سایت سنگنوردی چکاوک

سایت سنگنوردی چکاوک یکی از سایت های سنگنوردی خراسان رضوی است. این سایت سنگنوردی در بخش مرکزی شهرستان چناران، در ابتدای جاده منتهی به اخلمد و روستای قزلر قرار دارد. این سایت سنگنوردی یکی از جدیدترین سایت‌های سنگنوردی ایران به حساب می‌آید.

روستای قزلر، ۱۵۶ نفر جمعیت دارد و در ۱۳ کیلومتری غرب شهرستان چناران واقع شده است. فاصله این روستا تا مرکز استان خراسان رضوی و شهر مشهد 68 کیلومتر می‌باشد. قزلر در گویش ترکی به معنای دختران است.

سایت سنگنوردی
سایت سنگنوردی مشهد

سایت سنگنوردی

چکاوک

نزدیک‌ترین آبادی

قزلر

فاصله تا مرکز شهر

چناران: 27دقیقه

فاصه اولین مرکز درمانی

ثامن الائمه چناران: 25دقیقه
سایت سنگنوردی چکاوک
سایت سنگنوردی چکاوک

سایت سنگنوردی چکاوک کجاست؟

بسیاری از علاقمندان به ورزش سنگ نوردی برای فعالیت در سایت‌های مختلف زمان می‌گذارند. سفرهای سنگنوردی را می‌توان یکی از تفریحات و تمرینات مستمر سنگنوردان کشور دانست. در این میان سایت سنگنوردی مشهد نیز مورد توجه است.

بسیاری از علاقمندان برای تمرینات مستمر خود را به مشهد می‌رسانند. یکی از سایت‌های مورد توجه که به تازگی ایجاد شده است چکاوک می‌باشد.

این سایت برای سنگنوردی بانوان نیز بسیار جذاب است. برای حضور در سایت می‌توانید از این آدرس استفاده کنید. به کیلومتر ۴ جاده چناران – اخلمد بروید. تابلو روستای قزلر نمایان است و کافی است تا وارد جاده روستا شده و تا محل روستا بروید.

در میانه روستا سمت راست، جاده‌ای خاکی وجود دارد. این فرعی به جاده معدن معروف است. جاده‌ای شوسه که درست در روبروی کوچه بهار 2 قرار دارد. با ورود به این جاده و ادامه همین مسیر با پیمودن چهار کیلومتر، به سایت مورد نظر خواهید رسید.

این سایت سنگنوردی دارای دو زون است. برای دسترسی به زون شمالی باید پس از دیدن دوراهی وارد فرعی سمت چپ شویم. بعد ازحدود ۲۰۰ متر به محل پارکینگ می‌رسیم.

این نقطه شروع کوهپیمایی است. البته نگران نشوید چون کمتر از 15 دقیقه طول می‌کشد تا خود را پای دیواره می‌بینید. در واقع حدود ۵ تا۱۰ دقیقه کوهپیمایی به پای دیواره و مسیرها می‌رسیم.

برای اینکه سریع‌تر به سایت سنگنوردی چکاوک دست پیدا کنید بهترین راه استفاده از گوگل مپ است. از طریق نقشه زیر می‌توانید این سایت سنگنوردی مشهد را راحت‌تر پیدا کنید.

امکانات موجود در سایت سنگنوردی چکاوک مشهد

برای سنگ نوردی در این سایت امکاناتی فراهم است. از جمله این امکانات: آنتن‌دهی موبایل – توالت خشک – امکان شب‌مانی -وجود چشمه فصلی آب غیرشرب – امکان اسکان در پناهگاه شهید حسین احمدی واقع در روستای اخلمد به فاصله ۲۱ کیلومتر

سایت سنگنوردی چکاوک
سنگنوردی در چکاوک

درباره سایت سنگنوردی چکاوک

سایت سنگنوردی چکاوک با صدور مجوز از سوی هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی خراسان رضوی ایجاد شده است. این مجموعه ورزشی طبیعی را می‌توان یکی از جدیدترین سایت های سنگنوردی ایران دانست. با ظرفیت و پتانسیل‌های بالایی که در این سایت وجود دارد می‌توان مسیرهای مختلفی را گشایش و آن را به یکی از بی‌نظیرترین مناطق سنگنوردی ایران تبدیل نمود.

شناسایی و گشایش مسیرهای دیواره چکاوک، توسط “عماد ملایی و حسین علیمردانی صورت گرفت. مربی ناظر بر گشایش‌ها نیز جواد کریم‌پور از مربیان ارزشمند درجه دو سنگنوردی کشور می‌باشد. مشاور اجرایی این سایت سنگنوردی ابوالفضل رضایی و مربیان و طراحان کشوری صعودهای ورزشی بوده است.

گشایش مسیرها در این سایت از سال 1400 آغاز شد و درحال حاضر مسیرهای زون شمالی گشایش و آماده بهره‌برداری است.

گشایش کنندگان با هدف حفظ محیط زیست منطقه و با راهکارهای موجود کمترین تخریب بصری و محیط زیستی را به منطقه وارد کردند. به همین دلیل برای گشایش مسیرها کارگاه موقت را از بالا و با استفاده از ابزار ایجاد کردند.

سایت سنگنوردی

مسیرهای موجود در سایت چکاوک، از نظر ظاهری بسیار متنوع است. مسیرهای شکاف، کنج، سقف، گرده، شیب منفی و مثبت در این سایت وجود دارد. از نظرسبک صعودنیز دارای تنوعی ازقبیل تعادلی، قدرتی، تکنیک عصب و عضله می‌باشد. گشایش مسیرها به صورت گسسته در مدت زمان 9 ماه صورت گرفته است.

در این مدت۱۶ مسیر به طور کامل گشایش و چندین خط سیر مسیر اسپرت و تاپ روپ طراحی ، پاکسازی و صعود شد. این مسیرها در فرصت‌های آتی گشایش می‌شوند. یکی از معایب این سایت نبود مسیرهای آسان می‌باشد. از همین روی تمرین برای آماتورها و سنگنوردی خیلی سخت است. تنها یک مسیر با درجه 5.10 در این سایت وجود دارد و مابقی از 5.11A به بالا است. برای میانی مسیرها از رول بولت مکانیکی شماره ۱۰ استفاده شده است. کارگاه‌ها نیز به‌صورت زنجیر می‌باشد و متشکل از دو بولت مکانیکی 10 و 12 می‌باشد. حامی مالی این مجموعه فروشگاه کوهنوردی آلپ با مدیریت حسین علیمردانی است.

کروکی مسیرهای سایت سنگنوردی چکاوک

کروکی مسیرهای سنگنوردی و نقشه‌های آن می‌تواند پیش از صعود هر مسیری برای ما راه‌گشا باشد. در ادامه اسامی مسیرها و کروکی آن‌ها به همراه اطلاعات مسیرهای سایت سنگنوردی چکاوک در اختیارتان قرار می‌گیرد.

اطلاعات مسیرها
1: لبه - Labeدرجه سختی: 6C+ - 5.11C

تعداد میانی: 9

طول مسیر: 18 متر

توضیحات: این مسیر در لبه گرده واقع شده و دارای دو بخش است. قسمت اول مسیر تعادلی با گیره‌های لبه‌ی گرده و فیس سمت چپ است. قسمت دوم شیب و استقامتی بوده، خط سیر دقیق این مسیر وسط میانی‌ها می‌باشد. به‌طوری که دقیقا نصف بدن سمت راست و نصف دیگر در سمت چپ قرار گیرد.

2: آنا - Anaدرجه سختی: 6B+ - 5.10D

تعداد میانی: 8

طول مسیر: 18 متر

توضیحات: آنا در ترکی به معنای مادر است. این مسیر پیش‌کشی برای تمامی مادران سرزمینمان ایران می‌باشد.

صعود این مسیر با کلاهکی که در وسط آن قرار دارد زیبا می‌شود. در حال حاضر مسیر آنا از نظر سختی صعود، راحت‌ترین مسیر موجود در سایت چکاوک است.

3: سیلور - Silverدرجه سختی: 6B+ - 5.11A

تعداد میانی: 8

طول مسیر: 18 متر

توضیحات: این مسیر نیز یکی از مسیرهای قرار گرفته در یک کنج می‌باشد. یکی از مسیرهای کوتاه و در عین حال صعودی زیبا را به همراه دارد. در انتهای این مسیر باید با حرکتی جذاب مسیر را تاپ کرد. نکته انتهایی اینکه، فقط کافی است بعد از انداختن کوییک تاپ، هم تراز کارگاه شوید.

4: مربی - Morabiدرجه سختی: 7B+ - 5.12C

تعداد میانی: 10

طول مسیر: 18 متر

توضیحات: این مسیر به جهت تقدیر از زحمات جواد کریم‌پور از مربیان خوش‌نام و نام آشنای کشور ایجاد شد. خط سیر مسیر همان خط میانی‌ها کمی متمایل به سمت چپ و بدون در نظر گرفتن شکاف و کنج سمت چپ می‌باشد. درجه فوق برای مسیر فیس می‌باشد. ابتدای مسیر گیره پاهای اصطکاکی با گیره دست‌های ریز دارد. حرکت‌های ابتدایی بلند و بعد از کلاهک حرکت‌های بسیار زیبایی دارد.

5: شکاف مربیدرجه سختی: 7A - 5.11D

تعداد میانی: پاک (صعود ابزارگذاری)

طول مسیر: 16 متر

توضیحات: این مسیر، همان‌طور که اشاره شد به صورت پاک گشایش شده و برای صعود باید ابزارگذاری کرد.

مسیر شکاف مربی، با حرکت‌های درون شکاف؛ زیبایی خاصی دارد. برای صعود این مسیر باید از ابزارهای متوسط استفاده نمود. کارگاه این مسیر، با کارگاه مسیر مربی در انتها، مشترک می‌باشد.

6: وب - Webدرجه سختی: 6C+ - 5.11C

تعداد میانی: 7

طول مسیر: 16 متر

توضیحات: شروع گشایش این مجموعه از نظر زمانی، با پرتاپ سفینه جیمز وب همراه شد.

شاید تاریخ گشایش بسیاری از مسیرهای سنگ‌نوردی در گذر زمان فراموش و مفقود شده باشد، اما این نام در تاریخ ماندگار خواهد بود. این مسیر از یک دماغه شروع شده و با گیره‌های شکاف و لب گرده، صعود زیبایی را فراهم می‌سازد.

7: کنجد - Konjedدرجه سختی: 6C - 5.11B

تعداد میانی: 8

طول مسیر: 20 متر

توضیحات: مسیر کنجد یکی دیگر از مسیرهای کنج موجود در این سایت می‌باشد. مسیری بسیار زیبا و نسبتا بلند که برای تاپ کردن آن نیازمند اجرای حرکات تعادلی هستید. برای تاپ این مسیر زیبا باید در انجام حرکت‌های تعادلی پا گستر مهارت داشته باشید. با گیره‌های محدود شما را به کارگاه می‌رساند.

8: زیرباراندرجه سختی: 7AB1 - 5.12B

تعداد میانی: 9

طول مسیر: 18 متر

توضیحات: همزمان با گشایش این مسیر، باد و باران شروع شد و نامش را زیرباران گذاشتند. باتوجه به اینکه گیره‌های موجود در طول مسیر کوچک است، لطفا از قراردادن هوک در لبه سنگ‌ها خودداری فرمایید. چون هوک ممکن است باعث شکستن گیره‌ها شده و مسیر را کور نماید.

9: خلیلی - Khaliliدرجه سختی: 6C - 5.11B

تعداد میانی: 12

طول مسیر: 25 متر

توضیحات: مهدی خلیلی، نامی ماندگار در سنگنوردی خراسان؛ او از گشایش‌کنندگان کتیبه مشهدی‌ها در دیواره علم کوه است. این مسیر جزو بلندترین مسیرهای زون شمالی سایت سنگنوردی چکاوک می‌باشد. برای جلوگیری از شکست عمقی و سایش در صعود، به طور مناسبی کوییک‌ریزی داشته باشید.

10: جعفریاندرجه سختی: 7A - 5.11D

تعداد میانی: 3 - صعود ابزارگذاری

طول مسیر: 25 متر

توضیحات: مرحوم محسن ملک جعفریان در سنین جوانی یکی از بهترین سنگنوردان خراسان بود. متاسفانه این سنگنورد خراسانی را در ابتدای سال ۱۴۰۱ خورشیدی از دست دادیم. این مسیر به‌صورت طبیعی و ابزارگذاری صعود می‌شود. برای صعود این مسیر می‌توان از ابزارهای سایز ریز تا درشت استفاده شود.

11: مستر - Masterدرجه سختی: 7C+ - 5.13A

تعداد میانی: 7

طول مسیر: 18 متر

توضیحات: به پاسداشت زحمات یکی از اساتید بزرگ سنگنوردی کشور استاد علیرضا خادم است. وی حق زیادی به گردن خراسانی‌ها دارد. توسط طراح این مسیر نام‌گذاری و گشایش شد. در حال حاضر زیباترین و سنگین‌ترین مسیر طبیعی این زون می‌باشد.

12: آموزشدرجه سختی: 6A+ - 5.10C

تعداد میانی: 5

طول مسیر: 18 متر

توضیحات: این مسیر توسط استاد کریم‌پور و با هدف آموزش ابزارگذاری گشایش شده است. در این مسیر در چند نقطه، میانی ثابت نصب شد تا کارآموزان با آرامش بیشتری ابزارگذاری نمایند. در این مسیر عموما ابزار متوسط و بزرگ قابل استفاده می‌باشد.

13: رفرش - Refreshدرجه سختی: 7A - 5.11D

تعداد میانی: 7

طول مسیر: 13 متر

توضیحات: این مسیر ترکیبی از تکنیک‌های جذاب است. تکنیک‌هایی متشکل از دوفاز متفاوت با گیره‌های بندی و اصطکاکی

14: وُلِک - Volekدرجه سختی: 7A+ - 5.12A

تعداد میانی: 6

طول مسیر: 11 متر

توضیحات: این واژه مرسوم در گویش مردم آبادان و خوزستان بسیار استفاده می‌شود. این مسیر برای هم‌دردی با خانواده و بازماندگان، جان‌باختگان در حادثه مترو پل نام‌گذاری شد.

15: باهم - Ba hamدرجه سختی: 7B - 5.12B

تعداد میانی: 7

طول مسیر: 11 متر

توضیحات: باهم دو مسیر در دو سبک اسپرت و ابزارگذاری است. باهم دو خط موازی نیستند. با این که محل شروعشان جدا از هم است اما در نهایت با یک کارگاه مشترک به هم می‌پیوندند. زیبایی این مسیر در حرکات بلند و منحصر به فردش می‌باشد.

16: شکاف باهمدرجه سختی: 7A - 5.11D

تعداد میانی: پاک (صعود با ابزارگذاری)

طول مسیر: 14 متر

توضیحات: این مسیر دارای شکاف بزرگی است. ابزارهای با سایز متوسط و بزرگ مانند هگزان و ترایکم‌های سایز بزرگ را می‌توان برای صعود آن استفاده کرد.

سایت سنگنوردی چکاوک
نکات مهم

❖ در سنگنوردی مهم‌ترین اصل ایمنی است لطفا با رعایت اصول کامل صعود نمایید.
❖ تمامی مسیرهای سایت سنگنوردی چکاوک پاکسازی و صعود شده است اما این دلیل بر عدم استفاده از هلمت نمی‌باشد .
❖ میانی اول مسیرهای مستر – جعفریان و خلیلی به علت بستر نامناسب و سایش در ارتفاع بالاتری نصب شده است.

یک بکسل فلزی به این میانی‌ها وصل شد. برای ایمنی بیشتر از SUPER CLIP یا دسته مخصوص برای انداختن کوییک استفاده نمایید. حلقه‌ای در محل صفحه پلاک تعبیه شده که در صورت نداشتن سایش می‌توان به عنوان میانی دوم از آن استفاده نمود.
❖ در شمارش تعداد میانی‌های حلقه بکسل و حلقه صفحه پلاک به‌صورت جداگانه محاسبه شد.
❖ بنا به درخواست گشایش کنندگان لطفا در صورت مشاهده هرگونه تغییر و ایراد مراتب را ابتدا به گشایش کنندگان وسپس ناظر وهیات استان اطلاع دهید.

آی ادونچر را به دوستانتان معرفی کنید و برای آشنایی بیشتر با دیگر سایت های سنگنوردی ایران اینجا وارد شوید.

از تمامی اساتید، گشایش‌کنندگان و علاقمندانی که به تازگی مسیرها را صعود کرده‌اندتقاضا داریم: آخرین تغییرات صورت گرفته را به ما اطلاع دهید تا به‌روزترین اطلاعات، در اختیار همگان قرار گیرد.

کروکی مسیر ورزش‌های طبیعی را در آی ادونچر پیدا کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *