کارجیانگ جنوبی

کارجیانگ جنوبی


قله هایی که فتح نشدند. در جای جای این کره خاکی هنوز قله‌های بسیاری وجود دارد که پای هیچ کوهنوردی به آن باز نشده است. هفت قله بالای هفت هزار متری در جهان شاخص‌ترین آن‌ها است.

از نیمه دوم قرن 19میلادی کوهنوردی به عنوان یک رشته ورزشی محبوب در سراسر جهان گسترش یافت. این ورزش به مرور زمان ماجراجویان و علاقمندان بسیاری را جذب کرد. کوهنوردان بسیاری برای اولین صعود قله‌های سخت تلاش کردند. ادموند هیلاری به عنوان نخستین کوهنورد پا بر بام جهان یعنی قله اورست گذاشت.

یکی از شاخص‌ترین صعودها به نام شرپاهای نپالی در تاریخ به یادگار ماند. در این واقعه، ده شرپای نپالی نخستین صعود زمستانه را به قله سرسخت K۲ به‌نام خود ثبت کردند. در کنار تمامی صعودهای برجسته کوهنوردان در سراسر جهان و توسط برترین کوهنوردان کشورهای مختلف، هنوز هم قله‌هایی وجود دارد که هرگز فتح نشدند.

هرچند کوهنوردان بسیاری در راه‌هایی پانهاده‌اند که قبل از آن کسی جرات حضور در این مسیرها را نداشت. اما هنوز هم قله‌هایی هست که پای هیچ یک از کوهنوردان به آن‌ها نرسیده است. در کنار اسامی 14 قله بالای هشت هزار متری که تمامی آن‌ها در فصول مختلف صعود شده‌اند نام 7قله بالای هفت هزارمتر برجسته است. این قله‌های هفت هزاری به این دلیل برجسته می‌نمایند که هیچ کسی تا به حال نتوانسته است بر فراز آن‌ها بایستد.

قله هایی که فتح نشدند

در ادامه این مقاله اسامی و اطلاعات قله‌های یاد شده را ارایه کرده‌ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر از کوه‌های ایران و جهان اینجا کلیک کنید.

رخ شمالی k1 - ماشربروم

قله ماشربروم که آن‌را تحت عنوان کی۱ نیز می‌شناسند. قله‌ای با ارتفاع 7821متر که در گلگت-بلتستان کشور پاکستان قرار گرفته است. ماشربروم بیست و دومین قله بلند دنیا و نهمین قله بلند در پاکستان به‌شمار می‌رود. این قله در رشته‌کوه قراقروم واقع شده است و تا کنون هیچ کوهنوردی نتوانسته از جبهه شمالی به آن صعود کند.

ماشربروم به انگلیسی Masherbrum نوشته می‌شود و نخستین قله‌ای است که در قراقروم نقشه‌برداری شد. به همین دلیل نیز به نام k1 شهرت یافت. ماشربروم در سال ۱۹۶۰ صعود شد اما کسی به رخ شمالی آن دست نیافته است. رخ شمالی ماشربروم مسیری کاملا فنی و از لحاظ آب و هوایی بسیار متغیر بوده و نیازمند تبهر و مهارت بالای کوهنوردی است.

ضلع شمالی ماشربروم
ضلع شمالی ماشربروم

گانکار پونزوم

گانگ‌کهار پونسوم که به زبان بوتانی دزونگخا می‌نامند، در کشور بوتان قرار دارد. این قله را می‌توان بلندترین قله جهان دانست که هیچ وقت و از هیچ جبهه‌ای صعود نشده است.

این قله را با نام‌های گانگ‌کار پونسوم و گانکار پونزوم نیز می‌شناسند. گانکار پونزوم درست در مرز تبت و بوتان قرار دارد و به دلیل اعتقادات مذهبی و محدودیت‌هایی که دولت بوتان ایجاد کرده است تا کنون صعود نشده. بر اساس اعتقادات کشور و دولت بوتان کوهنوردان اجازه ندارند بر روی کوه‌ها پابگذارند. نه تنها برای کوه گانگ‌کار پونزوم بلکه برای هیچ کدام از کوه‌ها و قله‌های بوتان مجوز کوهنوردی و صعود صادر نمی‌شود.

قله هایی که فتح نشدند - گانگ کار پونزوم
قله هایی که فتح نشدند - گانکار پونزوم

موچو چهیش

موچو چهیش که به انگلیسی: Muchu Chhish نوشته می‌شود در پاکستان قرار دارد. این قله بانام بتورا ۵ نیز شناخته می‌شود. کوهی با ارتفاع 7,452 متری در رشته‌کوه قراقوم و در منطقه‌ای کاملا دور افتاده.

موچو چهیش، در گلگت بلتستان پاکستان و در میان کوه‌های بتورا قرار گرفته است. تاکنون چند تلاش برای صعود به آن انجام شده که هیچ‌‌یک موفقیت‌آمیز نبوده است.

موچو چهیش یکی از بلندترین کوه‌های صعودنشده در دنیاست. هرچند که دولت پاکستان نیز برای صعود به این قله به کوهنوردان روی خوش نشان نمی‌دهد، اما اگر هیچ ممنوعیت قانونی هم وجود نداشته باشد؛ آب و هوای متغیر و صعب‌العبوری قله خود سدی برای صعود است.

یخچال بتورا در شمال این قله قرار گرفته است. این یخچال طبیعی، یکی از بزرگ‌ترین یخچال‌های طبیعی موجود در خارج از مناطق قطبی زمین به حساب می‌آید.

موچو چهیش
موچو چهیش

قله شمالی کابرو

قله کابرو که به انگلیسی Kabru نوشته می‌شود، یکی از بلندترین کوه‌های هندوستان است. این قله 7412 متر ارتفاع دارد. کابرو در رشته‌کوه هیمالیا و در مرز هند و نپال واقع شده است.

کابرو دارای دو قله بوده که پیش از این قله جنوبی آن صعود شده اما قله شمالی همچنان دست‌نیافتی مانده است. تلاش‌های زیادی هم برای رسیدن به این هدف انجام شده ولی همه آنها ناکام مانده است تا کابرو هم در میان قله‌های صعودنشده باقی بماند.

 

کابرو
کابرو

لابوچه کانگ3

لابوچه کانگ3 که به آن لابوچه کانگ شرقی نیز گفته می‌شود در ناحیه تبت قرار گرفته است. لابوچه کانگ3 که در انگلیسی Labuche Kang III/East بدین شکل نگارش می‌شود ارتفاعی برابر با 7250متر دارد.

این قله یکی از قلل مرتفعی می‌باشد که تا کنون هیچ کوهنوردی موفق به فتح آن نشده است. لابوچه کانگ3 ؛ دومین قله بلند فتح نشده در جهان است. پیش از این، “ساسر کنگری” قله بالای هفت هزار متر دومین قله بلند صعودنشده دنیا بود اما با تلاش کوهنوردان در ۲۴ اوت ۲۰۱۱ برای نخستین بار فتح شد.

تا کنون فقط دوبار برای صعود به این قله بالای هفت هزار متری تلاش شده است. مسیر رسیدن به این کوه بسیار فنی بوده و شرایط آب و هوایی دشوار، صعود به این قله را تاکنون غیر ممکن ساخته است.

لابوچه کانگ
لابوچه کانگ 3

کارجیانگ جنوبی

کارجیانگ – Karjiang کوهستانی در منطقه خودمختار تبت می‌باشد. این کوهستان در نزدیکی مرز چین و بوتان واقع شده است و بلندترین قله این کوه کارجیانگ یک یا کارجیانگ جنوبی است. کارجیانگ جنوبی 7221متر ارتفاع دارد و هیچ کوهنوردی تا کنون موفق نشده است بر بام این قله بالای هفت هزار متری بایستد.

هرچند که تا کنون تلاش‌های بسیاری برای صعود و فتح این قله به ثبت رسیده، اما همگی آن‌ها بی‌نتیجه مانده است. مسیر بسیار دشوار و بهمن‌گیر “کارجیانگI” کار را برای هر کوهنورد حرفه‌ای سخت می‌کند. هوایی که همواره در حال تغییر بوده این قله را بیش از پیش صعب‌العبور ساخته و اینجا را به منطقه‌ای خطرناک و غیرقابل صعود تبدیل کرده است.

 

کارجیانگ جنوبی
کارجیانگ جنوبی

تانگ‌شان‌جیابو

تانگ‌شان‌جیابو – Tongshanjiabu کوهی در منطقه مرزی بوتان و چین که از قلل رشته‌کوه هیمالیا است. این قله 7207متر از سطح دریاهای آزاد ارتفاع دارد و تا کنون هیچ فردی به این قله صعود نکرده است.

این کوه در منطقه مرزی مورد مناقشه دو کشور بوتان و چین قرار دارد. این قله تا کنون به صورت رسمی صعود نشده‌است. برای مشاهده تصویر سه بعدی قله اینجا کلیک کنید.

تانگ‌شان‌جیابو
تانگ‌شان‌جیابو

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *