نام قله

دماوند

منطقه

استان‌مازندران

ارتفاع/متر

  5610

رتبه ایران

    1

جانپناه

7 عدد

صعود دشوار

جبهه شمالی
قله دماوند
نمای قله از فیلبند مازندران

صعود به دماوند

صعود به دماوند بلندترین کوه ایران که در قسمت شمالی کشور و استان مازندران قرار دارد یکی از بهترین صعودها برای کوهنوردان است. این قله، بلندترین آتشفشان آسیا و خاورمیانه به حساب می‌آید.
این قله در بخش مرکزی رشته کوه البرز و در جنوب دریای خزر جای دارد. این کوه از دیدگاه تقسیمات کشوری، در بخش لاریجان شهرستان آمل واقع شده است. این قله همواره در روزهای صاف و آفتابی، از شهرهای تهران، ورامین، قم و کرانه‌های جنوبی دریای خزر دیده می‌شود.
این قله، بام ایران است و در سیزدهم تیرماه 1378 به عنوان نخستین اثر طبیعی کشور در فهرست آثار ملّی ایران به ثبت رسید.

دماوند دوازدهمین کوه بلند دنیا!؟

 درگاه ملّی آمار ایران، ارتفاع این کوه از سطح آب‌های آزاد را 5610متر اعلام کرده است. سازمان نقشه‌برداری کشور نیز در سال 1385 ارتفاع دقیق این قله را 5609متر و 20 سانتی‌متر اعلام کرد.
ارتفاع نسبی دماوند، یعنی نسبت بلندترین ناحیه به پست‌ترین دره موجود در این کوه برابر با 4هزار و 667 متر است.
بر اساس اطلاعات منتشرشده از سازمان نقشه‌برداری کشور، دماوند، در ردیف دوازدهمین کوه بلند و مستقل دنیا قرار دارد. جالب است بدانید که ارتفاع نسبی این قله از کوه‌های کی 2 و نانگاپاربات بلندتر است.
مهم‌ترین دلیلی که می‌توان این قله را از مسیرهای خیلی دور مشاهده کرد همین ارتفاع نسبی است. این قله را گاهی اوقات حتی می‌توان از ارمنستان دید! به شرط اینکه هوا کاملا پاک و بدون ابر باشد.

 

12 کوه مستقل بلند جهان

اورست - نپال

ارتفاع نسبی: 8848

آکونکاگوا - آرژانتین

ارتفاع نسبی: 6962

دنالی - آمریکا

ارتفاع نسبی: 6144

کلیمانجارو - تانزانیا

ارتفاع نسبی5885

کریستوبال‌کالون - کلمبیا

ارتفاع نسبی 5509

کوه لوگن - کانادا

ارتفاع نسبی5250

اوریزابا - مکزیک

ارتفاع نسبی4922

توده‌وینسون - جنوبگان

ارتفاع نسبی4892

پونچاک‌جایا - اندونزی

ارتفاع نسبی4884

البروس - روسیه

ارتفاع نسبی4741

مون‌بلان - فرانسه

ارتفاع نسبی4695

دماوند - ایران

ارتفاع نسبی4677

صعود به دماوند
صعود به دماوند

قله دماوند کجاست؟

دماوند بلندترین قله ایران و مرتفع‌ترین کوه در کل کشورهای خاورمیانه است. این قله در میان ما ایرانیان از محبوبیت خاصی برخوردار می‌باشد.

این کوه، یک آتشفشان خاموش و تا حدودی نیمه فعال محسوب می‌شود. اگر بخواهید بلندترین کوه آتشفشان آسیا را ببینید باید به این قله سفر کنید. قله‌ آرارات با 5هزار و 165 متر و سبلان با 4هزار و 811متر در ردیف‌های دوم و سوم قرار دارند.

شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که قله دماوند کجاست؟ چطور می‌توان به این قله رسید؟ این کوه شاخص‌ترین و عظیم‌ترین یخچال‌های دایمی ایران را در خود جای داده است.

برای رسیدن به این قله کافی است خود را به مازندران برسانید. 

 

مسیرهای صعود به بلندترین کوه ایران

برای رسیدن به قله، راه‌های مختلفی وجود دارد. شناخته‌شده‌ترین آن‌ها جبهه‌های شمالی، شمال غربی، جنوبی و جبهه غربی است.

جبهه شمالی: سخت‌ترین مسیر صعود به این قله از جبهه شمالی است. برای صعود به بلندترین کوه ایران از جبهه شمالی باید از میان دو یخچال گذشت. یخچال سیوله در سمت راست و دوبی سل سمت چپ مسیر صعود قرار دارد. برای صعود از این جبهه باید خود را به سنگ بزرگ رساند.

این سنگ در جنوب غربی روستای ناندل قرار دارد. وجود دو جان‌پناه در ارتفاع چهارهزار و 4هزار و700 متری از امکانات موجود در این مسیر است. جان‌پناه ۴۷۰۰ متر معروف به جان‌پناه پنج هزار است. در میانه مسیر آب آشامیدنی وجود ندارد و باید در گوسفندسرا آب مورد نیاز را ذخیره کرد.

جبهه شمال شرقی: صعود این قله از جبهه شمال‌شرقی نسبت به دیگر مسیرهای موجود بسیار طولانی است. برای صعود از این مسیر باید خود را به روستای حاجی دلا در شمال قله برسانید.

پس از عبور از گوسفندسرا و دشت چمن به جان‌پناه تخت فریدون می‌رسید. سپس با تراورس و عبور از یخچال عروسکا در انتهای مسیر به یال شمالی و بعد از آن به قله می‌رسید. کوهنوردان برای برگشت از مسیر شمال شرقی باید از شن اسکی بزرگ عبور کنند. این شن اسکی، به روستای گزنه و منطقه استله ختم می‌شود.

جبهه غربی: مسیر غربی از پارکینگی در ارتفاع سه هزار و 400 متری آغاز می‌شود. صعود از جبهه غربی در انتهای مسیر با شیب تندی همراه است. پناهگاه سیمرغ در این مسیر قرار گرفته و دارای آب آشامیدنی است. ادامه مسیر به یال غربی و سپس قله ختم می‌شود.
جبهه جنوبی: راحت‌ترین مسیر صعود از جبهه جنوبی است. برای صعود دماوند از جبهه جنوبی باید خود را به منطقه پلور و رینه برسانید. گوسفندسرا و بارگاه سوم در این مسیر قرار دارد.

رایج‌ترین و پرترددترین مسیر صعود این قله جبهه جنوبی می‌باشد. شروع کوهپیمایی این مسیر از دوراهی یا همان پارکینگ مسجد صاحب‌الزمان آغاز می‌شود.با عبور از مسجد، به گوسفندسرا و سپس بارگاه سوم می‌رسید.

آبشار یخی معروف در این مسیر واقع شده است و پس از عبور از یال و آبشار یخی به تپه گوگردی خواهید رسید. از تپه گوگردی تا قله راهی نیست و پاکوب‌های کل مسیر کاملا واضح می‌باشد.

سه جبهه شمالی، جنوبی و شمال شرقی در نزدیکی روستا قرار گرفته و در تمامی این مسیرها جان‌پناه وجود دارد.

 

کروکی و ترک مسیر صعود به دماوند

بهترین فصل صعود به قله دماوند

بهترین فصل صعود به بلندترین کوه ایران فصل بهار و تابستان است. از خردادماه تا اوایل شهریورماه بهترین ماه‌های صعود به بام ایران می‌باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر از دیگر قله‌های ایران اینجا ضربه بزنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *