سایت سنگنوردی قزلق

سایت سنگنوردی قزلق از سایت های سنگنوردی خراسان رضوی که در 63کیلومتری از شهر مشهد قرار دارد. این سایت سنگنوردی در دهه 1380 توسط مهدی خلیلی از پیشکسوتان سنگنوردی خراسان شناسایی شد. این منطقه که درمیان سنگنوردان و علاقمندان به این رشته ورزشی به نام دیواره k2 نیز شناخته می‌شود، در سال 1392توسط رضا اسماعیلی بیشتر به جامعه سنگنوردان معرفی گردید.

تعدادی از مسیرهای این دیواره با همکاری و همراهی فروشگاه کوهنوردی k2 ایران به مدیریت آقای علیرضا کارگزار ایجاد شد و به همین دلیل با نام دیواره k2 شناخته می‌شود. منطقه سنگنوردی قزلق درون دره‌ای سایه‌سار قرار دارد و برای صعودهای تابستانی محیطی لذت‌بخش و جذاب است. در زمستان به دلیل آب و هوای کوهستانی، سایه‌سار بودن منطقه و عموما بارش‌های مداوم برف در گردنه، سایت سنگنوردی قزلق برای سنگنوردی زمستانه مطلوب نیست.

برای آشنایی بیشتر با این منطقه سنگنوردی خراسان رضوی ابتدا باید نگاهی به مناطق سنگنوردی مشهد داشته باشیم و سپس با دره قزلق آشنایی یابیم. مطالب ارایه شده در این مقاله برگرفته از یادداشت‌های آقایان رضا اسماعیلی و باشگاه کوهنوردی آرتمیس است. بخشی از مطالب نیز برگرفته از مصاحبه‌های ما با پیشکسوتان کوهنوردی است.

ضمن قدردانی از این بزرگواران برای ارایه و انتشار مطالبشان از تمامی شما دوستان گرامی خواهشمندیم در صورت مشاهده هرگونه تغییرات در این سایت، به ما اطلاع‌رسانی نمایید. ما در مجموعه آی ادونچر سعی داریم تا مطالب به‌روز و دقیقی را به همنوردان و همراهانمان ارایه نماییم و این مهم میسر نمی‌شود مگر با همکاری و همراهی شما عزیزان.

سایت سنگنوردی

قزلق

نزدیک‌ترین آبادی

روستای گوجگی:23دقیقه

فاصله تا مرکز شهر

مشهد:60دقیقه

فاصه اولین مرکز درمانی

بیمارستان رضوی(مشهد):65دقیقه

مناطق سنگنوردی مشهد

شهر مشهد، که وجود حرم امام رضا(ع) باعث شهرت آن شده است، مرکز استان خراسان رضوی می‌باشد. از این شهر می‌توان به لحاظ غنای کوهنوردی و سنگنوردی به عنوان یکی از کلان‌شهرهای مهم ایران یاد کرد. چراکه این شهر از شمال غرب به رشته کوه بینالود و از جنوب شرقی نیز به رشته کوه هزار مسجد ختم می‌شود. وجود این دو رشته کوه در اطراف مشهد باعث شده تا محیط‌های طبیعی ورزشی در اطراف شهر فراهم شود. از قله‌زو که برای تمرینات ورزشی کوه و دره و … استفاده می‌شود تا سایت‌های سنگنوردی متعددی که در شهر و اطراف آن شکل گرفته است.

هرچند که بسیاری از آن‌ها ارتفاع بسیاری نداشته و عموما برای تمرینات و آموزش مورد استفاده است. در این بین بسیاری از خود می‌پرسند مشهد کجا برویم سنگنوری؟ یا سنگنوردی در مشهد چگونه است؟ و برای سنگنوردی در مشهد باید کجا رفت؟ برای پاسخ به این سوال‌ها ادامه مقاله را مطالعه کنید.

سایت سنگنوردی سنگ سیاه از معروف‌ترین سایت‌های موجود در مشهد و خراسان رضوی است. این سایت برای مبتدیان و حتی حرفه‌ای‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد. سایت سنگنوردی سنگ سیاه از قدمت بسیاری برخوردار است و می‌توان از آن به عنوان قدیمی‌ترین منطقه و سایت سنگنوردی مشهد و استان نام برد. این سایت در گذشته با نام سایت سنگنوردی کوشش شناخته می‌شد و بعدها به دلیل رنگ سیاه‌ سنگ‌ها بانام سنگ سیاه شهرت یافت.

در مصاحبه‌ای که با یکی از پیشکسوتان کوهنوردی خراسان رضوی داشتم، آقای ثامانیه در خصوص این سایت سنگنوردی گفت: “اواخر دهه 30 با یکی از مربیان کوهنوردی بانام آقای کوششگران برای تمرین کوهنوردی به این منطقه رفتیم. منطقه‌ای که نزدیک به کوه‌های خلج بود و آنجا با طناب مشغول به تمرین و بالارفتن از سنگ شدیم. ما به آن سنگ کوشش می‌گفتیم چون اولین بار آقای کوششگران ما را برای تمرین به آن منطقه برد و بعدها نیز با نام سنگ سیاه شهرت یافت. در نزدیکی همین منطقه کوهی وجود داشت که ما آن را باعنوان کوه کنگره می‌شناختیم. کنگره کوهنوردی ایران در سال 1335 در این کوه برگزار شد و به همین دلیل، اسمش را کوه کنگره گذاشتند.”

منطقه دیگری که از دهه سی مورد استفاده بوده و هم‌ اینک در میانه شهر قرار دارد، سایت سنگنوردی کوهسنگی مشهد است. این سایت در میان پارک کوهسنگی مشهد قرار دارد و شهرداری به دلیل مخاطرات موجود و تردد مراجعین بسیار، سنگنوردی را در این سایت ممنوع کرده است. سایت سنگنوردی اندرخ نیز از دیگر سایت‌های سنگنوردی خراسان رضوی و مشهد است. این سایت در نزدیکی سد کارده و در میان جاده مشهد کلات واقع شده است. اندرخ، یک منطقه سنگنوردی غنی بوده و با داشتن مسیرهای کوتاه اسپرتی و مسیرهای بلند چندطوله، همواره مورد توجه علاقمندان به سنگنوردی و دیواره‌نوردی است.

از دیگر سایت‌های موجود در مشهد می‌توان به سایت سنگنوردی چالیدره اشاره کرد. هرچند که این سایت در حال حاضر جزوی از شهرستان طرقبه-شاندیز است اما در گذشته و پیش از تقسیمات کشوری جزو مشهد بود. این سایت نیز هم اکنون به دلیل ریزش‌های احتمالی سنگ کمتر مورد استفاده می‌باشد. سازمان محیط زیست شهرستان بینالود (طرقبه-شاندیز) با نصب تابلویی که روی آن از خطرات ریزش سنگ یاد کرده، به نوعی می‌خواهد از تمرین سنگنوردان در این ناحیه جلوگیری کند. این سایت سنگنوردی به سایت سنگنوردی سنگ نقره یا مهتاب هم مشهور است. علت نام‌گذاری به سنگ نقره این است که این سنگ همواره در معرض آفتاب قرار دارد و همچون نقره می‌درخشد.

سایت سنگنوردی کمرمقبولا نیز که در نزدیکی سه راهی مشهد-طرقبه-شاندیز واقع شده است از دیگر سایت های سنگنوردی مشهد است. این سایت برای علاقمندان به سنگنوردی بولدر مطلوب بوده و برای تمرین در آن باید حتما بولدرپد همراه داشته باشید. این سایت را می‌توان به عنوان یکی از سایت‌های تخصصی بولدری طبیعت مشهد دانست. البته ناگفته نماند که منطقه کمرمقبولا به دلیل وجود سنگ‌نوشته‌های 2500ساله از قدمت باستانی برخوردار است. برای تمرین در این ناحیه باید دقت لازم را داشته باشید تا به آثار باستانی لطمه‌ای وارد نشود.

سایت سنگنوردی کتیبه نیز از دیگر مناطق سنگنوردی مشهد بوده و در ناحیه خلج و نزدیکی سایت سنگنوردی سنگ سیاه قراردارد. سایت سنگنوردی قزلق نیز به لحاظ جغرافیایی و تقسیمات کشوری در بخش مرکزی شهرستان مشهد قرار دارد. در ادامه به صورت کامل این سایت سنگنوردی را معرفی خواهیم کرد. برای آشنایی با دیگر سایت های سنگنوردی خراسان رضوی و سایر مناطق سنگنوردی ایران اینجا کلیک کنید.

دره قزلق کجاست؟

حتما برای شما هم این سوال پیش آمده است که دره قزلق کجاست؟ این دره زیبا که به آن دره سبز نیز گفته می‌شود در میان جاده مشهد-کلات واقع شده است. دره قُزلُق یا به عبارتی قِزلِق از دره‌های سرسبز واقع در رشته کوه هزار مسجد است. این دره همه ساله پذیرای گردشگران بسیاری از مناطق دور و نزدیک می‌باشد. دره قزلق، به واسطه دارا بودن چشمه‌های آب گوارا، سرسبز و خوش آب و هوا است. از این چشمه‌ها، آب معدنی نیز تهیه می‌شود.

برای رسیدن به این دره کافی است از مشهد به سمت جاده کلات حرکت کنید. در 63کیلومتری مشهد به سمت کلات و نرسیده به تونل میان راه دره‌ای سرسبز را خواهید دید. این دره درست پس از چشمه آب معدنی گوجگی و قبل از تونل قرار دارد. درون دره قزلق، یک مسیر دره‌نوردی نیز وجود دارد. بسیاری از دره‌نوردان برای یک پیمایش تمرینی نیم روز وارد این مسیر می‌شوند. این دره دارای چندین فرود کوتاه و بلند بوده و برای پیمایش دره قزلق، باید وسایل و تجهیزات فنی دره‌نوردی را به همراه داشته باشید.

منطقه قزلق برای بسیاری از خانواده‌ها نیز مود توجه است زیرا این ناحیه با دسترسی آسان، می‌تواند به فضای تفریحی یک روزه اهالی خانواده تبدیل شود. آنتن‌دهی موبایل، جاده آسفالته و وجود آب روان در رودخانه به همراه سایه‌سار درختان تنومند و نزدیکی به چشمه آب معدنی از جمله امکانات این ناحیه است.

درباره سایت سنگنوردی قزلق

سایت سنگنوردی قزلق را می‌توان به عنوان یکی از سایت های سنگنوردی ایران در موضوع آموزش در نظر داشت. این منطقه از دهه 1380توسط مهدی خلیلی شناسایی و در دهه 1390 توسط رضا اسماعیلی بیشتر به جامعه سنگنوردان معرفی شد و تاکنون مورد توجه بسیاری از سنگنوردان و علاقمندان به این رشته ورزشی بوده است. در منطقه سنگنوردی قزلق دو زون سنگنوردی وجود داشته و منطقه پتانسیل بالایی برای ایجاد مسیرهای متنوع دارد. هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان این ناحیه را به عنوان یک سایت آموزشی در پایگاه آموزشی خود ثبت کرده است.

تاکنون هشت مسیر، بر روی دیواره قزلق (زون یک) طراحی و گشایش یافته است. این مسیرها توسط آقایان رضا اسماعیلی، وحید آزاد، زنده‌ یاد علیرضا عاملی، حامد حکیمی، رضا فریبرزی، امین‌ اتابکی، کاظم‌ ملازاده، علی‌ خلیلی و جواد نجفی طراحی و گشایش شده است. این ناحیه همچنان پتانسیل طراحی و گشایش مسیر را دارد و می‌توان مسیرهای طبیعی و مصنوعی بسیاری را بر روی دیواره‌ها ایجاد نمود.

زون دو سایت سنگنوردی قزلق بر روی تونل جاده‌ای قرار دارد و حدود 5 مسیر سنگنوردی در آنجا طراحی و گشایش شده است. اطلاعات زون دو در حال برداشت بوده و به زودی برای بهره‌ برداری سنگنوردان گرامی ارایه خواهد شد. در ادامه سیر مسیرهای موجود در زون یک را با شما به اشتراک می‌گذاریم. امید است این مقاله نیز برای پیشبرد اهداف شما در رشته سنگنوردی و دیواره نوردی مفید واقع شده و از اطلاعات ارایه شده بهره بگیرید.

از آقای رضا اسماعیلی بابت همکاری در ارایه اطلاعات و تهیه کروکی سیر مسیرها قدردان و سپاس گزاریم.

کروکی مسیرهای سایت سنگنوردی قزلق

مسیرهای سایت سنگنوردی قزلق
1: یادماندرجه سختی: ؟

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: 18

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: -

2: تیوادرجه سختی: ؟

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: 15

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: -

3: سپهردرجه سختی: ؟

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: 42

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: -

4: مهردرجه سختی: ؟

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: 5متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: -

5: ماهدرجه سختی: ؟

تعداد میانی: ندارد

طول مسیر: 7متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: کارگاه آماده بوده و به صورت قرقرا صعود می‌شود.

6: فریاددرجه سختی: ؟

تعداد میانی: ندارد

طول مسیر: 23متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: مسیر به صورت ترد و به روش ابزارگذاری صعود می‌شود. کارگاه آماده و زنجیر می‌باشد.

7: علیرضاعاملیدرجه سختی: ؟

تعداد میانی: ندارد

طول مسیر: دو طول - طول اول 50متر - طول دوم 38متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

1396

رضا اسماعیلی - علیرضا عاملی

توضیحات: این مسیر به صورت نیمه کاره گشایش یافت و به دلیل فوت زنده‌یاد علیرضا عاملی به نام وی نهاده شد. مسیر در سال 1399توسط تیمی از باشگاه کوهنوردی آرتمیس (رضافریبرزی، امین‌اتابکی، کاظم‌ملازاده، علی‌خلیلی و جوادنجفی) تکمیل شد.

این مسیر به صورت پاک گشایش شده و به روش ترد(ابزارگذاری) صعود می‌شود. کارگاه‌ها آماده و زنجیر می‌باشد.

8: پنداردرجه سختی: ؟

تعداد میانی: ؟

طول مسیر: 38متر

سال و تیم گشایش کنندگان:

؟

توضیحات: کارگاه آماده و زنجیر می‌باشد. این مسیر نیز به صورت پاک و با ابزارگذاری صعود می‌شود.

از تمامی اساتید، گشایش‌کنندگان و علاقمندانی که به تازگی مسیرها را صعود کرده‌اندتقاضا داریم: آخرین تغییرات صورت گرفته را به ما اطلاع دهید تا به‌روزترین اطلاعات، در اختیار همگان قرار گیرد.

کروکی مسیر ورزش‌های طبیعی را در آی ادونچر پیدا کنید.

اطلاعات منتشر شده در تارنمای ما با حفظ حسن نیت و بر اساس آخرین شرایط موجود در مناطق، تهیه شده است. اما، باید این نکته را در نظر داشت که سایت‌های ورزشی موجود در طبیعت، به فراخور گذر زمان و موثر از شرایط جوی و مداخلات انسانی، همواره در معرض تغییرات خواهند بود. کاربران مجاز نیستند محتوای موجود در سایت را با مقاصد تجاری و حتی غیر تجاری بدون ذکرنام تارنمای آی‌ادونچر بازنشر بدهند. هر گونه کپی برداری از محتوای وب سایت پیگرد قانونی خواهد داشت. تارنمای ما هیچگونه مسئولیتی در برابر تبعات ناشی از هر گونه استفاده از مضامین این وب سایت، توسط اشخاص را بر عهده ندارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *