دره الیت

دره الیت در جاده چالوس مازندران قرار دارد. این دره در روستایی به همین نام یعنی روستای الیت واقع شده است. الیت را به عنوان یکی از دشوارترین دره های ایران می‌شناختند که با سیلاب‌های اخیر از سختی آن کاسته شده است. برای پیمایش این سایت ورزشی طبیعی باید به فنون و تکنیک‌های دره‌نوردی مسلط باشید.

دره الیت کجاست؟

برای اینکه بدانیم دره الیت کجاست؟ ابتدا باید روستای الیت را بیابیم. روستای الیت از مناطق محبوب در استان مازندران است. این روستا از توابع مرزن‌آباد شهرستان چالوس به شمار می‌رود. الیت دو هزار متر از سطح دریاهای آزاد بالاتر بوده و بهترین راه دسترسی به آن از جاده چالوس-تهران است.

این روستا در نقطه جغرافیایی N:36°19′22.0″, E:51°06′45.2″ قرار گرفته است. برای سفر به سایت ورزشی طبیعی و زیبای الیت بهتر است از راهنمایان محلی استفاده کنید.

نقطه ورودی دره به علت فرودهای سخت و جریانات آبی موجود در دره از سوی گشایش کنندگان و ترسیم‌کنندگان کروکی مسیر، ارایه نشده است.

درباره دره الیت

بر اساس اطلاعات منتشر شده، این دره در سال 1392 و توسط گروه کوهنوردی آراد گشایش شد.الیت یکی از زیباترین دره های مازندران محسوب می‌شود و پیمایش آن خالی از لطف نیست.

حجم بالای آب و وجود سنگ‌های آذرین در تنگ الیت، موجب شده تا مسیر پیمایش به ویژه در بخش‌های فرود، کاملا سُر و لغزنده شود. وجود جریان‌های آبی خطرناک از دیگر مخاطرات پیمایش این دره است.

حجم بالای آب سرازیر شده از آبشارها، موجب کف‌آلودگی آب در بخش ریزش می‌شود و دید را محدود می‌کند. این امر به شما اجازه نمی‌دهد تا بتوانید عمق حوضچه‌های پایین پای آبشار را حدس بزنید. حجم، فشار و جریان آبی در حوضچه‌های دره مذکور به قدری شدید است که به راحتی می‌توند مسیر حرکت شما را تغییر بدهد.

البته در سال 1401 که این نوشته نگارش شد، سیلاب‌های بسیار موجب پرشدن حوضچه‌های پایین آبشارها شده است. هرچند که بخشی از مخاطرات موجود در خصوص حوضچه‌ها و جریانات آبی از میان رفته، اما پیمایش این تنگه همچنان از پیمایش‌های سخت در میان دره‌های کشور است.

الیت در رشته‌کوه البرز مرکزی واقع شده است. همین امور موجب شده تا بخش اعظم آب جاری در این دره، از یخچال‌های بالادست سرچشمه گرفته و بسیار سرد می‌باشد. احتمال هایپوترمی، یکی از مخاطرات پیمایش‌کنندگان این دره می‌باشد. برای پیمایش این سایت مهیج ورزشی بهتر است از دستکش و جوراب دره‌نوردی استفاده کنید.

باتوجه به موارد ذکر شده از تمامی ورزشکاران تقاضاداریم پیش از ورود به این ناحیه حتما از توانایی فنی و قدرت جسمانی خود اطمینان حاصل کنند. برای پیمایش این تنگه قبل از اقدام، تمرینات مستمر را اجرایی نموده و پس از مهارت در فرود اقدام نمایند. پیمایش این دره به هیچ عنوان برای مبتدی پیشنهاد نمی‌شود.

بهترین فصول برای پیمایش الیت، اوایل شهریور تا اوایل مهر ماه است. همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره شد، این دره دارای جریان‌های آبی بسیاری است. از همین روی، نخستین فرد پیمایشگر، برای طناب‌ریزی کار بسیار سختی را در پیش‌رو دارد.

 

بنابراین اولین فردی که قرار است پیش از همه، مسیر را بپیماید باید فردی متبهر باشد. او ضمن مهارت در تکنیک‌های دره‌نوردی و طناب‌ریزی، باید از قدرت بدنی مناسب و مهارت شنا نیز برخوردار باشد. در غیر این صورت ممکن است، گرفتار جریان‌های آبی موجود در زیر حوضچه شود که رهایی از آن بسیار دشوار است.

به یاد داشته باشید که ورزش دره‌نوردی همان‌قدر که جذاب و مهیج است، خطرات فراوانی را نیز به همراه دارد. حتما قبل از ورود به دره، تکنیک‌های فنی را بیاموزید و با موضوع کار باطناب آگاهی داشته باشید. پیش از ورود به دره‌هایی که دارای آبشار و فرودهای زیر آبشار است، تمام لوازم خود را ضد آب کنید. درای بگ و کوله دره‌نوردی از الزامات حضور در این نوع دره‌ها است. کوله‌های معمولی که ضدآب نیست، برای پیمایش این دره و دره‌های مشابه گزینه مناسبی نخواهد بود.

کروکی مسیر دره

داشتن کروکی مسیرها در رشته‌های ورزشی طبیعی یکی از مهم‌ترین موضوعات مد نظر ورزشکاران حرفه‌ای است. نقشه فنی دره الیت را چند نفر از دره‌نوردان خوب کشور تهیه و به جامعه ورزشی ارایه کرده‌اند.

در اینجا دو نقشه فنی از دره الیت را که توسط یونس شریعتمداری و سعید تقوی تهیه و ترسیم شده است ارایه کردیم. قدردانی می‌کنیم از آقایان حسین شایگان، سعید تقوی و یونس شریعتمداری که نقشه فنی این سایت ورزشی طبیعی را به جامعه ورزشی کشور ارایه داشتند.

برای آشنایی با دیگر دره‌های ایران و جهان اینجا کلیک کنید. آی ادونچر را به دوستانتان معرفی کنید و اگر شماهم مثل ما، دوست‌دار ورزش‌های طبیعی هستید، برای حفاظت و حراست از طبیعت ایران بکوشیم.

زباله‌ها را در طبیعت رها نکنیم و سعی کنیم با جلوگیری از برافروختن آتش، جنگل را برای آیندگان حفظ کنیم. دره و غارها جزوی از فضاهای بکر طبیعت هستند و بخش اعظمی از آب‌های آشامیدنی با عبور از این نقاط به دست ما می‌رسند. ریختن زباله‌های خشک و تر و به جای گذاشتن مدفوعات انسانی که شامل بسیاری از باکتری‌ها و ویروس‌ها است می‌تواند به طبیعت آسیب برساند.

برای دانلود نقشه با کیفیت اینجا کلیک نمایید.

 

از تمامی اساتید، گشایش‌کنندگان و علاقمندانی که به تازگی مسیرها را صعود کرده‌اندتقاضا داریم: آخرین تغییرات صورت گرفته را به ما اطلاع دهید تا به‌روزترین اطلاعات، در اختیار همگان قرار گیرد.

کروکی مسیر ورزش‌های طبیعی را در آی ادونچر پیدا کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *