سایت سنگنوردی اندرخ
سایت سنگنوردی اندرخ با 13 زون، یکی از سایت های سنگنوردی مشهد است که در فاصله 40 کیلومتری از مرکز این شهر قرار دارد. این منطقه سنگنوردی در نزدیکی روستای زو اندرخ واقع شده است. روستایی خوش آب وهوا در 40 کیلومتری شمال شرقی مشهد، که از توابع ناحیه تبادکان به حساب میآید. شاید برای افرادی که از خود میپرسند بهترین منطقه سنگنوردی در مشهد کجاست و یا در مشهد کجا بریم سنگنوردی؟ نام و نشان سایت سنگنوردی اندرخ بهترین گزینه باشد.
سایت سنگنوردی اندرخ در نزدیکی سد کارده واقع شده و با وجود رودخانهای دایمی، هوای مطبوعی دارد. این سایت یکی از محبوبترین مناطق سنگنوردی خراسان رضوی و مشهد است. شاید بتوان گفت که منطقه سنگنوردی اندرخ یکی از کاملترین سایت های سنگنوردی استان به شمار میآید. تنوع در مسیرها، شیپهای مختلف و درجه سختی مسیرها از 5.9 تا 5.13 و همچنین وجود مسیرهای اسپورت و دیواره از دیگر مزایای این سایت بوده. در کنار سنگنوردان و دیواره نوردان، موقعیت مناسبی برای تمرینات سایر ورزشکاران و فعالان در رشتههای ورزشی، دره نوردی، غارنوردی، اسلک لاین، اسب دوانی و دوچرخه سواری نیز در این سایت، فراهم است.
سنگنوردان و دیوارهنوردان برای اینکه بتوانند تمامی مسیرهای موجود در این سایت را صعود کنند، نیازمند صرف چندین روز زمان هستند چراکه تعداد مسیرهای گشایش شده در اندرخ بیش از 80 مسیر میباشد. گشایش مسیرهای بسیاری نیز در دست اقدام بوده و جای کار، برای توسعه این سایت وجود دارد. همانطور که پیشتر نیز به آن اشاره شد، درجه سختی صعود مسیرها از 5.9تا 5.13 بوده و مسیرهای اسپورتی و دیواره بلند موجود در اندرخ به صورت طبیعی، ترد و مصنوعی صعود میشوند. در حال حاضر (سال 1403) بیش از بیست مسیر دیواره و 60 مسیر اسپورتی در این سایت سنگنوردی موجود است، که قابلیت صعود را دارد.
اگر برای سنگنوردی در مشهد و خراسان رضوی به این دیار سفر کردهاید حتما به این مناطق سنگنوردی خراسان رضوی مراجعه نمایید. سایت های سنگنوردی خراسان رضوی همچون چکاوک، اخلمد، سنگ سیاه، پرده رستم، امام باد، ملکوه، پیشکوه و سایر مناطق سنگنوردی خراسان رضوی در آی ادونچر معرفی شدهاند.
برای اینکه بیشتر با این مجموعه ورزشی طبیعی آشنا شویم، ابتدا به معرفی موقعیت جغرافیای منطقه و روستای زو اندرخ خواهیم پرداخت. سپس، زونهای سنگنوردی اندرخ را بررسی خواهیم کرد و در نهایت نیز اطلاعات و کروکی مسیرهای سنگنوردی و دیواره های اندرخ را ارایه میکنیم. امید است این مطلب برای شما عزیزان مورد استفاده قرار گیرد. اطلاعات موجود در این مقاله با همکاری و همراهی تعدادی از مربیان و اساتید برجسته و فعالان گرامی سنگنوردی مشهد و استان خراسان رضوی آماده شد که از همراهی آنها؛ صمیمانه سپاسگزاریم.
سپاس از اساتید و مربیان گرانقدر آقایان: رضا خوشدل. علی کاووسی. جواد کریمپور. علی مهدیزاده. ابوالفضل رضایی. مهدی گلی. محمد آشفته. هادی(فرهاد) قنادزاده. علی وحیدی. که در تهیه و برداشت اطلاعات مسیرها ما را همراهی کردند. برای کسب اطلاعات از سایر سایت های سنگنوردی ایران اینجا کلیک کنید.
زو اندرخ کجاست؟
روستای زو اندرخ در 40 کیلومتری شمال شرقی مشهد و در ناحیه تبادکان واقع شده است. این روستای سرسبز در نزدیکی سد کارده میباشد. این ناحیه به دلیل وجود رودخانه دایمی رضوان و مجاورت با سد، همواره هوایی مطبوع و دلنشین دارد.
وجه تسمیه زو اندرخ یا زو اندروخ از دو واژه گرفته شده است. زو به گویش خراسانی به معنی دره تنگ و صخرهای است. “زو اندرخ” به معنای درهای است که در روستای اندرخ قرار دارد.
برای سفر به روستا و دره زو اندروخ کافی است خود را به جاده مشهد-کلات برسانید. بعد از شهرک صنعتی کلات به ورودی روستای پاژ خواهید رسید. از ورودی روستا وارد شده و تا معینآباد مسیر را ادامه دهید. به دوراهی معینآباد که رسیدید، مسیر سمت راست شما را به جاده امامزاده میرساند. درست روبهروی جاده امامزاده یک راه فرعی خاکی است. این مسیر شما را به زواندرخ خواهد رساند.
البته مسیر دیگری نیز وجود دارد. میتوان از منطقه توس و پشت آرامگاه فردوسی به اندرخ آمد. مسیری قدیمی که در میانه راه از میل اخنگان عبور میکند.
ادامه راه نیز به دوراهی معینآباد خواهد رسید. مختصات جغرافیایی موقعیت سایت اندرخ: (N:36°36′17.4″,E:59°40′40.8″) (36.604832,59.677996) این ناحیه برای گردشگران نیز بسیار جذاب بوده و سالانه بسیاری از گردشگران و علاقمندان به طبیعت را، به سوی خود میکشاند.
وجود سد کارده در نزدیکی این ناحیه و همچنین برخورداری از جاذبههای تاریخی، اندرخ را به یکی از مناطق توریستی و گردشگری نزدیک به مشهد تبدیل کرده است. از جاذبهها و آثار باستانی موجود در منطقه، میتوان به جاده باستانی کلات نادر و برج اخنگان اشاره کرد. اگر برای سنگنوردی در خراسان رضوی به این استان سفر کردهاید، یا قصد سفر سنگ به این استان را دارید پیشنهاد میکنیم سنگنوردی در این سایت زیبا را از دست ندهید. برای آشنایی بیشتر با دیگر مناطق سنگنوردی ایران اینجا وارد شوید.
درباره دیواره های سنگنوردی اندرخ و تاریخچه شکلگیری
وجود مسیرهای مختلف بر روی دیوارههای دو طرف دره، به گونهای است که در هر زمان و هر ساعت از روزهای سال که در منطقه حضور یابید امکان صعود مسیرها برایتان فراهم است. در فصل بهار و تابستان، ابتدا دیواره غربی در معرض نور و گرمای آفتاب بوده و در ساعات 12تا13 نور خورشید تمامی دره را فرامیگیرد. از ساعت 13به بعد نیز، دیواره غربی سایه بوده و دیواره شرقی غرق در نور و گرمای آفتاب است. زون عروج در بهار و تابستان خورشید را لمس نمیکند و تقریبا همواره در سایه قرار دارد.
در خصوص تاریخچه گشایش دیواره های سنگنوردی اندرخ اطلاعات دقیقی در دست نیست. درست مثل شروع تاریخ دیواره نوردی ایران که و یا شروع سنگنوردی در خراسان رضوی ، میتوان آن را با حدس و گمان و بر اساس شنیدههای نسلهای قدیمیتر تخمین زد. بر اساس شنیدهها و مدارک موجود شاید بتوان گفت: قدیمیترین دیواره گشایش شده در سایت سنگنوردی اندرخ، دیواره گربهرو کنار غار موسوم به گرده بالای غار میباشد. این دیواره در سال 1365 توسط هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان گشایش شده است.
در یکی از پایاننامههای قدیمی که در خصوص سایت های سنگنوردی مشهد نوشته شده و به دستمان رسید بخشی از اطلاعات دیواره چنین ذکر شده است: “دیواره گربه رو کنار غار موسوم به گرده غار، 160متر است. درجه سختی این مسیر 5.10A بوده و دارای 4طول صعود میباشد. این دیواره در سال 1365 و توسط هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان گشایش شد.”
دیواره عروج، یکی از زیباترین و قدیمیترین دیوارههای موجود در اندرخ است. این دیواره در موقعیت جغرافیایی: 59.677035 – 36.602477 قراردارد. در سال 1365 توسط باشگاه فرهنگی و رزشی آزادگان مشهد گشایش شده است. مسیر عروج صد متر بوده و با درجه سختی صعود 5.11A ، دارای دوطول صعود با متراژ 45متر است. این دیواره به واسطه صعودهای فری سلو توسط اساتید گرامی آقایان رضا خوشدل و علی کاووسی و چندین صعود انفرادی. صعود همزمان 13دقیقهای توسط اساتید گرامی آقایان علی کاووسی و امیر زرین، در بین سنگنوردان جایگاه ویژهای دارد. کراکس مسیر یا همان سختترین بخش مسیر صعود این دیواره، در انتهای طول دوم قرار دارد. این مسیر در سال 1402 توسط جناب آقای استاد امیر زرین مجدد ریبولت و اصلاح شد و اکنون به صورت آماده به علاوه ابزار قابل صعود میباشد.
در نیمه دوم دهه 1360 مسیرهای متعددی در دیواره های سایت سنگنوردی اندرخ گشایش یافته، از آن جمله میتوان به دیواره گلکار اشاره کرد. این مسیر در سال 1368 گشایش شد و تیم گشایشکنندگان متشکل از آقایان: رضاخوشدل، محمدزرخواه و جاویدنام حامد گلکار بوده است. این دیواره 140متری دارای سه طول صعود میباشد که طول اول و سوم 50متری بوده و طول دوم 40متر است. سختترین بخش مسیر در طول سوم قرار دارد و درجه سختی آن 5.10D است. این دیواره نیز سالها است که متروکه بوده و صعود نمیشود.
دیواره دودکش یکی دیگر از مسیرهای سایت سنگنوردی اندرخ مشهد است که 120متر طول دارد و سال 1368 گشایش شد. این دیواره در موقعیت جغرافیایی: 59.676407 – 36.603510 قرار دارد و از درون غار موسوم به غارکبوتران صعود میشود. علت نامگذاری مسیر نیز وجود دو حفره بزرگ در دهانه غار و بالای غار میباشد که همچون حفرههای دودکش در امتداد یکدیگر قرار دارند.
همانطور که گفته شد مسیر دودکش، سال 1368 و توسط باشگاه باباکوهی و با نظارت استادرضاخوشدل، در سایت سنگنوردی اندرخ گشایش شد. دیوارهای سه طوله که اولین طول صعودش، بلندترین طول مسیر و 40 متر است. طول سوم سختترین بخش مسیر صعود بوده که درجه سختی آن 5.11B میباشد. دیواره دودکش نیز در سالهای اخیر به ندرت صعود شده و دارای میانیهای P زنگ زده و قدیمی است. کارگاه و میانیها فاقد ایمنی لازم بوده و به دلیل قرارگیری در غار، طول مسیر مملو از فضولات کبوتران و لانه حیوانات میباشد. در سالهای پربارش، امکان جاری شدن چشمههای آبی فصلی از دیوارههای درون غار وجود دارد.
مسیر به یاد علی که با نام یادعلی و پنجه پای احمد نیز معروف بوده و یکی دیگر از مسیرهای قدیمی اندرخ به حساب میآید. این مسیر با 125 متر طول، در موقعیت جغرافیایی: 59.676917 – 36.603230 قرار دارد و در سال 1369 توسط باشگاه باباکوهی گشایش شد. آقایان رضاخیری، رضامحمودی و احمدمهتدی تبریزی تیم گشایشکنندگان را تشکیل دادهاند. این مسیر ابتدا به نام پنجه پای احمد معروف شد چرا که بر اساس شنیدههای ما از پیشکسوتان: “احمد مهتدی در هنگام صعود دچار آسیب از ناحیه پا میشود”.
بعدها این مسیر با نام یاد علی معروف میشود. علت نامگذاری مسیر به یاد علی، خاطرهای است که آقایان علی کاووسی و علی مهدیزاده در هنگام صعود بر روی این دیواره از خود برجای گذاشتهاند. بلندترین طول صعود دیواره یادعلی، 40 متر است و درجه سختی صعود به آن 5.9 میباشد. سختترین طول از نظر درجه سختی، طول سوم با 25 متر و درجه سختی 5.11a میباشد. این دیواره نیز در سالهای اخیر صعودهای کمی را به خود دیده است.
مسیر حاجی رویا، با درجه سختی 5.11C و 120 متر، دارای چهار طول صعود است که سال 1369 گشایش شد. این دیواره توسط آقایان رضاخوشدل و مقدم گشایش شد . طول اول با 40متر بلندترین بخش صعود و طول سوم با درجه سختی 5.11C سختترین بخش مسیر است. اندرخ در دهههای پایانی قرن 14 خورشیدی یعنی 1370 ، 80 و 90 نیز شاهد گشایش دیوارههای جدیدی بود. سال 1374 استاد رضا خوشدل به همراه آقای محمد زرخواه مسیری را با یاد زنده نام مهدی عمیدی در اندرخ گشایش کردند. این دیواره، با درجه سختی 5.10B و دارای 4طول صعود با مجموع ارتفاع 135متر میباشد. بلندترین صعود مربوط به طول چهارم و 50متر است و سختترین مسیر صعود در طول دوم قرار دارد. این دیواره در حال حاضر صعود نمیشود.
مسیر رهایی در سال 1384 و توسط آقایان اسد مشکینیان و علی فاطمیزاده گشایش شد. درجه سختی صعود به این دیواره 5.11B بوده و 4طول صعود با مجموع ارتفاع 140متر دارد. بلندترین آن، طول 2و3 میباشد که 50متری است و سختترین بخش صعود در طول دوم قرار دارد. این دیواره نیز در سالهای اخیر صعود اندکی را به خود دیده است.
تاریخ گشایش مسیرهای خانواده، پیشکسوتان، نگاه یا “نگار” ، گوهر دوستی، آوا و تنوره عروج برایمان مشخص نیست. اما با شواهد و قراین موجود این مسیرها، متاخر هستند . احتمالا در اواخر دهه 80 تا اواسط دهه 90 گشایش شدهاند. دیواره های اندرخ به همینجا ختم نمیشود و به تازگی نیز تعدادی دیواره جدید در این ناحیه گشایش یافته است. در ادامه این مقاله کروکی های موجود از مسیرهای پرتردد در سایت سنگنوردی اندرخ را ارایه خواهیم کرد و مفصل به معرفی آنها میپردازیم. برای آشنایی با دیگر سایت های سنگنوردی ایران و مناطق سنگنوردی خراسان رضوی اینجا کلیک کنید.
معرفی سایت سنگنوردی اندرخ
سایت سنگنوردی اندرخ در زمان نگارش این مقاله در سال 1403 دارای سیزده زون و بیش از 80 مسیر اسپورتی و دیواره میباشد. بیشترین مسیرهای اسپورتی در دیواره غربی گشایش شده و دیواره شرقی نیز بسیاری از دیوارههای دو تا چهارطوله را در خود جای داده است. نامگذاری زونها از سمت راست دیواره غربی آغاز شده و تا دیواره شرقی ادامه مییابد. “مطابق با آنجا در تصویر زیر شاهد هستید”. این نامگذاری و زونبندی با هماهنگی مدیران وقت کارگروه سنگنوردی هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی مشهد: آقایان علی مهدیزاده و فرهاد(هادی) قنادزاده صورت گرفته است.
علاقمندان به تمرینات درهنوردی، غارنوردی و کار با طناب، در سه زون “آزمون” ، “مسابقه” و ” غار” میتوانند تمرینات خود را اجرایی کنند. در زون یک یا همان زون آزمون، توسط کارگروه درهنوردی هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی مشهد و استان به همراه تعدادی از درهنوردان و علاقمندان این رشته ورزشی، مجموعهای ایجاد شد. میتوان انواع تمرینات مورد نیاز در این رشته ورزشی مهیج، را اجرایی کرد. در ادامه مطلب، مسیرهای موجود در هر زون را معرفی میکنیم.
پیش از اینکه به معرفی زونهای سایت سنگنوردی اندرخ بپردازیم، این نکته را یاداور میشود که اندرخ تنها سایت سنگنوردی در مشهد و این استان نیست. مناطق سنگنوردی خراسان رضوی بسیارند و میتوانید از اینجا با سایر سایت های سنگنوردی مشهد و خراسان رضوی آشنا شوید.
زون یک: آزمون
زون یک، به دلیل برگزاری آزمون مربیگری در سال 1401 با نام زون آزمون شهرت یافت. این زون در نقطه جغرافیایی 59.677740 ، 36.607874 از سایت سنگنوردی اندرخ قرار دارد . پیش از این، با نام زون مسابقات یک شناخته میشد که با توجه به وجود زونی همنام تغییر اسم یافت و امروزه این زون را به “آزمون” میشناسند. در این زون، پنج مسیر سنگنوردی اسپورتی و چندین کارگاه و مسیر تمرینی کارباطناب و درهنوردی وجود دارد. مجموعه کار با طناب به تازگی توسط کارگروه درهنوردی هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی مشهد، در اینجا ایجاد شده است. علاقمندان میتوانند تمرینات درهنوردی و کار با طناب را در این زون؛ اجرا کنند.
قدیمیترین مسیر موجود در زون آزمون، مسیر تیم 74 است که در سال 74 و با استفاده از میانیهای پی ایجاد شده و همچنان در محل باقی است. مسیر قدیمی موسوم به مسابقه نیز در همین زون قرار دارد که به تازگی ریبولت شده است. مشابه این زون را در کمتر مناطق سنگنوردی خراسان رضوی میتوان دید چرا که امکان تمرین برای تمامی رشتههای زیر مجموعه کوهنوردی را در خود جای داده است.
تعداد میانی: ندارد
طول مسیر: 5متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
علی کاووسی
توضیحات: این مسیر به صورت تاپ روپ صعود میشود و به عنوان یک مسیر بولدر از جذابیت ویژهای برخوردار است.
این مسیر کارگاه آمادهای ندارد و باید با استفاده از بولتهای موجود بر روی کلاهک، کارگاه ایجاد کرد. بولتها فاقد صفحه است.
تعداد میانی: ندارد
طول مسیر: 8متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
علی کاووسی
توضیحات: این مسیر به صورت تاپ روپ صعود میشود.
کارگاه آماده نیست و تک بولت و فاقد صفحه میباشد.
تعداد میانی: 8بولت
طول مسیر: 12متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
ریبولت: سال 1403 توسط ؟
توضیحات: در حال حاضر دو بولت ابتدایی مسیر فاقد صفحه میباشد.
کارگاه آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: 9 بولت
طول مسیر: 12متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1401
علی کاووسی - جواد کریمپور
توضیحات: این مسیر به صورت تاپ روپ صعود میشود.
کارگاه آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: 7 پی
طول مسیر: 10 متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1376
رضا خوشدل - محمد موسوی - سعید امینی
توضیحات: این مسیر قدیمی است و دارای میانیهای پی میباشد.
کارگاه آماده نیست و شامل دو میانی پی حلقهدار میباشد.
زون دو: مسابقات
دومین زون موجود در دیواره غربی سایت سنگنوردی اندرخ با نام زون مسابقات شهرت دارد. این زون به دلیل برگزاری مسابقات سنگنوردی طبیعت به این نام معروف شد. دارای بیست مسیر بوده که شامل 19مسیر اسپورت و یک مسیر سه طوله دیواره است. دو مسیر نیمه تمام نیز در این زون وجود دارد. زون مسابقات از جمله زونهای محبوب موجود در مجموعه اندرخ بوده. همه روزه به ویژه در ایام تعطیل پذیرای علاقمندان به مسیرهای اسپورتی سنگنوردی و دیواره با درجه سختی 5.12 است.
بلندترین مسیر موجود در این زون، ارغیان نام دارد و دارای 64 متر ارتفاع میباشد . سختترین مسیر نیز به لحاظ درجه سختی صعود، شکاف نام دارد و درجه سختی صعود آن 13A است. سبکترین مسیر این زون؛ مسیر دسترسی به فریبا با درجه سختی صعود 5.10B است. گشایشها در این زون ادامه دارد و مسیرهای تاپ روپ موجود در این زون نیز به زودی اصلاح خواهد شد تا علاقمندان بتوانند به راحتی این مسیرها را صعود نمایند.
تعداد میانی: 4بولت
طول مسیر: 6متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
پاییز 1402
ابوالفضل رضایی
توضیحات: نام وُل برگرفته از نام مونده بومی اندرخ است. جوندهای از خانواده موشها و شبیه به همستر - وُل∗ نام عمومی گروهی از جوندگان کوچک شبیه به موش است. بیشتر ولها بین ۹ تا ۱۸ سانتیمتر طول، بدنی گرد به رنگ قهوهای یا خاکستری، پوزهٔ صاف، گوشهای کوچک پنهانشده در بین موهای بلند و دمی کوتاه دارند. بسیار اجتماعی بوده و از انسان نمیترسند.
کارگاه آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: 4بولت
طول مسیر: 6متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
بولتکوبی: پاییز 1402 توسط ابوالفضل رضایی
توضیحات: این مسیر قدیمی بوده و پیش از این به صورت تاپ روپ صعود میشد و در سال 1402 توسط ابوالفضل رضایی اصلاح و بولتکوبی شد.
کارگاه آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: 4بولت
طول مسیر: 6متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
پاییز 1402
ابوالفضل رضایی
توضیحات: این مسیر به دلیل قرارگیری لانه چکاوک در حفره بزرگ به این نام نهاده شد. در فصل بهار و هنگام تخمگذاری پرندگان و در صورت مشاهده لانه پرندگان در حفرهها ، از صعود مسیر پرهیز کنید.
کارگاه آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: ندارد
طول مسیر: 7متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
زنده نام محسن ملکجعفریان
توضیحات: این مسیر به صورت ترد صعود میشود و به دلیل نزدیکی با بولت مسیرچکاوک میتوان با استفاده از بولت مسیرهای چکاوک و توپر مسیر را صعود کرد. کارگاه آماده و زنجیر و مشترک با مسیر توپر میباشد.
تعداد میانی: 3بولت
طول مسیر: 6متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
بولتکوبی: بهار 1401 توسط ابوالفضل رضایی
توضیحات: این مسیر نیز قدیمی بوده و به صورت تاپ روپ صعود میشد تا سرانجام در سال 1401 توسط ابوالفضل رضایی بولتکوبی شد. کارگاه آماده، زنجیر و مشترک با مسیر شکاف میباشد.
تعداد میانی: 4بولت
طول مسیر: 8متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
پاییز 1402
ابوالفضل رضایی
توضیحات: گشایش این مسیر مصادف با تولد علی فرزند کوچک خانواده گشایشکننده بود و به همین دلیل نام این مسیر را کیدز گذاشتند.
کارگاه آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: 4بولت
طول مسیر: 8متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
علی کاووسی
توضیحات: این مسیر برای برگزاری مسابقات طبیعت گشایش یافت و با نام مسیر گیرهها نیز شناخته میشود.
کارگاه آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: 5بولت
طول مسیر: 8متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
قربان تقیزاده
توضیحات: کارگاه آماده و بولت و صفحه حلقهدار میباشد.
تعداد میانی: 8بولت
طول مسیر: 18متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1400
ابوالفضل رضایی - کاوه(احمد) صفانگار
توضیحات:
کارگاه آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: 7بولت
طول مسیر: 15متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
پاییز 1402
ابوالفضل رضایی
توضیحات: به دلیل وجود خفاش در یکی از حفرهها به این نام، نهاده شد.
کارگاه آماده، زنجیر میباشد.
تعداد میانی: 7بولت
طول مسیر: 15متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
پاییز 1402
ابوالفضل رضایی
توضیحات:
هاردتورید = "HARD TO READ"
اصطلاحی در صعودهای ورزشی است و برای مسیرهایی به کار میرود که گنگ هستند و مسیر صعود را نمیتوان به راحتی خواند.
کارگاه آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: 7بولت
طول مسیر: 13متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
ابوالفضل رضایی
توضیحات: در کنار این مسیر لانه هدهد قرار دارد. لطفا در فصل بهار و زمان تخمگذاری پرندگان و در صورت مشاهد لانه پرندگان در حفرهها از صعود مسیر خودداری فرمایید.
کارگاه آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: ندارد
طول مسیر: 8متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1402
ابوالفضل رضایی
توضیحات: کارگاه آماده نیست.
تعداد میانی: ندارد
طول مسیر: 8متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1402
ابوالفضل رضایی
توضیحات: کارگاه آماده نیست.
تعداد میانی: ندارد
طول مسیر: 8متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1402
ابوالفضل رضایی
توضیحات: کارگاه آماده نیست.
تعداد میانی: 14بولت
طول مسیر: 22متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
پاییز 1402
ابوالفضل رضایی
توضیحات: اسپانسر گشایش این مسیر تیم آی ادونچر میباشد.
کارگاه آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: 13بولت
طول مسیر: 20متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
ابوالفضل رضایی
توضیحات: این مسیر با نام فرزند حسین علیمردانی مدیریت مجموعه فروشگاه کوهنوردی آلپ، نامیده شد.
کارگاه آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: 9بولت
طول مسیر: 20متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1400
ابوالفضل رضایی - کاوه(احمد) صفانگار
توضیحات: کارگاه آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: 8 بولت - 13 بولت - ؟ بولت
طول مسیر: 64متر (19متر - 26متر - 19متر)
سال و تیم گشایش کنندگان:
1402
جواد کریمپور
توضیحات: این مسیر برای گرامیداشت زحمات همسر گشایش کننده با نام ایشان نهاده شد.
مسیر ارغیان، سه طوله است - درجه سختی طول اول 5.9 ، طول دوم با درجه سختی 5.12A سختترین بخش مسیر میباشد و طول سوم نیز 5.11A است.
کارگاه طول یک دو بولت و کارگاههای طول دو و سه آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: طول یک 22 بولت - طول دو ؟ بولت
طول مسیر: طول یک 22متر - طول دو ؟متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
ابوالفضل رضایی - جواد ولینژاد
توضیحات: این مسیر دو طوله است و برای دسترسی به پای کار مسیر اصلی فریبا، باید مسیری 22متری را با درجه سختی 5.10B صعود کنید. این مسیر نیز آماده بوده و توسط ابوالفضل رضایی در سال 1403 گشایش شد.
کارگاهها آماده و زنجیر میباشد.
زون سه: دلیجه
این زون در امتداد زون مسابقه قرار دارد و به دلیل وجود لانههای متعدد دلیجه به این نام نهاده شد.
دِلیجه یا موشخوار با نام علمی Kestrel T، پرندهای شکاری از سرده شاهین محسوب میشود که در آسیا، اروپا و آفریقا زندگی میکند. دلیجه چند گونه دارد که گونههای دلیجه معمولی و دلیجه کوچک در بیشتر مناطق ایران به صورت بومی و مهاجر زندگی میکند.
این پرنده از جوندگانی مانند وُل (جانوری شبیه به موش و از بومیان اندرخ)، پرندگان کوچک و همچنین، حشرات و خزندگان تغذیه میکند. دلیجه یکی از پرندگان شکاری بومی خراسان رضوی است که در اندرخ نیز به وفور دیده میشود.
زون دلیجه اندرخ، دارای چهار مسیر دو و سه طوله بوده که عموما آموزشی است.
تعداد میانی: 7 بولت - 7 بولت
طول مسیر: 34متر (17 متر - 17 متر)
سال و تیم گشایش کنندگان:
1402
جواد کریمپور
توضیحات: این مسیر دو طوله است و کارگاه طول اول دو بولت و دوحلقهبوده و کارگاه طول دوم آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: ؟بولت
طول مسیر: 34متر و ناتمام (30 متر - 30متر - ناتمام)
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
محمدرضا خادم - جواد کریمپور - جواد ولینژاد
توضیحات: این مسیر سه طوله و نیمه تمام است که در سالهای قبل طول اول مسیر توسط محمدرضا خادم گشایش یافت و پس از آن توسط حواد کریمپور ریبولت شد. طول یک 5.10A میباشد. جواد کریمپور به همراه جواد ولینژاد طول دو و سه را گشایش کردند و طول سه ناتمام مانده است. طول دو 5.11B و طول سه 5.11A
کارگاههای طول یک و دو آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: ؟
طول مسیر: 50متر (25متر - 25متر)
سال و تیم گشایش کنندگان:
1402
جواد کریمپور
توضیحات:مسیر دو طوله که طول اول 5.10B و طول دوم 5.11AB میباشد.
کارگاهها آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: 7 بولت - 9بولت
طول مسیر: 80متر (33 متر - 37 متر)
سال و تیم گشایش کنندگان:
1394
رضا رضایی
توضیحات: این مسیر دو طوله میباشد و طول 5.10B و طول دوم 5.10D است. در 25متری طول اول یک کاگاه آماده و زنجیر نیز وجود دارد.
کارگاهها آماده و زنجیر میباشد.
زون چهار: غار
زون غار، از قدیمیترین زونهای سایت سنگنوردی اندرخ بوده و درست در بخش میانی دره زو اندرخ قرار دارد. گویا قدیمیترین دیواره سنگنوردی اندرخ نیز در این زون و توسط هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی خراسان رضوی گشایش یافته است. مسیری که از سمت راست غار آغاز میشود و تا بالای قله ادامه مییابد و به نام گرده بالای غار معروف است. قدیمیترین مسیرهای اسپورتی اندرخ نیز در همین زون قرار دارد.
با کمی دقت، میانیهای پی قدیمی و زنگ زده را بر روی دیواره خواهید دید. این زون دارای 20 مسیر اسپورت و دیواره از کف دره و 4 مسیر اسپورت بر روی طاقچه است. برای صعود این 4 مسیر ابتدا باید یکی از مسیرهای اسپورتی را صعود کرد و به طاقچه رسید. سپس با یک تراورس کوتاه بر روی طاقچه به مسیر مورد نظر خواهید رسید.
تعداد میانی: بولت ندارد
طول مسیر: 160 متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1365 - هیات کوهنوردی خراسان
توضیحات: این مسیر به صورت ترد صعود میشود و فاقد هرگونه میانی و کارگاه میباشد.
تعداد میانی: طول یک (دسترسی) فاقد بولت- طول دو(استارت مسیر): ؟بولت - طول سه: بولت - طول چهار: بولت
طول مسیر: طول یک: 25متر - طول دو: 17متر - طول سه: 28متر - طول چهار: 47 متر- طول پنج: 20متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1394 - جوادکریمپور - جواد ولینژاد
ریبولت مسیر: خرداد 1402 - جوادکریمپور - ابوالفضل رضایی - عمادملایی
توضیحات: کارگاهها آماده و دوبولت و صفحه حلقهدار است. وضعیت میانی نیز آماده است. درجه سختی طول دسترسی 5.9 میباشد و به ترتیب درجه سختی طول دو 5.12A طول سه 5.12AB طول چهار 5.11B و طئل چهارم نیز 5.11D است.
تعداد میانی: ندارد
طول مسیر: ؟متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1402
ابوالفضل رضایی - حامدفرهادیمهر
توضیحات: این مسیر به صورت پاک صعود میشود و یک کارگاه تک نقطه در طول دوم وجود دارد.
تعداد میانی:ندارد
طول مسیر: ؟ متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
علی کاووسی
توضیحات: این مسیر به صورت کاملا پاک و به روش ابزارگذاری صعود میشود.
تعداد میانی: ؟بولت
طول مسیر: ؟متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
سعید کاظمنژاد
توضیحات:
تعداد میانی:؟ بولت
طول مسیر: 10متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
توضیحات: این مسیر عموما به صورت مصنوعی صعود میشود.
تعداد میانی: 8بولت
طول مسیر: ؟متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1401
علی کاووسی - جوادکریمپور
توضیحات:
تعداد میانی: 5بولت
طول مسیر: ؟متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
علی کاووسی
توضیحات:
تعداد میانی:1بولت و 4 پی
طول مسیر: ؟متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
علی کاووسی
توضیحات: این مسیر قدیمی بوده و کارگاه آماده یک پی و پی شگل است.
تعداد میانی: 6بولت
طول مسیر: 11متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟؟
توضیحات: این مسیر نیز از مسیرهای قدیمی بوده و کارگاه آماده به همراه دو بولت و صفحه حلقه میباشد.
عداد میانی: 7بولت
طول مسیر: 18متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟؟
توضیحات: کارگاه آماده و دو بولت و صفحه حلقه است.
تعداد میانی: 11بولت
طول مسیر: 22متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟؟
توضیحات: کارگاه آماده و دوبولت و صفحه حلقه است.
تعداد میانی: طول یک 8بولت - طول دو ؟بولت - طول سه ؟ بولت - طول چهار ؟ بولت
طول مسیر: 83متر
طول یک 23 متر - طول دو 15متر - طول سه 45متر - طول چهار 44 متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
علی کاووسی - علی مهدیزاده
توضیحات: این مسیر دیواره بوده و کارگاهها آماده و دو بولت و صفحه حلقه است. طول یک درجه صعود 5.10B - طول دو درجه سختی 5.10C - طول سه سختترین بخش صعود و دارای درجه سختی 5.11B - طول چهار تا قله ادامه داشته و درجه سختی 5.10D است.
تعداد میانی: 8بولت
طول مسیر: 22متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
علی کاووسی
توضیحات: کارگاه آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: پی قدیمی
طول مسیر: 18متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
علیرضا خادم
توضیحات: کارگاه آماده و دو پی حلقهدار است. این مسیر قدیمی بوده و در حال حاضر به ندرت صعود میشود.
عداد میانی: 8بولت
طول مسیر: 20متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
علیرضا خادم
توضیحات: کارگاه آماده و دو بولت و صفحه حلقه است. این مسیر توسط جواد کریمپور ریبولت شده است.
تعداد میانی: 8بولت
طول مسیر: 20متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1402
جوادکریمپور
توضیحات: کارگاه آماده و دوبولت و صفحه حلقه است.
تعداد میانی: 11 بولت
طول مسیر: 23متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
جوادکریمپور
توضیحات: کارگاهها آماده و زنجیر است.
تعداد میانی: طول یک 9بولت - طول دو 8 بولت
طول مسیر: 47متر - طول یک 24 متر - طول دو 23متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1401
مجید زحمتکش
توضیحات: این مسیر دو طوله بوده و کارگاهها آماده و زنجیر میباشد. طول یک دارای درجه سختی صعود 5.10D و طول دو 5.11B است.
تعداد میانی: 6بولت
طول مسیر: 20متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1401
علی کاووسی
توضیحات: کارگاه آماده و دو بولت و صفحه حلقه است.
تعداد میانی: 8 بولت
طول مسیر: 20متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
مهدی خلیلی - علی خلیلی
توضیحات: کارگاه آماده و دو بولت و صفحه حلقه است.
تعداد میانی: 8بولت
طول مسیر: 20متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
علی کاووسی
توضیحات: کارگاه آماده و دوبولت و صفحه حلقه است.
زون پنج: پرندگان
زون پرندگان در امتداد زون غار و با دسترسی از فاصلهای در حدود 20 متری کف دره قرار دارد. این زون بر روی یک طاقچه ایجاد شده و برای دسترسی به آن باید یکی از شکافهای موجود در پای مسیرها را به صورت دست به سنگ صعود کنید. در این زون در حال حاضر دو مسیر گشایش شده است. یکی از مسیرها آماده بوده و بولتکوبی شده. مسیر دیگر در حال آماده سازی بوده و فعلا به صورت تاپ روپ صعود میشود. در این زون قرار است مسیرهای دیگری نیز گشایش شود که مربیان سنگنوردی درحال طراحی و آماده سازی زیر ساختها برای گشایش این مسیرها هستند.
تعداد میانی: 10 بولت
طول مسیر: 22متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1403
فرهاد(هادی) قنادزاده
توضیحات: برای رسیدن به این مسیر باید حدود 10 متر به صورت دست به سنگ از دیواره بالابروید تا به طاقچه پای مسیر برسید. کارگاه آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: ندارد
طول مسیر: 22متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1403
فرهاد(هادی) قنادزاده
توضیحات: برای رسیدن به این مسیر باید حدود 10 متر به صورت دست به سنگ از دیواره بالابروید تا به طاقچه پای مسیر برسید. این مسیر به صورت تاپ روپ قابل صعود است . کارگاه آماده و تک نقطه است. مسیر در حال تکمیل میباشد.
تعداد میانی: ندارد
طول مسیر: 83متر
طول اول 40متر - طول دوم 18متر - طول سوم 25متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1369
حبیب خیری - احمدمهتدی تبریزی - رضا محمودی
توضیحات: این مسیر سه طوله به صورت ترد صعود میشود و فاقد میانی میباشد. این دیواره ابتدا بانام پنجه پای احمد نامگذاری شد و بعدها به دلیل خاطره برجای مانده از صعود علی کاووسی و علی مهدیزاده بانام به یاد علی شهرت یافت. کارگاه آماده نیست و برای ایجاد کارگاه باید از عوارض طبیعی استفاده کرد.
زون شش: غارکبوتران
زون غار کبوتران شش مسیر دیواره و دو مسیر اسپورت را در خود جای داده است. دیواره سنگنوردی دودکش که پیشتر معرفی شد، در این زون قرار گرفته است. مسیرهای سنگنوردی نبردمن، ژینا، گیتا، نفیس و یک و نیم که در سال 1402 گشایش شد نیز در این زون هستند. این مسیرها پروژه مربیگری خانم پریناز عمیدیان و آقایان فواد احمدی، اکبر مقربی، محسن جعفرپور و علی اصغر علیزاده است. این مسیرها با نظارت مربی درجه دو سنگنوردی، آقای علیرضا آخوندی گشایش یافته است. دو مسیر اسپورت نیز در سالهای 1402 و 1403 توسط مهدی گلی در این زون گشایش یافت.
تعداد میانی: 17بولت
طول یک 7بولت - طول دو 10 بولت
طول مسیر: 45متر
طول یک 22متر - طول دو 23متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
اردیبهشت 1402
علی اصغر علیزاده
توضیحات: این دیواره دارای دو طول صعود میباشد. طول اول 5.10b - طول دوم 5.11b.
کارگاهها آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: 18بولت
طول یک 7بولت - طول دو 11بولت
طول مسیر: 50متر
طول یک 25 متر و طول دو 25 متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
اردیبهشت 1402
محسن جعفرپور
توضیحات: این دیواره دارای دو طول صعود میباشد. طول اول 5.10a و طول دوم 5.11a
برای صعود به این دیواره یک حلقه طناب کافی است. کارگاهها آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: ؟ پی قدیمی
طول مسیر: 120متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1368
باشگاه باباکوهی
توضیحات: این دیواره قدیمی بوده و از داخل غار صعود میشود و تا حفره بالای غار ادامه دارد. میانیهای موجود در دیواره بسیار قدیمی و زنگزده است. در صورت تمایل به صعود این دیواره حتما ابزارهای لازم را به همراه داشته باشید و به صورت ترد صعود کنید. کارگاه موجود ایمن نیست و بهتر است با استفاده از عوارض طبیعی و ابزارگذاری، کارگاهی ایمن ایجاد کنید.
تعداد میانی: 9بولت
طول مسیر: 23متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
اردیبهشت 1402
مهدی گلی
توضیحات: کارگاه آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: 9بولت
طول مسیر: 25متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
اردیبهشت 1402
مهدی گلی
توضیحات: کارگاه آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: 8بولت
طول مسیر: 23متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
اردیبهشت 1402
اکبر مقربی- فواداحمدی- پریناز عمیدیان
توضیحات: این مسیر دسترسی به دیوارههای گیتا، ژینا و نبردمن را فراهم آورده است و به عنوان طول اول مشترک با این دیوارهها محسوب میشود.
کارگاه آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: 37بولت
طول اول 8بولت - طول دوم 12 بولت - طول سوم 17بولت
طول مسیر: 82متر
طول اول 23متر - طول دوم 25متر - طول سوم 34متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
اردیبهشت 1402
اکبر مقربی
توضیحات: این دیواره دارای سه طول صعود میباشد. طول اول به صورت مشترک با دو دیواره ژینا و نبردمن بوده و دارای 8بولت و 23متر طول میباشد. درجه سختی صعود طول یک 5.10C است. طول دوم با درجه سختی 5.11A و طول سوم سختترین و بلندترین طول صعود 5.11B است. برای صعود به این دیواره باید دو حلقه طناب به همراه داشته باشید.
کارگاهها آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: 34بولت
طول اول 8بولت - طول دوم 8بولت - طول سوم 18 بولت
طول مسیر: 83متر
طول اول23 متر - طول دوم 25متر - طول سوم 35متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
اردیبهشت 1402
فواد احمدی
توضیحات: این دیواره دارای سه طول صعود میباشد. طول اول به صورت مشترک با دو دیواره نبردمن و گیتا بوده و دارای 8بولت و 23متر طول میباشد. طول درجه سختی صعود طول یک 5.10C است. طول دوم با درجه سختی 5.10B و طول سوم سختترین و بلندترین طول صعود 5.10C است. برای صعود به این دیواره باید دوحلقه طناب به همراه داشته باشید.
کارگاهها آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: 36بولت
طول یک 8بولت- طول دو 8 بولت - طول سه 10بولت
طول مسیر: 83متر
طول یک 23متر - طول دو 23متر - طول سه 35متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
اردیبهشت 1402
پریناز عمیدیان
توضیحات: این دیواره دارای سه طول صعود میباشد. طول اول به صورت مشترک با دو دیواره ژینا و گیتا بوده و دارای 8بولت و 23متر طول میباشد.درجه سختی صعود طول یک 5.10C است. طول دوم با درجه سختی 5.10B و طول سوم سختترین و بلندترین طول صعود 5.10D است.
طول دوم از طریق تراورسی دو متری از انتهای طول یک آغاز میشود و دارای 8بولت و 23متر طول است . طول سوم دارای 10بولت بوده و 35 متر طول دارد. برای صعود به این دیواره باید دوحلقه طناب به همراه داشته باشید.
کارگاهها آماده و زنجیر میباشد.
زون هفت: اژدها
زون اژدها در نزدیکی زون غار کبوتران و تقریبا روبهروی زون پاژ واقع شده است و دارای سه مسیر اسپورتی میباشد. دلیل نامگذاری اژدها وجود دو تصویر مشابه دایناسور مادر و کودک است که در پهنه دیواره نمایان بوده و با کمی دقت میتوانید آن را مشاهده کرد. مسیرهای گشایش یافته در این زون مربوط به پروژه مربیگری گشایشکنندگان است.
تعداد میانی: 9بولت
طول مسیر:25متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1402
فرهاد قنادزاده
توضیحات: کارگاه آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: 9 بولت
طول مسیر: 25 متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1402
مهدی گلی
توضیحات: کارگاه آماده و زنجیر میباشد.
تعداد میانی: 9 بولت
طول مسیر: 25متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1402
فرهاد قنادزاده
توضیحات: کارگاه آماده و زنجیر میباشد.
زون هشت: پاژ
این زون نیز از زمره زونهای تازه تاسیس در سایت سنگنوردی اندرخ است و تقریبا در روبهروی زونهای غار کبوتران و اژدها قرار دارد. مسیرهای گشایش یافته در این زون برای آموزش سنگنوردان مبتدی ایجاد شده و تمرین در این زون برای این دسته از سنگنوردان بسیار لذتبخش خواهد بود. زون پاژ دارای شش مسیر بوده که همگی آنها توسط علی مهدیزاده از مربیان درجه سه سنگنوردی مشهد، گشایش شده است.
تعداد میانی: ؟بولت
طول مسیر: ؟متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1402
علی مهدیزاده
توضیحات: -
تعداد میانی: ؟بولت
طول مسیر: ؟متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1402
علی مهدیزاده
توضیحات: -
تعداد میانی: ؟بولت
طول مسیر: ؟متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1402
علی مهدیزاده
توضیحات: -
تعداد میانی: ؟بولت
طول مسیر: ؟متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1402
علی مهدیزاده
توضیحات: -
تعداد میانی: ؟بولت
طول مسیر: ؟متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1402
علی مهدیزاده
توضیحات: -
تعداد میانی: ؟بولت
طول مسیر: ؟متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1402
علی مهدیزاده
توضیحات: -
زون نه: عروج
زون عروج، به واسطه وجود مسیر عروج از محبوبیت بسیاری در میان سنگنوردان خراسانی برخوردار است. در این زون دیواره های سنگنوردی شکوه، آوا، عروج و تنوره عروج قرار دارد که پر ترددترین آنها عروج است. از تاریخچه دقیق گشایش این دیوارهها و اسامی گشایش کنندگان آنها اطلاعات دقیقی در دست نداریم. چنانچه اطلاعات دقیقی در دست دارید از شما سپاسگزار خواهیم بود که با ما نیز در میان بگذارید. دیواره شکوه نیمهتمام بوده و یک مسیر جدید نیز در این زون در حال گشایش است که به محض تکمیل شدن مسیر، اطلاعات آن را منتشر خواهیم کرد.
تعداد میانی: ؟
طول مسیر: 162متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
مهدی مصطفوی - علی نسایی
توضیحات: این دیواره دارای 4 طول میباشد. طول اول 50متری با درجه سختی صعود 5.9 است که بدون طناب و به صورت دست به سنگ صعودمیشود. طول دوم که ابتدای مسیر صعود با تجهیزات سنگنوردی است حدود 45متر بوده و دارای 13میانی بولت دو میانی پی و دو میانی میخ میباشد و درجه سختی صعود به آن 5.11C بوده و سختترین بخش صعود نیز از میانی 4تا6 میباشد که تمامی گیرهها اصطکاکی است.کارگاه آماده و متشکل از دو بولت و صفحه حلقهدار میباشد.
طول سوم نیز دارای 45متر و درجه سختی صعود 5.10B میباشد. این طول دارای 12 میانی بولت، یک میانی پی و یک میانی میخ است. کارگاه آماده و زنجیر میباشد.
آخرین طول نیز با 15متر دارای درجه سختی صعود 5.11D است.دارای پنج میانی بولت بوده و کارگاه این طول نیز آماده، متشکل از دو بولت به همراه شگل و صفحه حلقهدار میباشد.
برای صعود این دیواره باید دو حلقه طناب به همراه داشته باشید. نام این دیواره برای گرامیداشت یاد و خاطره جاویدنام ناصر اکبری به اسم دختر او (آوا) نهاده شد.
تعداد میانی: ؟
طول مسیر: متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1365
باشگاه آزادگان
ریبولت مسیرعروج: تیرماه 1402
آقایان: امیر زرین - ایمان کارخانهچین - عرفان احمدی - مسعود محمدپور
توضیحات: این دیواره دارای دو طول صعود میباشد. این مسیر آماده باابزار بوده و برای صعود به دیواره فرند شمارههای 1.2.3.4 و 0.75 (camalot c3: 0.75-1-2-3-4) نیاز است.
در حال حاضر، سه کارگاه زنجیر در مسیر وجود دارد و طول اول دارای چهار بولت و طول دوم نیز دارای یک بولت است. (کروکی ارایه شده پیش از ریبولت و اصلاح مسیر تهیه شده است و نیازمند اصلاح میباشد)
تعداد میانی: ؟
طول مسیر: 150متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
توضیحات: این دیواره دارای 6طول صعود میباشد. طول اول 20متری با درجه سختی صعود 5.9 است. طول دوم تا چهارم نیز هرکدام 25متری بوده و درجه سختی صعود به آنها 5.10A میباشد. طول پنجم که سختترین بخش صعود به این دیواره است دارای 25متر و درجه سختی صعود 5.10C میباشد. آخرین طول دارای 30متر و درجه سختی صعود 5.9 بوده و به قله ختم میشود.
زون ده: آبراهام
زون آبراهام دارای یک مسیر آموزشی است و برای افرادی که میخواهند تمرینات ابزارگذاری داشته باشند بسیار مناسب میباشد. این مسیر دو طوله بوده و بولتکوبی شده تا کارآموزان در هنگاه آموختن ابزارگذاری و نحوه صحیح اجرای تکنیکهای آن بتوانند از بولتهای موجود بک آپ مناسبی را داشته باشند.
تعداد میانی: ؟
طول مسیر: 50متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
خرداد 1402
جواد کریمپور - سعید آتشین پنجه - احسان مجیری
توضیحات: این مسیر آموزشی بوده و دارای یک طول صعود ۵۰ متری است و وضعیت میانیها آماده با ابزار میباشد، کارگاه مسیر آماده و زنجیر میباشد.
زون یازده: خانواده
زون یا پرده خانواده که برخی نیز با نام زون زاویه آن را میخوانند از زونهای دیواره شرقی اندرخ محسوب میشود. مسیر دیواره خانواده، به همراه مسیرهای اسپورتی زاویه، سامورایی و چندین مسیر تازه گشایش یافته در این زون قرار دارد. دیوارههای موجود در این زون آموزشی بوده و مسیرهای اسپورتی برای تمرین حرفهایترها مفید است.
تعداد میانی: 10بولت و 1 پی
طول یک 6بولت - طول دو یک بولت - طول سه 3بولت و یک پی - طول چهار فاقد میانی
طول مسیر: 94متر
طول یک 25 متر - طول دو 20متر - طول سه 25 متر - طول چهار 24 متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
رضا خادم
توضیحات: این مسیر دیواره به صورت آماده به علاوه ابزار بوده و برای صعود باید به ابزارگذاری مسلط باشید و ابزارهای لازم همچون کیل، ترای کم و فرند به همراه داشته باشید. کارگاهها آماده و کارگاه اول و سوم دو بولت و حلقه و کارگاه دو و چهار زنجیر است.
تعداد میانی: ؟
طول مسیر: متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
علیرضا خادم
توضیحات:
تعداد میانی: ؟
طول مسیر: متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
استاد رضا خادم
توضیحات:
تعداد میانی: 7بولت
طول مسیر: 21متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1403
مهدی گلی
توضیحات: کارگاه آماده و زنجیر است.
تعداد میانی: ؟پی
طول مسیر: ؟متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
توضیحات: این مسیر قدیمی بوده و با میانیهای پی به صورت مصنوعی صعود میشود.
زون دوازده: پیشکسوتان
این زون در میانه دیواره شرقی قرار داد و دو مسیر معروف بانامهای نگاه و پیشکسوتان در این زون گشایش شده است. از تاریخچه گشایش نگاه اطلاعاتی در دست نداریم. مسیر پیشکسوتان توسط اساتید گرانقدر آقایان رضا خادم و جواد کریمپور گشایش شده است و یکی از محبوبترین مسیرهای دیواره در اندرخ میباشد. دو مسیر اسپورتی آموزشی نیز در این زون وجود دارد که درجه سختی صعودشان 5.9 است. این دومسیر بی نام هستند. مسیر دیوارهای پارس نیز به تازگی در این زون گشایش یافته است.
تعداد میانی: 23بولت
طول مسیر: 79متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
توضیحات: این دیواره دارای چهارطول صعود است. طول اول با درجه سختی 5.9 و بدون میانی است. طول دوم 15متر بوده و 8بولت دارد با درجه سختی 5.11B میباشد و طول سوم نیز با درجه سختی 5.10C دارای 6بولت میباشد. طول چهارم نیز دارای 24متر بوده و درجه سختی آن برابر با 5.11B میباشد و دارای 9بولت است.
تعداد میانی: ؟
طول مسیر: 134متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
استاد رضا خادم و استاد جواد کریمپور
توضیحات: این دیواره دارای چهارطول صعود است. طول اول 42متری و با درجه سختی صعود 5.10A، طول دوم 38متر با درجه سختی صعود 5.10D، طول سوم 31متری و درجه سختی صعود آن، 5.11C و آخرین طول نیز دارای 23متر و درجه سختی صعود 5.11C میباشد.
تعداد میانی: ؟
طول مسیر: 140 متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1403
علی مهدیزاده - جواد ولینژاد
توضیحات: این دیواره 4طوله بوده و کارگاهها آماده و دوبولت و صفحه حلقهدار است.
تعداد میانی: 5بولت
طول مسیر: 10 متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
علیرضا خادم
توضیحات: کارگاه آماده میباشد.
تعداد میانی: 6پی
طول مسیر: 15 متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
؟
علیرضا خادم
توضیحات: کارگاه آماده میباشد.
زون سیزده: آفتاب
آخرین زون موجود در دیواره شرقی که دارای چندین مسیر اسپورتی است. این زون به دلیل آفتاب خور بودن با نام زون آفتاب نامیده شد.
تعداد میانی: 5بولت
طول مسیر: 10متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1400
علیرضا خادم
توضیحات: کارگاه آمده
تعداد میانی: 6 پی
طول مسیر: 10متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1400
علیرضا خادم
توضیحات: کارگاه آمده
تعداد میانی: 3بولت - 2پی
طول مسیر: 12متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1400
علیرضا خادم
توضیحات: کارگاه آمده
تعداد میانی: 3 پی
طول مسیر: 10متر
سال و تیم گشایش کنندگان:
1400
علیرضا خادم
توضیحات: کارگاه دو نقطه
بدون دیدگاه