دیواره های اندرخ

دیواره های اندرخ در سایت سنگنوردی اندرخ قرار دارند. این سایت در روستا و دره‌ای بانام زو اندرخ واقع شده است و از محبوب‌ترین سایت های سنگنوردی خراسان رضوی و مشهد به حساب می‌آید. شاید بتوان گفت که منطقه سنگنوردی اندرخ یکی از کامل‌ترین سایت های سنگنوردی استان است و از مسیرهای متنوع و مختلفی بهره ‌می‌برد. در این ناحیه برای تمامی ورزشکاران و فعالان این رشته، موقعیت تمرین وجود دارد.

سنگنوردان و دیواره‌نوردان در صورت تمایل برای صعود به تمامی مسیرهای موجود، باید چندین روز زمان صرف کنند. درجه سختی صعود به این مسیرها از 5.9تا 5.12 است. مسیرهای اسپورتی و دیواره بلند که به صورت طبیعی، ترد و مصنوعی صعود می‌شوند. در حال حاضر بیش از بیست مسیر دیواره در این سایت سنگنوردی موجود است، که قابلیت صعود دارد.

سپاسگزاریم از اساتید گرانقدر آقایان جواد کریم‌پور، علی مهدی‌زاده و ابوالفضل رضایی و آقایان: مهدی گلی، محمد آشفته، هادی(فرهاد) قنادزاده و علی وحیدی. عزیزانی که اسامیشان را ذکر کردیم، در تهیه و برداشت اطلاعات به‌روز مسیرها و ترسیم و ارایه کروکی‌ها ما را همراهی کردند. در این مقاله سعی داریم تا شما را با تمامی دیواره‌های موجود در این سایت آشنا کنیم. برای بررسی و مطالعه مسیرهای اسپورتی اندرخ نیز می‌توانید اینجا کلیک کنید.

 

سایت سنگنوردی

اندرخ

نزدیک‌ترین آبادی

روستای زواندرخ

فاصله تا مرکز شهر

مشهد: 53دقیقه

فاصه اولین مرکز درمانی

بیمارستان طالقانی: 47دقیقه

زو اندرخ کجاست؟

روستای زو اندرخ در 33 کیلومتری شمال شرقی مشهد و در ناحیه تبادکان واقع شده است. این روستای سرسبز در نزدیکی سد کارده می‌باشد. این ناحیه به دلیل وجود رودخانه دایمی رضوان و مجاورت با سد، همواره هوایی مطبوع و دلنشین دارد.

وجه تسمیه زو اندرخ یا زو اندروخ از دو واژه گرفته شده است. زو به گویش خراسانی به معنی دره تنگ و صخره‌ای است. “زو اندرخ” به معنای دره‌ای است که در روستای اندرخ قرار دارد. برای سفر به روستا و دره زو اندروخ کافی است خود را به جاده مشهد-کلات برسانید. بعد از شهرک صنعتی کلات به ورودی روستای پاژ خواهید رسید.

از ورودی روستا وارد شده و تا معین‌آباد مسیر را ادامه دهید. به دوراهی معین‌آباد که رسیدید، مسیر سمت راست شما را به جاده امامزاده می‌رساند. درست روبه‌روی جاده امام‌زاده یک راه فرعی خاکی است. این مسیر شما را به زواندرخ خواهد رساند. البته مسیر دیگری نیز وجود دارد. می‌توان از منطقه توس و پشت آرامگاه فردوسی به اندرخ آمد. مسیری قدیمی که در میانه راه از میل اخنگان عبور می‌کند.

ادامه راه نیز به دوراهی معین‌آباد خواهد رسید. مختصات جغرافیایی موقعیت سایت اندرخ: (N:36°36′17.4″,E:59°40′40.8″) (36.604832,59.677996) این ناحیه برای گردشگران نیز بسیار جذاب بوده و سالانه بسیاری از گردشگران و علاقمندان به طبیعت را، به سوی خود می‌کشاند.

وجود سد کارده در نزدیکی این ناحیه و همچنین وجود جاذبه‌های تاریخی، اندرخ را به یکی از مناطق توریستی و گردشگری تبدیل کرده است. از جاذبه‌ها و آثار باستانی موجود در منطقه، می‌توان به جاده باستانی کلات نادر و برج اخنگان اشاره کرد. برای آشنایی بیشتر با این منطقه اینجا کلیک کنید و برای آشنایی بیشتر با دیگر مناطق سنگنوردی ایران اینجا وارد شوید.

 

تاریخچه دیواره های اندرخ

در خصوص تاریخچه گشایش دیواره‌های سنگنوردی اندرخ اطلاعات دقیقی در دست نیست. درست مثل شروع تاریخ دیواره نوردی ایران که می‌توان آن را با حدس و گمان و براساس شنیده‌های نسل‌های قدیمی‌تر تخمین زد. بر اساس شنیده‌ها و مدارک موجود همچون کارگاه‌های قدیمی شاید بتوان گفت: قدیمی‌ترین دیواره گشایش شده در سایت سنگنوردی اندرخ، دیواره گربه‌رو کنار غار موسوم به گرده بالای غار میباشد. این دیواره در سال 1365 توسط هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان گشایش شده است.

در یکی از پایان‌نامه‌های قدیمی که به دستمان رسید بخشی از اطلاعات دیواره چنین ذکر شده است: “دیواره گربه رو کنار غار موسوم به گرده غار، 160متر است و با درجه سختی 5.10A دارای 4طول صعود می‌باشد. این دیواره در سال 1365 و توسط هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان گشایش شد.”

دیواره عروج، یکی از زیباترین و قدیمی‌ترین دیواره‌های موجود در اندرخ است. این دیواره در موقعیت جغرافیایی: 59.677035 – 36.602477 قراردارد و در سال 1365 توسط باشگاه فرهنگی و رزشی آزادگان مشهد گشایش شده است. مسیر عروج صد متر بوده و با درجه سختی صعود 5.11A ، دارای دوطول صعود با متراژ 45متر است. این دیواره به واسطه صعودهای فری سلو توسط اساتید گرامی آقایان رضا خوشدل و علی کاووسی و چندین صعود انفرادی و صعود همزمان 13دقیقه‌ای توسط اساتید گرامی آقایان علی کاووسی و امیر زرین، د بین سنگنوردان جایگاه ویژه‌ای دارد. کراکس مسیر یا همان سخت‌ترین بخش مسیر صعود این دیواره، در انتهای طول دوم قرار دارد.

 

زون های سایت سنگنوردی اندرخ

در نیمه دوم دهه 1360 مسیرهای متعددی در دیواره های سایت سنگنوردی اندرخ گشایش یافته، از آن جمله می‌توان به دیواره گلکار اشاره کرد. این مسیر در سال 1368 گشایش شد و تیم گشایش‌کنندگان متشکل از آقایان: رضاخوشدل، محمدزرخواه و حامد گلکار بوده است. این دیواره 140متری دارای سه طول صعود می‌باشد که طول اول و سوم 50متری بوده و طول دوم 40متر است. سخت‌ترین بخش مسیر در طول سوم قرار دارد و درجه سختی آن 5.10D است. این دیواره نیز سال‌ها است که متروکه بوده و صعود نمی‌شود.

دیواره دودکش یکی دیگر از مسیرهای سایت سنگنوردی اندرخ مشهد است که 120متر طول دارد و سال 1368 گشایش شد. این دیواره در موقعیت جغرافیایی: 59.676407 – 36.603510 قرار دارد و از درون غار موسوم به غارکبوتران صعود می‌شود. علت نام‌گذاری مسیر نیز وجود دو حفره بزرگ در دهانه غار و بالای غار می‌باشد که همچون حفره‌های دودکش در امتداد یکدیگر قرار دارند.

همانطور که گفته شد مسیر دودکش، سال 1368 و توسط باشگاه باباکوهی و با نظارت استادرضاخوشدل، گشایش شد. دیواره‌ای سه طوله که اولین طول صعودش، بلندترین طول مسیر و 40 متر است. طول سوم سخت‌ترین بخش مسیر صعود بوده که درجه سختی آن 5.11B می‌باشد. دیواره دودکش نیز در سال‌های اخیر به ندرت صعود شده و دارای میانی‌های P زنگ زده و قدیمی است. کارگاه و میانی‌ها فاقد ایمنی لازم بوده و به دلیل قرارگیری در غار، طول مسیر مملو از فضولات کبوتران و لانه حیوانات است. در سال‌های پربارش، امکان جاری شدن چشمه‌های آبی فصلی از دیواره‌های درون غار وجود دارد.

 

مسیر به یاد علی که با نام یادعلی و پنجه پای احمد نیز معروف است. یکی دیگر از مسیرهای قدیمی اندرخ به حساب می‌آید. این مسیر با 125 متر طول، در موقعیت جغرافیایی: 59.676917 – 36.603230 قرار دارد و در سال 1369 توسط باشگاه باباکوهی گشایش شد. آقایان رضاخیری، رضامحمودی و احمدمهتدی تبریزی تیم گشایش‌کنندگان را تشکیل میدادند. این مسیر ابتدا به نام پنجه پای احمد معروف شد چرا که بر اساس شنیده‌های ما از پیشکسوتان: “احمد مهتدی در هنگام صعود دچار آسیب از ناحیه پا می‌شود”.

بعدها این مسیر با نام یاد علی معروف می‌شود. علت نام‌گذاری مسیر به یاد علی، خاطره‌ای است که آقایان علی کاووسی و علی مهدی‌زاده در هنگام صعود بر روی این دیواره از خود برجای گذاشته‌اند. بلندترین طول صعود دیواره یادعلی، 40 متر است و درجه سختی صعود به آن 5.9 می‌باشد. سخت‌ترین طول از نظر درجه سختی، طول سوم با 25 متر و درجه سختی 5.11a می‌باشد. این دیواره نیز در سال‌های اخیر صعودهای کمی را به خود دیده است.

مسیر حاجی رویا، با درجه سختی 5.11C و 120 متر، دارای چهار طول صعود است که سال 1369 گشایش شد. این دیواره توسط آقایان رضاخوشدل و مقدم گشایش شد و طول اول با 40متر بلندترین بخش صعود و طول سوم با درجه سختی 5.11C سخت‌ترین بخش مسیر است.

اندرخ در دهه‌های پایانی قرن 14 خورشیدی یعنی 1370 ، 80 و 90 نیز شاهد گشایش دیواره‌های جدیدی بود. سال 1374 استاد رضا خوشدل به همراه آقای محمد زرخواه مسیری را با یاد زنده نام مهدی عمیدی در اندرخ گشایش کردند. این دیواره، با درجه سختی 5.10B و دارای 4طول صعود با مجموع ارتفاع 135متر می‌باشد. بلندترین صعود مربوط به طول چهارم و 50متر است و سخت‌ترین مسیر صعود در طول دوم قرار دارد. این دیواره در حال حاضر صعود نمی‌شود.

مسیر رهایی در سال 1384 و توسط آقایان اسد مشکینیان و علی فاطمی‌زاده گشایش شد. درجه سختی صعود به این دیواره 5.11B بوده و 4طول صعود با مجموع ارتفاع 140متر دارد. بلندترین آن، طول 2و3 می‌باشد که 50متری است و سخت‌ترین بخش صعود در طول دوم قرار دارد. این دیواره نیز در سال‌های اخیر صعود اندکی را به خود دیده است.

تاریخ گشایش مسیرهای خانواده، پیشکسوتان، نگار، گوهر دوستی، آوا و تنوره عروج برایمان مشخص نیست. اما با شواهد و قراین موجود این مسیرها، متاخر هستند و در اواخر دهه 80 تا اواسط دهه 90 گشایش شده‌اند. دیواره های اندرخ به همین‌جا ختم نمی‌شود و به تازگی نیز تعدادی دیواره جدید در این ناحیه گشایش یافته است. در ادامه این مقاله کروکی های موجود از مسیرهای پرتردد تر در دیواره‌های سایت سنگنوردی اندرخ را ارایه خواهیم کرد و مفصل به معرفی آن‌ها می‌پردازیم. برای آشنایی با دیگر سایت های سنگنوردی ایران و مناطق سنگنوردی خراسان رضوی اینجا کلیک کنید.

 

کروکی مسیر دیواره های اندرخ

در این بخش کروکی مسیر دیواره های سنگنوردی اندرخ را ارایه می‌کنیم. این کروکی‌ها مربوط به دیواره‌هایی است که پرتردد بوده و در حال حاضر صعود می‌شوند. بخشی از کروکی‌های ارایه شده توسط آقایان: هادی(فرهاد) قنادزاده، مهدی گلی، محمد آشفته و علی وحیدی تهیه شدند. بخشی از کروکی‌ها نیز توسط گشایش کنندگان تهیه و ارایه شده است.

زون غارکبوتران

زون غار کبوتران شش مسیر دیواره را در خود جای داده است. دیواره سنگنوردی دودکش که پیش‌تر معرفی شد، در این زون قرار دارد. مسیر های سنگنوردی نبردمن، ژینا، گیتا، نفیس و یک و نیم که در سال 1402 گشایش شده است در این زون قرار دارد. این مسیرها پروژه مربیگری خانم پریناز عمیدیان و آقایان فواد احمدی، اکبر مقربی، محسن جعفرپور و اصغر علی‌زاده است. این مسیرها با نظارت مربی درجه دو سنگنوردی، آقای علیرضا آخوندی گشایش یافته است.

دیواره: نبردمندرجه سختی: ؟

تعداد میانی: 28بولت

طول مسیر: 83متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

اردیبهشت 1402

پریناز عمیدیان

توضیحات: این دیواره دارای سه طول صعود می‌باشد. طول اول به صورت مشترک با دو دیواره ژینا و گیتا بوده و دارای 8بولت و 23متر طول می‌باشد.

طول دوم از طریق تراورسی دو متری از انتهای طول یک آغاز می‌شود و دارای 8بولت و 23متر طول است . طول سوم دارای 10بولت بوده و 35 متر طول دارد. برای صعود به این دیواره باید دوحلقه طناب به همراه داشته باشید.

کارگاه‌ها آماده و زنجیر می‌باشد.

دیواره: ژینادرجه سختی: ؟

تعداد میانی: 34بولت

طول مسیر: 83متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

اردیبهشت 1402

فواد احمدی

توضیحات: این دیواره دارای سه طول صعود می‌باشد. طول اول به صورت مشترک با دو دیواره نبردمن و گیتا بوده و دارای 8بولت و 23متر طول می‌باشد.

طول دوم 9 بولت و 25متر طول دارد . طول سوم نیز که سخت‌ترین بخش صعود و طولانی‌ترین آن است دارای 17بولت می‌باشد. طول سوم، 35متری است. برای صعود به این دیواره باید دوحلقه طناب به همراه داشته باشید.

کارگاه‌ها آماده و زنجیر می‌باشد.

دیواره: گیتادرجه سختی: 5.11B

تعداد میانی: 37بولت

طول مسیر: 82متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

اردیبهشت 1402

اکبر مقربی

توضیحات: این دیواره دارای سه طول صعود می‌باشد. طول اول به صورت مشترک با دو دیواره ژینا و نبردمن بوده و دارای 8بولت و 23متر طول می‌باشد. درجه سختی صعود طول یک 5.10C است.

طول دوم 25متر با درجه سختی 5.11A دارای 12بولت می‌باشد.طول سوم سخت‌ترین و بلندترین طول صعود این دیواره بوده و دارای 17بولت ؛ 34 متر طول و درجه سختی صعود 5.11B است. برای صعود به این دیواره باید دو حلقه طناب به همراه داشته باشید.

کارگاه‌ها آماده و زنجیر می‌باشد.

دیواره: نفیسدرجه سختی: ؟

تعداد میانی: 17بولت

طول مسیر: 45متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

اردیبهشت 1402

محسن جعفرپور

توضیحات: این دیواره دارای دو طول صعود می‌باشد. طول اول 7بولت و 22متری است. طول دوم نیز 10بولت دارد و 23متری است.

برای صعود به این دیواره یک حلقه طناب کافی است. کارگاه‌ها آماده و زنجیر می‌باشد.

دیواره: یک و نیمدرجه سختی: ؟

تعداد میانی: 17بولت

طول مسیر: 50متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

اردیبهشت 1402

اصغر علیزاده

توضیحات: این دیواره دارای دو طول صعود می‌باشد. طول اول 22متری و دارای 7بولت - طول دوم 10بولت و 23متر است.

کارگاه‌ها آماده و زنجیر می‌باشد.

زون عروج

زون عروج، به واسطه وجود مسیر عروج از محبوبیت بسیاری در میان سنگنوردان خراسانی برخوردار است. در این زون دیواره های سنگنوردی شکوه، آوا، عروج و تنوره عروج قرار دارد که پر ترددترین آن‌ها عروج است. از تاریخچه دقیق گشایش این دیواره‌ها و اسامی گشایش کنندگان آن‌ها اطلاعاتی در دست نداریم. چنانچه اطلاعات دقیقی در دست دارید از شما سپاسگزار خواهیم بود که با ما نیز در میان بگذارید.

دیواره: آوادرجه سختی: 5.11D

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: 162متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

مهدی مصطفوی - علی نسایی

توضیحات: این دیواره دارای 4 طول می‌باشد. طول اول 50متری با درجه سختی صعود 5.9 است که بدون طناب و به صورت دست به سنگ صعودمی‌شود. طول دوم که ابتدای مسیر صعود با تجهیزات سنگنوردی است حدود 45متر بوده و دارای 13میانی بولت دو میانی پی و دو میانی میخ می‌باشد و درجه سختی صعود به آن 5.11C بوده و سخت‌ترین بخش صعود نیز از میانی 4تا6 می‌باشد که تمامی گیره‌ها اصطکاکی است.کارگاه آماده و متشکل از دو بولت و صفحه حلقه‌دار می‌باشد.

طول سوم نیز دارای 45متر و درجه سختی صعود 5.10B می‌باشد. این طول دارای 12 میانی بولت، یک میانی پی و یک میانی میخ است. کارگاه آماده و زنجیر می‌باشد.

آخرین طول نیز با 15متر دارای درجه سختی صعود 5.11D است.دارای پنج میانی بولت بوده و کارگاه این طول نیز آماده، متشکل از دو بولت به همراه شگل و صفحه حلقه‌دار می‌باشد.

برای صعود این دیواره باید دو حلقه طناب به همراه داشته باشید. نام این دیواره برای گرامیداشت یاد و خاطره جاویدنام ناصر اکبری به اسم دختر او (آوا) نهاده شد.

دیواره: عروجدرجه سختی: 5.11A

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

1365

باشگاه آزادگان

ریبولت مسیرعروج: تیرماه 1402

آقایان: امیر زرین - ایمان کارخانه‌چین - عرفان احمدی - مسعود محمدپور

توضیحات: این دیواره دارای دو طول صعود می‌باشد. این مسیر آماده باابزار بوده و برای صعود به دیواره فرند شماره‌های 1.2.3.4 و 0.75 (camalot c3: 0.75-1-2-3-4) نیاز است.

در حال حاضر، سه کارگاه زنجیر در مسیر وجود دارد و طول اول دارای چهار بولت و طول دوم نیز دارای یک بولت است. (کروکی ارایه شده پیش از ریبولت و اصلاح مسیر تهیه شده است و نیازمند اصلاح می‌باشد)

دیواره: تنوره کنار عروجدرجه سختی: 5.10C

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: 150متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: این دیواره دارای 6طول صعود می‌باشد. طول اول 20متری با درجه سختی صعود 5.9 است. طول دوم تا چهارم نیز هرکدام 25متری بوده و درجه سختی صعود به آن‌ها 5.10A می‌باشد. طول پنجم که سخت‌ترین بخش صعود به این دیواره است دارای 25متر و درجه سختی صعود 5.10C می‌باشد. آخرین طول دارای 30متر و درجه سختی صعود 5.9 بوده و به قله ختم می‌شود.

زون زاویه

زون زاویه که به علت قرار گرفتن مسیری تحت این عنوان به زون زاویه معروف شد، دارای دو مسیر دیواره است. یکی از مسیرهای دیواره به تازگی و توسط آقایان: استاد جواد کریم‌پور، سعید آتشین پنجه و احسان مجیری گشایش شد. دیگری نیز از مسیرهای قدیمی بوده که توسط استاد رضا خادم گشایش یافته است. مسیر جدید با نام آبراهام و برای آموزش دیواره‌نوردی با ابزار گشایش شد.

دیواره: آبراهامدرجه سختی: 5.10D

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: 50متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

خرداد 1402

جواد کریم‌پور - سعید آتشین پنجه - احسان مجیری

توضیحات: این مسیر آموزشی بوده و دارای یک طول صعود ۵۰ متری است و وضعیت میانی‌ها آماده با ابزار می‌باشد، کارگاه مسیر آماده و زنجیر می‌باشد.

دیواره: خانوادهدرجه سختی: ؟

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

استاد رضا خادم

توضیحات:

زون اصلی یا غار

زون اصلی سایت سنگنوردی اندرخ درست در بخش میانی دره زو اندرخ قرار دارد. گویا قدیمی‌ترین دیواره سنگنوردی اندرخ در این زون و توسط هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی خراسان رضوی گشایش یافته است. مسیری که درست از سمت راست غار آغاز می‌شود و تا بالای قله ادامه می‌یابد و به نام گرده بالای غار معروف است. اگر مسیر راست غار را ادامه دهید به مسیر تازه گشایش یافته‌ای خواهید رسید که می‌توان آن را سنگین‌ترین مسیر گشایش یافته در سایت سنگنوردی اندرخ دانست.
دیواره سنگنوردی یادگار که توسط آقای جواد کریم‌پور گشایش یافته است و دارای درجه سختی صعود 5.12bc می‌باشد. سه طول صعود و ارتفاعی برابر با 137متر دارد. کمی جلوتر از این دیواره نیز دو مسیر بلند دیگر وجود دارد که اولی بانام سورنا و دارای دو طول مسیر بوده و دومی فاقد نام می‌باشد. دیواره سورنا توسط آقای رضارضایی گشایش یافته و طول اول مسیری که هنوز نام‌گذاری نشده است، توسط استاد رضا خادم گشایش یافت. طول یک این مسیر توسط استاد جواد کریم‌پور ریبولت شد و سپس طول‌های دو و سه را گشایش کردند. این دیواره ناتمام می‌باشد.
سمت چپ غار نیز دو دیواره‌ گشایش یافته است. یکی با نام گوهر دوستی شناخته می‌شود که توسط اساتید آقایان: علی کاووسی و علی مهدی‌زاده گشایش شده و دیگری که به تازگی گشایش یافته نیز دارای دو طول صعود بوده و آن را به یاد استاد علی کاووسی به اسم مسافر نام‌گذاری کرده اند، این مسیر توسط آقای مجید زحمتکش گشایش شده است.
دیواره: مسافردرجه سختی: 5.11B

تعداد میانی: 17بولت

طول مسیر: 47متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

اردیبهشت1402

مجید زحمتکش خلیل‌آباد

توضیحات: این دیواره دارای دو طول صعود 24 و 23 متری است. طول اول دارای 9بولت بوده و طول دوم نیز 8بولت دارد.

کارگاه‌ها آماده و زنجیر است. درجه سختی طول یک برابر با 5.10D و طول دوم نیز 5.11Bمی‌باشد.

دیواره: گوهر دوستیدرجه سختی: 5.11B

تعداد میانی: 26بولت

طول مسیر: 127متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

آقایان علی کاووسی - علی مهدی‌زاده

توضیحات: این دیواره دارای سه طول صعود 38، 45 و 44 متری است. طول اول دارای 13بولت ، طول دوم دارای؟ بولت و آخرین بخش مسیر نیز 13بولت دارد.

دیواره: یادگاردرجه سختی: 5.12AB

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: 137متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

1394

استاد جوادکریم‌پور - جوادولی‌نژاد

این مسیر در خردادماه 1402 توسط آقایان ابوالفضل رضایی، عماد ملایی و استاد جواد کریم‌پور ترمیم و بازسازی شد.

توضیحات: این دیواره دارای پنج طول صعود است. طول اول 25 متری و با درجه سختی صعود 5.9 می‌باشد. طول دوم 17متر بوده و درجه سختی صعود به آن 5.12A است. طول سوم مسیر که سخت‌ترین بخش صعود دیواره یادگار می‌باشد، 5.12AB است و دارای 28متر می‌باشد. طول چهارم با 47متر طولانی‌ترین بخش صعود و با درجه سختی 5.11B می‌باشد. آخرین طول صعود که به قله می‌رسد، 20متر بوده و درجه سختی صعود به آن 5.11D است.

دیواره: سورنادرجه سختی: 5.10D

تعداد میانی: 16بولت

طول مسیر: 70متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

1394

رضارضایی

توضیحات: -

زون رو به روی غار و مسابقات1

این زون‌ها دقیقا روبه‌روی زون اصلی و مسابقات1  قرار دارد. دو تا از مسیرهای معروف بانام‌های نگار و دیواره پیش‌کسوتان در این زون‌ها واقع شده است. از تاریخچه گشایش نگار اطلاعاتی در دست نداریم. مسیر پیش‌کسوتان توسط اساتید گرانقدر آقایان رضا خادم و جواد کریم‌پور گشایش شده است و یکی از محبوب‌ترین مسیرهای دیواره در اندرخ می‌باشد. درست در روبه‌روی این مسیرها دیواره جدیدی با نام ارغیان گشایش یافته است. ارغیان را آقای جواد کریمپور در سال 1402 و در ادامه مسیری قدیمی‌تر گشایش کرد. طول اول این مسیر سه طوله در گذشته گشایش شد و با رول پی نمایان بود. هم اکنون طول نخست ریبولت شده و با گشایش دو طول دیگر به دیواره‌ای سه طوله مبدل شده است.

دیواره: نگاردرجه سختی: 5.11C

تعداد میانی: 23بولت

طول مسیر: 79متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: این دیواره دارای چهارطول صعود است. طول اول با درجه سختی 5.9 و بدون میانی است. طول دوم 15متر بوده و 8بولت دارد با درجه سختی 5.11B می‌باشد و طول سوم نیز با درجه سختی 5.10C دارای 6بولت می‌باشد. طول چهارم نیز دارای 24متر بوده و درجه سختی آن برابر با 5.11B می‌باشد و دارای 9بولت است.

دیواره: پیشکسوتاندرجه سختی: 5.11C

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: 134متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

استاد رضا خادم و استاد جواد کریم‌پور

توضیحات: این دیواره دارای چهارطول صعود است. طول اول 42متری و با درجه سختی صعود 5.10A، طول دوم 38متر با درجه سختی صعود 5.10D، طول سوم 31متری و درجه سختی صعود آن، 5.11C و آخرین طول نیز دارای 23متر و درجه سختی صعود 5.11C می‌باشد.

دیواره: ارغیاندرجه سختی: 5.12A

تعداد میانی: 39 بولت

طول مسیر: 64 متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

تابستان 1402

جواد کریم‌پور

توضیحات: این دیواره دارای سه طول صعود است. طول اول با درجه سختی 5.9 ، 19متری و دارای 19میانی است. طول دوم 26 متر بوده و 15 بولت دارد با درجه سختی 5.12A می‌باشد و طول سوم نیز با درجه سختی 5.11A دارای 8 بولت می‌باشد که 19متر ارتفاع دارد.

از تمامی اساتید، گشایش‌کنندگان و علاقمندانی که به تازگی مسیرها را صعود کرده‌اندتقاضا داریم: آخرین تغییرات صورت گرفته را به ما اطلاع دهید تا به‌روزترین اطلاعات، در اختیار همگان قرار گیرد.

کروکی مسیر ورزش‌های طبیعی را در آی ادونچر پیدا کنید.

اطلاعات منتشر شده در تارنمای ما با حفظ حسن نیت و بر اساس آخرین شرایط موجود در مناطق، تهیه شده است. اما، باید این نکته را در نظر داشت که سایت‌های ورزشی موجود در طبیعت، به فراخور گذر زمان و موثر از شرایط جوی و مداخلات انسانی، همواره در معرض تغییرات خواهند بود. کاربران مجاز نیستند محتوای موجود در سایت را با مقاصد تجاری و حتی غیر تجاری بدون ذکرنام تارنمای آی‌ادونچر بازنشر بدهند. هر گونه کپی برداری از محتوای وب سایت پیگرد قانونی خواهد داشت. تارنمای ما هیچگونه مسئولیتی در برابر تبعات ناشی از هر گونه استفاده از مضامین این وب سایت، توسط اشخاص را بر عهده ندارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *