برای کمپ زدن زیر این درخت مراقب باشید جانمایی درستی صورت گیرد و خیلی نزدیک به دیواره نباشد زیرا امکان ریزش سنگ وجود دارد.

9: آذرخشدرجه سختی: 5.11C

تعداد میانی: 13 بولت

طول مسیر: 20 متر

توضیحات:

10: تنورهدرجه سختی: 5.10C

تعداد میانی: -

طول مسیر: 20 متر

وضیحات: این مسیر ترد می‌باشد و با ابزارگذاری صعود می‌شود.

11: قافدرجه سختی: 5.10A

تعداد میانی: 10 بولت

طول مسیر: 19 متر

وضیحات:

12: بنیاندرجه سختی: 5.10C

تعداد میانی: 8 بولت

طول مسیر: 12 متر

وضیحات:

13: تیشهدرجه سختی: 5.10A

تعداد میانی: -

طول مسیر: 70متر

وضیحات: این مسیر به صورت ترد و با ابزارگذاری صعود می‌شود.

سنگنوردی طبیعت برای بسیاری از سنگنوردان داخلی و خارجی لذت‌بخش است. این نکته در نظر داشته باشید که طبیعت و وقایع رخدادهای طبیعی به هیچ عنوان قابل پیش‌بینی نیست. بنابراین پیش از حضور در سایت های سنگنوردی ایران و دیگر نقاط جهان حتما منطقه را بررسی نمایید. اینگونه از مخاطرات احتمالی موجود آگاهی یافته و برای پیشگیری از برخی حوادث می‌توان اقدام نمود.

در هر ناحیه از کوهستان که حضور می‌یابیم یادمان باشد که دوباره به این نقطه باز میگردیم. زباله‌ها را در طبیعت رها نکنیم. تا جای ممکن از آتش زدن چوب خودداری کنیم و در صورت نیاز، فقط در نقاطی که پیش از ما، آتش برافروخته‌اند آتش برافروزیم.

از تمامی اساتید، گشایش‌کنندگان و علاقمندانی که به تازگی مسیرها را صعود کرده‌اندتقاضا داریم: آخرین تغییرات صورت گرفته را به ما اطلاع دهید تا به‌روزترین اطلاعات، در اختیار همگان قرار گیرد.

کروکی مسیر ورزش‌های طبیعی را در آی ادونچر پیدا کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *